Banu Şen Bembeyaz bir kış masalı
HABERİ PAYLAŞ

Bembeyaz bir kış masalı

Bembeyaz örtüyle kaplanan doğa… Usul usul yağan kar taneleri… Kartpostalları aratmayan görüntüler. Dışarısı buz gibiyken, içeriyi ısıtan ateşi seyretmek, sohbetin tadına daha çok varmak…

Henüz kar haberleri gelmedi ama birkaç güne beyaz örtüye bürünür güzel ülkemiz de. Yılbaşı ve yarı yıl tatili de yaklaşınca en yakında karın ve kış imkanlarının tadını çıkaracağımız yerleri araştırmaya başlarız biz de. Birkaç gün de olsa masal gibi bir tatil en çok kışa yakışıyor çünkü!

Bembeyaz bir kış masalı

TERMAL VE KAYAK MERKEZLERİ

Yaz sezonunda olduğu gibi kış turizm destinasyonunda da öne çıkan Türkiye’de sağlık, termal, doğa, botanik, inanç turizmi gibi turistik faaliyetlere ilişkin tanıtım ve tesisleşmeler de artıyor. Yaz mevsiminde zengin turizm olanağı sunan ülkemiz, kış döneminde de kayak merkezleri ve termal tesisleriyle yoğun ilgi görüyor.

Haberin Devamı

Türkiye’yi tercih eden turistler ve yerli ziyaretçiler, ülkenin çeşitli bölgelerindeki kayak merkezlerinde kayak, snowboard, kızak ve kar motoruyla karın tadını çıkarırken kaplıcalarda sıcak suyun keyfini yaşıyor, yorgunluk atıyor, şifa buluyor. Karın bereketi toprağı kaplarken, yılbaşına ve çocuklar için yarı tatile sayılı günler kala, karların altında güzel vakit geçirebileceğiniz, alternatif kış ve kar tatil seçeneklerini sizler için derledim. Türkiye’nin kış turizm merkezleri konuklarını beklerken, sektöre sürdürebilirlik ve canlılık katan isimlerle konuyu masaya yatırdık.

Bembeyaz bir kış masalı

ERCİYES KIŞ TURİZMİNE İVME KAZANDIRDI

Kayseri Büyükşehir Belediyesi’nin yaklaşık 350 milyon euro yatırımla hayata geçirdiği Erciyes Master Planı kapsamında uluslararası standartlara kavuşan Erciyes Kayak Merkezi, yerli ve yabancı turistlerin en çok tercih ettiği destinasyon olarak ön plana çıkıyor. Merkez; Kapadokya bölgesine yakınlığı, ulaşım kolaylığı, pist uzunluğu, mekanik tesisleri, profesyonel yönetim anlayışı ve uygun fiyat politikasıyla her geçen gün daha çok ilgi çekerken Erciyes A.Ş. Yönetim Kurulu Başkanı Dr. Murat Cahid Cıngı, şöyle konuşuyor:

“Erciyes Kayak Merkezi, bugün Türkiye’nin en gelişmiş, dünyanın sayılı kış turizm merkezlerinden biri haline geldi. Erciyes, tüm dünyadaki ziyaretçiler için hem ulaşım kolaylığı, hem güvenlik hem turistik hem de sosyal tesisleşme alanında ciddi fırsatlar sunuyor. Erciyes’teki yatak kapasitesinin 3 yıl içinde 3 bin 500’e, 8 yıl sonra 8 bine çıkmasını hedefliyoruz. Geçtiğimiz sezon 2 milyonun üzerinde misafir ağırladık. 2022-2023 sezonunda daha fazla insanın Erciyes’i ziyaret edeceğinden şüphemiz yok. Bu yıl Rusya’dan yoğun talep olacağını öngörüyoruz. Almanya, İtalya, Polonya, Amerika, İngiltere, Japonya, Çek Cumhuriyeti, Kore, Malezya, Fransa, Portekiz, Endonezya gibi ülkelerden de Erciyes’te kayak tatili yapan yabancı turistlerin sayısı artıyor. Sezonda 200 bin civarında insanın kayak yaptığı bir dağ halini alan Erciyes, 19 mekanik tesis ağı ile farklı noktalarda kayak yapma imkânı sunuyor. 112 kilometre uzunluğunda Alp’ler standardında birbiriyle bağlantılı 41 farklı kayak pisti var. Bahsedilen pist entegrasyonu ülkemizde en mükemmel biçimde sadece Erciyes’te bulunuyor.”

Haberin Devamı

Bembeyaz bir kış masalı

Haberin Devamı

EGE’NİN EN BÜYÜĞÜ

‘DENİZLİ’ KAYAK MERKEZİ

Beyaz travertenleri, binlerce yıllık tarihi ve doğal güzellikleriyle Türkiye’nin önemli turizm merkezlerinden Denizli, termal sularda şifa arayanların ilgi odağı haline gelirken, Denizli Kayak Merkezi de karın keyfini çıkarmak isteyenlere de alternatif oluyor. Denizli Büyükşehir Belediyesi’nin kenti kış turizminde de önemli bir cazibe merkezi haline getirmek hedefiyle hayata geçirdiği Denizli Kayak Merkezi, Tavas ilçesinde 2 bin 420 metre rakımlı Bozdağ’da yer alıyor. Denizli Büyükşehir Belediye Başkanı Osman Zolan, Denizli Kayak Merkezi ile kentin var olan turizm potansiyelini dört mevsime yaydıklarını belirterek, “Kış sporları için en çok tercih edilen mekanlardan biri olma yolunda ilerleyen kayak merkezimize yeni sezonda hizmet verecek donanımlı ve modern bir sosyal tesis kazandırdık. Ege Bölgesi’nin en büyük kayak merkezi, Alplere özgü kristal kar kalitesiyle kayak yapmak için büyük avantaj sağlıyor. Alt yapısı ve günübirlik tesisi ile ziyaretçilerinin ihtiyaçlarını karşılayabilecek kapasitedeki merkezimiz toplam 13 kilometre uzunluğunda 9 adet pisti ile amatör ve profesyonel tüm kullanıcıların talebine cevap veriyor. Denizli’nin bir diğer kış turizmi potansiyeli ise Hierapolis Antik Kenti içerisindeki Antik Havuz. İçerisindeki tarihi kalıntıları ile etkileyici bir atmosfer sunan havuzda bulunan termal su, bölgedeki antik kaynaklardan çıkarken, pek çok cilt ve iç hastalığının da tedavisinde yardımcı oluyor” diye konuşuyor.

Bembeyaz bir kış masalı

DOĞASEVERLERİN YENİ KEŞFİ ORHANELİ

Bursa’nın Orhaneli ilçesi de kış turizminde öne çıkan bölgelerimizden biri. Orhaneli Belediye Başkanı Ali Aykurt, “Orhaneli doğal güzellikleriyle bambaşka bir yer. Doğamızı korumak kaidesiyle, insanlara yeşil alanlarımızı açmak istiyoruz. Bugün doğaseverlerin çok farklı istekleri var. Orhaneli bunların hepsine cevap verebilecek bir bölge. Eko turizm projemizde ilk etapta Beyce Doğal Yaşam Spor Merkezi’mize restoran, kır evi ve bungalov evler yapıldı. Böylece Orhaneli’mizin tanınırlığı artacak” diyor. Öte yandan Sadağı Kanyonu’na yıl boyunca yerli ve yabancı turistlerin ilgi gösterdiğini belirterek, “Kuş cıvıltıları ve eşsiz yeşilliklere sahip Sadağı Kanyonu tarihsel ve kültürel açıdan da öneme sahip. 2021’de 4 milyon turisti ağırlayan Sadağı Kanyonu’na sosyal tesis düzenlemesi de yapacağız. Çünkü Orhaneli doğa güzellikleriyle yeni keşfedilen bir yer bu sebeple de turistlerin uğrak noktası oldu” diye konuşuyor.

Bembeyaz bir kış masalı

‘ILGAZ DAĞI’NDA KAR RESİTALİ

Dört mevsim ihtişamını yitirmeyen Ilgaz Dağı, özellikle kış aylarında kar resitali sunuyor. Kastamonu Ilgaz Dağı Kış Sporları Merkezi, kış turizmi imkanlarıyla büyük potansiyele sahip. Bölgede kış mevsiminin uzun sürmesi ziyaretçilere daha geniş zaman diliminde tatil yapma ve spor aktivitelerine katılma imkânı sağlıyor. Ilgaz Dağı coğrafi özellikleri nedeniyle diğer kayak merkezlerine göre yüksek kar kalitesine sahip. 1976’da ‘Milli Park’ alanı ilan edilen Ilgaz Dağı’nın en yüksek noktasını 2 bin 587 metre ile büyük Hacet Tepesi oluşturuyor.

Bembeyaz bir kış masalı

DOĞA VE SAĞLIK TURİZMİNİN YENİ MERKEZİ OYLAT

İnegöl’ün eşsiz doğası içerisinde yer altından çıkan kaynak suyu ile sağlık turizmi merkezi haline gelen Oylat Kaplıcaları, özellikle kış aylarında yerli ve yabancı turistlerin akınına uğruyor. Her mevsimi ayrı güzelliğe sahip olan Oylat Kaplıcaları, kış mevsiminde beyaz gelinliğini üzerine giyip sıcak sularıyla şifa dağıtıyor. İnegöl Belediye Başkanı Alper Taban, şu bilgileri veriyor: “Tarihi Roma Dönemi’ne dayanan Oylat Kaplıcaları, pek çok hastalığa şifa olan kaynak suyuyla birlikte yeşil örtüsü ve bol oksijeniyle de bir terapi merkezi. Bölgede 3 milyon senelik, astım, bronşit gibi rahatsızlıklara iyi gelen Türkiye’nin en büyük 2’nci mağarası Oylat Mağarası, doğal parkura dönüştürülen Oylat Şelalesi, doğal ürünleriyle de şifa dağıtan Oylat Köylü Pazarı bulunuyor. 674 yatak kapasiteli Oylat’ta, yıllık yaklaşık 150 bin misafir konaklıyor. Oylat’ın yurt dışından dahi müdavimleri var. Bizler şehrimizin bu değerlerini daha da parlatma, İnegöl’e turizm kenti unvanını da kazandırmanın gayretindeyiz. Misafirlerimize, ‘bizim gönüllü turizm elçimiz olun, gördüklerinizi kendi şehirlerinizde’ anlatın diyoruz. Gelin bu doğal güzellikleri, şifalı sularımızı, tarihi değerlerimizi, adrenalin dolu aktivitelerimizi birlikte yaşayıp güzel anılar biriktirelim.”

Bembeyaz bir kış masalı

‘MERSİN’İN TERMAL DEĞERİ

9 bin yıllık tarihe şahitlik eden, Akdeniz ve Torosların cömertçe sunduğu tüm güzelliklere kucak açan Mersin, deniz turizminden sonra termal turizmde de adından söz ettirecek. Yüzyıllardır şifa kaynağı olarak bölge halkının bildiği ancak Türkiye’de az bilinen Mersin’in termal zenginliği gün yüzüne çıkıyor. Mersin İçmeler mevkisinden doğan yer altı kaynak sularının, sağlık turizmine kazandırılması için devlet ve özel sektör aracılığıyla birçok yatırım yapılıyor. Bunlardan biri de Mersin’in ilk, bölgenin de önemli termal tesisi olarak öne çıkan BN Hotel Thermal&Wellness. Şifalı termal suyun yenileyici gücünü, doğanın cömertliği ve bölge kültürünün nimetleriyle birleştiren bir tesis. Doğal kaynağından gelen su, mineral zenginliğini koruyarak hem banyo hem de içme kürü olarak kullanılıyor. Yılda yaklaşık 250 bin kişi ağırlama kapasitesi ile Mersin turizmine katkıda bulunan otel, yurtiçi ve yurtdışından turist çekiyor. Mersin artık sadece yaz ayları değil, 4 mevsim tatil anlayışıyla kışın da farklı imkanlar sunuyor.

Milli Eğitim Bakanlığı takvimine göre yarıyıl tatili, 23 Ocak - 3 Şubat 2023 arasında yapılacak.

Sıradaki haber yükleniyor...
holder