Banu Şen Çocuklarınızla telefonun sarjını değil, hayatın güzelliklerini paylaşın
HABERİ PAYLAŞ

Çocuklarınızla telefonun sarjını değil, hayatın güzelliklerini paylaşın

Tatil zamanı geldi... Cuma günü okullu tüm çocuklarımız karnelerini aldı. Hepsi bizim gelecek umudumuz, mutluluğumuz. Karne notlarından önce, derslerden önce; iyi insan olmayı, vicdanlı olmayı aşılamalıyız her birine. Okulda öğrendikleri kadar, hayat kavgası içinde kaybolmuş ailelerin verdiği eğitim de önemli. Bu koşturmaca içinde, kendimizi kaptırdığımız teknoloji ve gündem kaosu arasında çocuklarımızla ne kadar ilgileniyoruz? Sağlıklı bireyler olmaları için ne kadar onlara zaman ayırıyoruz? İşte burada da ailelerin karnesi çocuklarınkinden daha mühim.

Haberin Devamı

MİLLİ EĞİTİM BAKANLIĞI’NIN LİSTESİ

Milli Eğitim Bakanlığı, bu sene çok önemli bir adım attı. Öğrencilerin yaz tatili boyunca aileleriyle yapabilecekleri sosyal, kültürel ve sportif faaliyetleri içeren tavsiye listesi oluşturdu. Yaz tatili boyunca yapılabilecek 73 farklı etkinliğe yer verilen ve okul öncesi, ilkokul ile ortaokul öğrencilerine karneyle dağıtılan “Çocuklarınızla yapabileceğiniz yaz etkinlikleri” başlıklı tavsiye listesinde, “Güzel bir yaz tatili çocuklarımızı bekliyor, sizin tatil planlarınıza ek olarak bizim de bazı önerilerimiz var. İşaretlediğiniz her etkinliğin, yavrularımızın çocukluk anılarına unutulmaz güzellikler katması dileğiyle... İyi tatiller” notuna yer verildi. Milli Eğitim Bakanlığı yetkilileri listeyle ilgili yaptıkları açıklamada; anne karnında başlayıp yaşamın sonuna kadar devam eden bir süreç olan eğitimin, hapsolduğu sınıflardan çıkartılıp ait bulunduğu yer olan; eve, bahçeye, sokağa, doğaya, kente kısacası hayatın içine çıkartılması gerektiği belirtildi. Çocukluğun sınavlara değil, hayata hazırlanılan bir dönem olduğunun bilinciyle çocuklar için çeşitli yaz etkinlikleri hazırlandığı aktarıldı.

MADDİYATLA DEĞİL SEVGİYLE YAPILACAKLAR

Bakanlığın listesinde velilere çocuklarının doğayı yakından tanımalarını, bir tohumun filizlenmesine tanık olmalarını, bir ağaç dikmenin, sokak hayvanlarına su vermenin, birlikte uçurtma uçurmanın, bisiklete binmenin mutluluğunu yaşamalarını sağlayacak önerileri, bugüne kadar yapılmış en güzel işlerden. Çocukların gündelik hayattaki yemek yapmak, düğme ve sökük dikmek gibi basit kişisel ihtiyaçlarını kendi başlarına karşılayabilme becerilerinin de öğretilmesinin tavsiye edildiği listede, ihtiyaç sahiplerine yardım etmenin bu yaz birlikte yapılmasının yararlı olacağı da tavsiye ediliyor. Hepsi çok önemli ve maddiyatla değil, sadece sevgiyle yapılacak öneriler üstelik.

Haberin Devamı

HAYATTAKİ YÖNÜNÜ KAYBETMEYECEKTİR

Bu listeyi tekrar tekrar okuyun anne babalar. Her yaptığınızın üzerine bir çentik atın! Eline tablet, akıllı telefon verip sanal alemde kaybettiğimiz çocukları, böylece hayatın içinde yeniden kazanabiliriz belki. Bir sokak hayvanına oyunlarda gördüğü şiddeti değil, ailesinden gördüğü şefkati gösterecektir böylece çocuklarımız. Karınca yuvasının başında attığı ekmek kırıntılarıyla hem vicdanı gelişecek hem de yaşamda karınca gibi çalışmanın anlamını kendi gözlemleyecektir. Birlikte bisiklete binip, uçurtma uçururken kahkahaları, gökyüzünü kaplayacaktır. Ailesiyle telefonun şarjını değil, hayatın güzelliklerini paylaşmanın tadını çıkaracaktır... Doğada yön bulmayı öğrettiğiniz çocuğunuz, hayatta yönünü de kaybetmeyecektir, emin olun...

Haberin Devamı

YÜCEL: ASIL OLAN İYİ İNSAN OLMAK

Bahçeşehir Uğur Eğitim Kurumları (BUEK) Yönetim Kurulu Başkanı Enver Yücel de sohbeti hayat dersleriyle dolu bir eğitimci. Cuma akşamı okullarının mezuniyet töreni için geldiği İzmir’de, kendisiyle yine hem sohbet ettik hem de İzmir’deki kampüslerinde 8’inci sınıf eğitimini tamamlayan 258 öğrencinin mezuniyet törenini izledik. Yücel, öğrencilerini geleceğe uğurladıkları törende, onlara tavsiyelerde de bulundu. Sözlerinin altını bir kez daha çizmekte fayda var: “Esas olan; iyi insan, iyi bir dünya vatandaşı olmaktır. İyi insan olamazsanız, ne yaparsanız yapın bir anlamı olmayacaktır. Kendi kültür ve bölgenizi unutmadan; ona sahip olarak, değerlerini koruyarak dünya vatandaşı olmalısınız.”

Sıradaki haber yükleniyor...
holder