Banu Şen Dört bir yanımız festival
HABERİ PAYLAŞ

Dört bir yanımız festival

Bu hafta Ege’de adeta festival bereketi var. Bölgenin dört bir yanında Ege’nin verimli topraklarının bereketli ürünleri milyonlarla buluşuyor. Özellikle son yıllarda Ege’de gastronomi ağırlıklı etkinliklerde çeşit çeşit otlar ve bu otlardan yapılan lezzetler ön plana çıkıyor. Bu festivaller kentlerin ekonomisine de büyük katkı sağlıyor. Oteller, yerel işletmeler, restoranlar sezon öncesi canlılık yaşarken, düzenlenen turlarla yakın destinasyonlar da bu hareketlilikten pay alıyor. Ayrıca üreticiler yüz yüze tüketiciyle buluşup, ürünlerini daha geniş kitlelere ulaştırmış oluyor.

Haberin Devamı

ALAÇATI’DA OT FESTİVALİ

İlk ot festivallerinden biri olan “Alaçatı Ot Festivali” de 2010’dan beri Çeşme Belediyesi’nce düzenleniyor. Festival, atölyelerin ve yarışmaların gerçekleştiği, yeme içme tadımlarının yapıldığı, yöresel yemeklerin satıldığı şenlik havasında geçiyor. Türkiye’nin dört bir yanından ziyaretçi ağırlayan festivalde, Ege Bölgesi’nde yetişen yüzlerce ot çeşidinden yapılan birbirinden lezzetli yemekleri keşfetme fırsatı buluyorsunuz. Bu sene festivalde depremden etkilenen 11 ilin ürünleri ve lezzetleri de stantlarda yer aldı.

Dört bir yanımız festival

 

EFELER’DE GASTRONOMİ FESTİVALİ

Aydın’ın Efeler ilçesinde bu yıl ikincisi yapılan Gastronomi Festivali, ilçenin tanıtımında önemli rol oynuyor. Bu senenin teması: ‘Doğal Besine Ulaşım’ Festival bugün sona ererken katılan binlerce kişi bölgenin mutfağı ve ürünlerini tadıp, düzenlenen konferanslarla daha da tanımış oldu.

DİDİM’DE İLK VEGAN FESTİVALİ

İnsanlık tarihinde doğa bilimleri konusunda önemli çalışmalar gerçekleştiren Tales’in şehri Didim’de 2017’den bu yana Türkiye’nin ilk vegan festivali düzenleniyor. Apollon Tapınağı’nın hemen yanında gerçekleşen ‘Didim Vegfest’, Barselona’dan sonra dünyanın ikinci ’Vegan Dostu’ kenti Didim Belediyesi’nce bu yıl beşinci kez düzenleniyor. Festivalde düzenlenen etkinliklerle bu felsefenin daha geniş kitlelere ulaşması amaçlanıyor. Dünyada beslenme şekli olarak her geçen gün daha da yaygınlaşan veganlık, özünde bunun çok daha ötesinde bir felsefeye dayanıyor.

Haberin Devamı

Dört bir yanımız festival

 

URLA’DA ENGİNAR GÜNLERİ

Urla denince ilk akla gelenlerden biri enginar. Bu bilinirlik festivalle daha geniş kitlelere ulaşıyor. Uluslararası Urla Enginar Festivali, bu yıl deprem felaketleri nedeniyle ‘Urla Enginar Günleri’ adıyla düzenleniyor. Bugün sona erecek etkinlikte; Urla’ya yolu düşenler, enginar yemeklerinin yapımını öğrenecek, tadına bakma imkanı da bulacak.

Dört bir yanımız festival

Sıradaki haber yükleniyor...
holder