Aydan Durak Genç cilde sahip olmanın altın kuralları
HABERİ PAYLAŞ

Genç cilde sahip olmanın altın kuralları

Yaşlandıkça yani yaş aldıkça cilt elastikiyetini kaybeder. Bu durum da zamanla cildinizde sarkmaya yol açar. İnce çizgiler daha belirgin hale gelir. Yaşlanma süreci kaçınılmazdır. Ancak bazı basit adımları izleyerek cildinize kolajen desteği sağlayabilir ve her zaman daha güzel görünebilirsiniz.

Vücutta zamanla azalan kolajen üretimi cildin yaşlanmasını sebep olur. Yaşlanmak doğal bir süreçtir. Ancak her yaşta genç görünmek istiyorsanız bir kaç öneri sayesinde cildinizin sıkılık kaybı yaşamasına engel olabilirsiniz.

Haberin Devamı

1- EGZERSİZ YAPIN

Fiziksel aktivite sağlıklı cilt ve kolajen üretimini destekleyen kan dolaşımını iyileştirir. Haftanın çoğu gününde en az 30 dakika egzersiz ya da yürüyüş yapmayı deneyin.

2- CİLT BAKIM RUTİNİ

Cilt tipinize uygun nazik bir temizleyici ile yüzünüzü günde iki kez temizleyin. Cildi temizlemek ve dolgunlaştırmak için hyaluronik asit veya seramidler gibi bileşenleri içeren nemlendirici uygulayın.

3- PEELİNG

Nazik bir peeling cildi ölü hücrelerden arındırır. Hücre yenilenmesine destek olur. Cilt dokusunu iyileştirir be cildin esnekliğini artırır. Hafta birkaç kez alfa-hidroksi asitler (AHA'lar) veya beta hidroksi asitler (BHA'lar) gibi bileşenler içeren ürünler kullanabilirsiniz.

4- KOLAJEN ARTIRICI ÜRÜNLER

Retinoidler, peptidler, C viyamini ve niasinamid gibi içerikler cilt bakım rutininin tamamlayıcı ürünlerdir. Kolajen üretimini artıran bu ürünler cildin elastikiyetini artırmaya yardımcı olur.

5- YÜZ MASAJI UYGULAYIN

Yüz masajları kan akşını artırabilir ve cilt tonunu eşitleyebilir. Cildin elastikiyetini artırarak sarkmasını önler. Yüzünüze temiz ellerle veya bir yüz masaj aleti ile nazikçe yukarı doğru masaj yapın.

6- DÜZENLİ UYKU

Her gece 7-8 saat kaliteli uyku uyumak cilt sağlığınız için çok önemlidir. Uyku sırasında vücudunuz cilt hücreleri de dahil olmak üzere hücreleri onarır ve yeniler. Cilt elastikiyetinin artmasına katkıda bulunur.

Sıradaki haber yükleniyor...
holder