Aydan Durak Son dönemin güzellik trendi: Gamze estetiği
HABERİ PAYLAŞ

Son dönemin güzellik trendi: Gamze estetiği

Gamze denildiğinde akla ilk olarak yanaklar geliyor. Ancak gamze vücudunuzun çeşitli yerlerinde olabilir. Kulak Burun Boğaz Hastalıkları Uzmanı Doç. Dr. Muhammet Fatih Topuz, son yılların popüler uygulaması haline gelen gamze estetiğinin detaylarını Posta.com.tr okurları için paylaştı.

Vücudumuzun farklı yerlerinde olabilmekle birlikte gamze denilince ilk akla gelen yer yanaklardır. Mimik hareketleri ile dudak çizgisine yakın oluşan hafif çukurluklara gamze denilmektedir. Gamzeli yanaklar insanları daha genç ve çekici göstermektedir.

Haberin Devamı

u nedenle birçok toplumda özellikle kadınlar arasında gamzeli olmak istenilen bir özelliktir.
Yanakta gamze, anne karnında yani embriyolojik dönemde bebeğin yanaklarında bulunan zigomaticus majör isimli kasının kısa oluşmasına bağlı oluşur.

Bu kas gülme esnasında dudakları yana ve yukarı çeken kastır. İki kolu olan kasın kolları arasında boşluk olması durumunda bu bölgede gülme esnasında çukurluk yani gamze oluşur. Yıllar içerisinde bu kaslarda oluşan gerginlik kaybına bağlı gamzede kaybolma /silinme olabilmektedir.

Doğuştan gamzeye sahip olmayan insanlarda tıpta dimpleplasti dediğimiz yöntemle gülme esnasında kalıcı gamze oluşturulabilmektedir. Her ne kadar bu işlem için bir yaş sınırı bulunmasa da 18 yaş sonrası böyle bir işlemin yapılması daha çok tercih edilmektedir.

Gamze estetiği işlemi yaklaşık 30-45 dakika süren bir cerrahi operasyondur. Lokal veya genel anestezi altında yapılabilir. İşlemden önce hastayla birlikte gamzenin yüzün neresinde yapılacağı belirlenir. Yanak içerisinden yapılacak yaklaşık 2 cm’lik bir kesi ile yanakta istenilen bölgeye ulaşılır ve dikiş atılarak gamze oluşturulur. Sonrasında ağız içerisindeki kesi alanı dikilerek işleme son verilir.

Ameliyat sonrası aynı gün taburcu edilen hastada ilk 1 haftalık süreçte yüzde şişlik veya morluk görülebilmektedir. Ancak bunlar geçicidir.

1 hafta boyunca enfeksiyon riski açısından antibiyotik ve ihtiyaç halinde kullanılması için ağrı kesici reçete edilen hastanın ağız hijyenine dikkat etmesi önerilir.
Gamzenin belirgin hale gelmesi 1-4 hafta içinde olmaktadır. Yıllar içerisinde hastanın kilo almasına bağlı gamzede silikleşme olabilmektedir.

Haberin Devamı

Gamze estetiği kısa sürede daha estetik ve sempatik gülüşlere sahip olabilmenizi sağlayan, kısa sürede kalıcı etkili bir cerrahi işlemdir.

Sıradaki haber yükleniyor...
holder