Banu Şen Sanat eseri gibi yaya geçidi artık korkutuyor
HABERİ PAYLAŞ

Sanat eseri gibi yaya geçidi artık korkutuyor

 

İzmir’in buluşma noktası… Hem araç hem yaya trafiğinin en yoğun olduğu yerlerden… Söz ettiğim yer; Alsancak Talatpaşa Bulvarı’nda, Kıbrıs Şehitleri Caddesi’ni Dominik Caddesi’ne ve Ali Çetinkaya Bulvarı’na bağlayan aks…

Sanat eseri gibi yaya geçidi artık korkutuyor

İşte tam bu aksa bundan iki yıl önce çalışma yapıldı. İzmir Büyükşehir Belediyesi bu noktadaki trafik ışıklarını kaldırarak yaya öncelikli hale getirmek için platform oluşturdu. Yükseltilmiş yaya geçidi projesi kapsamında 34 metre uzunluğunda, Avrupa’daki örneklerine benzer yaya platformunda yayaların güvenliği de düşünüldü.

Haberin Devamı

Sanat eseri gibi yaya geçidi artık korkutuyor

YAYALAR KARŞIYA GEÇMEK İÇİN ARAÇ TRAFİĞİNİN KESİLMESİNİ BEKLİYOR

Yükseltilmiş yaya geçidi üzerine İzmir’in tarihi köklerinden gelen figüratif desenler ise görsel olarak da dikkat çekici oldu.

Her geçişte ben de hem dikkat ediyor hem de İzmirliler bu platformlu geçişe uyum gösteriyor mu diye gözlemliyordum. Başlarda araç ve yayalar arasında karşılıklı ahenk vardı. Bu uygulama İzmir’e ayrıcalık da katmıştı. Ancak gel gör ki son zamanlarda bu geçişe araçların dikkat etmediğini fark ettim. Önceki akşam uzun uzun izledim. Maalesef ki artık yayalar araçların geçmesini bekliyor, kendilerine geçiş hakkı tanınmıyor. Orada kurulan sistem yön değiştirmiş görünüyor. Bu geçişi tekrar vurgulamak için farkındalığı tekrar arttırmak gerekiyor diye düşünüyorum. Platform yayaların güvenli geçişini artık sağlamıyor. Özellikle geceleri hızla geçen araçlar can güvenliğini riske atıyor.

Sanat eseri gibi yaya geçidi artık korkutuyor

GAR ÖNÜNDE TAM TERSİ

Bunun tam tersi bir durum ise Alsancak Garı’nın önünde yaşanıyor. Tramvay ve İzban duraklarına yetişmeye çalışan yayalar da burada ne kırmızı ne yeşil ışığı umursuyor. Her daim yaya geçidinden kalabalık bir yaya geçişi var. Yetkililerin bu noktayı da dikkate alması, olası bir trafik kazasını önleyecektir.

 

 

Sıradaki haber yükleniyor...
holder