Arzu Çekirge Paksoy Yarışmalar başarıyı ödüllendiriyor
HABERİ PAYLAŞ

Yarışmalar başarıyı ödüllendiriyor

Son yıllarda kurumların gerçekleştirdiği sosyal sorumluluk amaçlı yarışmalar artıyor. Çocuklara, gençlere, girişimcilere hitap eden, onların yeteneklerini geliştirmeyi, başarılı çalışmaları ödüllendirmeyi hedefleyen pek çok fırsat var. Kurumlar, bu yarışmalarla ülkemizin geleceği olan gençleri düşünmeye ve harekete geçmeye yönlendirirken, bir taraftan da onların gelişimlerini desteklemeyi, eğitimlerine katkıda bulunmayı, staj ve iş imkanı sunmayı hedefliyor. Bazı yarışmalar ise sürdürülebilirlik, sosyal etki ve kurumsal sosyal sorumluluk alanlarındaki başarılı kurumları seçiyor ve ödüllendiriyor. Çoğu gelenekselleşen bu yarışmalar, toplumsal fayda ve değer yaratma bilinci ile sosyal yatırımlar yapan kurumları yüreklendiriyor, bilinirlik ve itibar kazandırıyor. Başvuruları devam eden bazı yarışmaları sizin için derledik...

Haberin Devamı

ÇEVRECİ FİKİRLER

Brisa, Türkiye genelinde tüm üniversitelerin mühendislik fakültelerinde okuyan ve yeni mezun mühendis adaylarına yönelik İsterSEN Ideathon yarışması düzenliyor. Ekolojik sürdürülebilirliği sağlamayı, bu alanda farkındalığı artırmayı ve şirketin çevreci yönünü gösterecek fikirlerin ortaya çıkmasını sağlamayı amaçlayan fikir yarışmasına başvurular 5 Aralık 2021’e kadar devam ediyor. (tasarlamakistersen.com)

SOSYAL SORUMLULUK BİLİNCİ

Türkiye’deki toplumsal sorunlara karşı duyarlılık oluşturmayı hedefleyen Kredi Kayıt Bürosu, gençlerin sosyal sorumluluk bilincini artırmak adına 9 yıldır ‘Hayal Edin Gerçekleştirelim’ sosyal inovasyon proje fikirleri yarışmasını düzenliyor.

Yurtiçinde ön lisans, lisans, yüksek lisans ve doktora öğrenimi gören öğrencilerin yanı sıra yurtdışında üniversite öğrenimi gören TC vatandaşı öğrencilerin proje fikirleriyle katılabileceği yarışmaya başvurular, 17 Ocak 2022 tarihine kadar sürüyor. (hayaledingerceklestirelim.com)

AYAKKABI TASARIM YARIŞMASI BAŞLIYOR

İstanbul Deri ve Deri Mamulleri İhracatçıları Birliği (İDMİB) tarafından düzenlenen 4’üncü Ayakkabı Tasarım Yarışması Türkiye’de ayakkabı ve deri sektörünün geleceğinin belirlenmesinde rol oynayacak, yetenekli genç tasarımcıların keşfedilmesini ve sektöre kazandırılmasını amaçlıyor.

Haberin Devamı

İDMİB Başkanı Mustafa Şenocak, “Sektöre yeni tasarımcıları kazandırmak için bir yıl ayakkabı, bir yıl ise konfeksiyon ve saraciye konularında tasarım yarışmaları düzenliyoruz. Bugüne kadar yarışmalarımızda dereceye giren 16 arkadaşımıza Ticaret Bakanlığı’nın desteğiyle yurtdışında tasarım alanında yüksek lisans eğitimi imkanı sunduk.

Yaratıcı gençleri yarışmaya bekliyoruz” diyor. Ayakkabı tasarımlarında yeni trendleri ortaya çıkarmayı hedefleyen bu ödüllü yarışmaya başvurular 15 Aralık 2021 tarihine kadar sürüyor. (ayakkabitasarimyarismasi.com)

Yarışmalar başarıyı ödüllendiriyor

SÜRDÜRÜLEBİLİRLİK AKADEMİSİ

İş dünyasında sürdürülebilirlik dönüşümünü hızlandırma misyonu ile kurulan Sürdürülebilirlik Akademisi’nin sosyal, ekonomik ve çevresel konularda önemli etkiler yaratan ve ortak geleceğimize sahip çıkan iş modellerini, projeleri vurgulayarak ve başarılı örneklerini iş dünyası ile paylaşmak amacıyla düzenlediği 8’inci Sürdürülebilir İş Ödülleri’nde kazananlar belli oldu.

Haberin Devamı

Sürdürülebilir gelecek ve kalkınma hedefi ile gerçekleştirdikleri örnek çalışmalarla 15 ayrı kategoride ödül alan kurumlar arasında Esas Holding, Philsa-Philip Morris Sabancı, Arçelik, Ülker Bisküvi, KaleSeramik, Maxion İnci, Unilever- Cif, Tekfen Tarım, Şişecam, Maysan Mando, Hepsiburada, Yapı Kredi, Ünsped, Allianz Türkiye, Garanti BBVA, Kordsa, Türkeco, Vodafone, Fairy, Denge Kimya, Anadolu Kültür Sanat ve Yardımlaşma, Kalekim ve Oleago yer aldı. Yarışmada ayrıca İzmir Büyükşehir Belediyesi, Malatya Büyükşehir Belediyesi, Bağcılar Belediyesi, Nilüfer Belediyesi, Konak Belediyesi, Tepebaşı Belediyesi de ödüle hak kazandı.

PERYÖN İNSANA DEĞER ÖDÜLLERİ

İnsan yönetimi alanında iz bırakan, ilham kaynağı olan ve insana değer veren çalışma ve uygulamaların değerlendirildiği, Türkiye İnsan Yönetimi Derneği (PERYÖN) İnsana Değer Ödülleri, 13’üncü kez sahiplerini buldu. Ödüllere bu yıl 43 kurum, 65 ayrı kategoride başvuruda bulundu.

Avrupa İnsan Yönetimi Birliği (EAPM) tarafından desteklenen İnsana Değerde Liderlik Büyük Ödülü’nün sahibi, Ege Serbest Bölge Kurucu ve İşleticisi AŞ’nin (ESBAŞ) ‘Bir Hayalin Ötesi’ projesi oldu. PERYÖN İnsana Değer Ödülleri’ni 8 farklı kategoride kazanan kurumlar arasında Mapfre Sigorta, Tüpraş, Şişecam, Sun Tekstil, Enerjisa Üretim, Maxion İnci ve Wat Motor yer aldı.

Yarışmalar başarıyı ödüllendiriyor

YARIN İÇİN ÇÖZÜM BULMAK

Samsung Electronics Türkiye ve Habitat Derneği işbirliği ile düzenlenen, kültür bilincine sahip, bilime ve sanata önem veren, yenilikçi bir kuşağın yetiştirilmesini hedefleyen ‘Yarın için Çözüm’ (Solve for Tomorrow) bilim yarışmasına devlet okulları ve özel okullarda 8-12’nci sınıflar arasında okuyan öğrenciler bilim, teknoloji, mühendislik ve matematik (STEM) projeleri ile katılabiliyor.

Samsung’un 2010 yılında küresel çapta hayata geçirdiği ‘Solve for Tomorrow’ programı, toplumun en acil sorunlarını çözmeye yönelik inovasyon fikirlerinin geliştirilmesine zemin hazırlıyor. STEM eğitimine olan ilgiyi ve bu alandaki yeterliliği artırmak için tasarlanan program yaratıcı çözümler bulmak ve toplumda yaşanan zorlukları ve riskleri ortadan kaldırmak için gençleri uygulamaya teşvik ediyor. Finale kalan ekiplerin projelerine mentor desteği de sunacak yarışmaya başvurular, 31 Ocak 2022’ye kadar devam ediyor.

KKB GENÇLERİN HAYALLERİNİ GERÇEKLEŞTİRİYOR

Kredi Kayıt Bürosu’nun (KKB) üniversite öğrencilerine yönelik düzenlediği ‘Hayal Edin Gerçekleştirelim’ Sosyal İnovasyon Proje Fikirleri Yarışması’nın yeni dönem başvuruları başladı. KKB Genel Müdür V. Veysel Sunman, “Yarışma, çağdaş, yaratıcı ve topluma değer katmayı amaçlayan genç yeteneklerin inovatif fikirlerini merkeze alıyor” dedi.

Yarışmalar başarıyı ödüllendiriyor

Hayal Edin Gerçekleştirelim Yarışması nasıl başladı, bu yarışmayla neyi hedefliyorsunuz?

Kredi Kayıt Bürosu olarak, ekonomik ve finansal çözümlerinin yanı sıra Türkiye’deki toplumsal sorunlara karşı duyarlılık oluşturmayı da hedefliyoruz. Özellikle geleceğin mimarı gençlerin sosyal sorumluluk bilincini artırmak adına uzun yıllardır faaliyetlerimizi sürdürüyoruz. Bu bakış açısıyla üniversite öğrencilerine yönelik düzenlenen en uzun soluklu proje fikirleri yarışmalarından Hayal Edin Gerçekleştirelim sosyal inovasyon proje fikirleri yarışmasını 2014 yılından bu yana düzenliyoruz.

Yarışma hangi kategorilerde düzenleniyor, kimler başvurabilir?

Bu yıl dokuzuncusunu düzenlediğimiz Türkiye’nin üniversitelerarası en geniş kapsamlı yarışmalarından Hayal Edin Gerçekleştirelim Sosyal İnovasyon Proje Fikirleri Yarışması’nın yeni dönem başvuruları açıldı. Tüm üniversitelerin ön lisans, lisans, yüksek lisans ve doktora öğrenimi gören öğrencilerinin yanı sıra yurtdışında üniversite öğrenimi gören Türkiye Cumhuriyeti vatandaşı öğrencilerin; Sağlık, Tarım, Finansal Teknolojiler ve Siber Güvenlik alanında proje fikirleriyle katılarak birbirinden değerli ödülleri kazanma fırsatı bulacağı yarışmaya www. hayaledingerceklestirelim.com adresinden 17 Ocak 2022 tarihine kadar başvuru yapılabilecek.

Şimdiye kadar kaç üniversiteden, kaç başvuru alındı?

Her yıl Türkiye’nin dört bir yanında eğitim gören öğrencilerin yoğun ilgisiyle karşılaşan yarışmamıza bugüne kadar yüzlerce üniversiteden 10 bini aşkın proje başvurusu yapıldı. Çağdaş, yaratıcı ve topluma değer katmayı amaçlayan genç yeteneklerin inovatif fikirlerini merkeze alan sosyal inovasyon proje fikirleri yarışması Hayal Edin Gerçekleştirelim için yeni dönemde de öğrencilerin başvurularını bekliyoruz.

Kazanan projeler hayata geçiyor mu? Sizi etkileyen birkaç proje örneği verebilir misiniz?

Yarışmada bugüne kadar dereceye giren projelerden iki tanesini hayata geçirdik ve projelerin devamlılığı için titizlikle çalışmaya devam ediyoruz. Projelerin ilki olan “Sen Oradaysan Biz de Oradayız” kapsamında 2015 yılından bu yana onlarca mevsimlik tarım işçisi ve ailesi sağlık hizmeti ile buluştu.

Bir diğer projemiz ise Sesli Soru Bankası. Görme engelli bireyleri üretim toplumuna dâhil etmeyi, fırsat eşitliğine dayalı kişisel, mesleki ve akademik eğitim programları oluşturmayı hedefleyen Sesli Soru Bankası projesine KKB’nin gönüllü çalışanları sesleriyle hayat verdiler.

KKB olarak toplumsal sorunlara duyarlı gençlere önerileriniz nedir?

Hayal Edin Gerçekleştirelim ile gençlerle birlikte çağdaş, yaratıcı ve kendisine olduğu kadar topluma da değer katmayı hedefleyen bir platform oluşturmak amacıyla yola çıktık. Bugün binlerce yaratıcı projenin ufuk açtığı ve değer yarattığı büyük bir organizasyona dönüştük.

Gençlerden de hayal etmelerini, geleceğe umutla bakmalarını yaratıcı, inovatif ve toplumsal sorunlara duyarlı bakış açılarını yeni fikirlere dönüştürmelerini bekliyoruz. Ülkemizin geleceği onların fikirleri ile şekillenecek ve gelişecek, hayal etmekten vazgeçmesinler.

Sıradaki haber yükleniyor...
holder