Banu Şen Yerel seçim heyecanı şimdi başladı
HABERİ PAYLAŞ

Yerel seçim heyecanı şimdi başladı

Martta gerçekleşecek yerel seçimlere kadar en büyük gündem başlığı, başkan adayları. 31 Mart’a neredeyse iki ay kalırken, partiler de yavaş yavaş adaylarını açıklamaya başladı. CHP cephesinde süreç yavaş işlerken, AK Parti’de isimlerin önemli bölümü artık netleşti. Diğer partiler de adım adım isimleri belirliyor.

Geçen hafta Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Ankara Ticaret Odası Congresium’da düzenlenen ‘AK Parti Aday Tanıtım Toplantısı’nda, 48 ilin adaylarını açıkladı. Dün de İstanbul adayları kamuoyuna tanıtıldı.

Haberin Devamı

AK PARTİ’DE HAMZA DAĞ HEYECANI

Elbette burada hepimizin gözü İzmir ve Ege’de.

AK Parti’nin 31 Mart yerel seçimlerinde İzmir Büyükşehir Belediye Başkan adayı, Hamza Dağ oldu. Hamza Dağ’ın adaylığı uzun süredir konuşuluyordu. Dağ, İzmir’i ve sorunlarını yakından biliyor. Zaten

zaman zaman da Ankara’da, kilit olmuş sorunların çözüme ulaşmasında, hızlandırılmasında devreye giriyor. İsminin açıklanmasının üzerinden geçen iki günlük süreçte, Dağ ve ekibi hızlı başladı. Sosyal medyada yayınlanan videoda İzmir ile ilgili hayaller anlatılırken, yorumlara baktığım kadarıyla oldukça beğeni almış.

SAYGILI: DAĞ İZMİR’İN TA KENDİSİDİR

AK Parti İzmir İl Başkanı Bilal Saygılı da teşkilatın heyecanını şu sözlerle anlatıyor: “İzmir için hazırız ve kararlıyız. Hamza Başkanımız, önce İzmir’in belirlediği bir isimdi. İzmirlilerin üç dönem vekil yaptığı, bütünleştiği, bağrına bastığı ve şimdi de belediye başkanı olarak görmek istediği bir isimdi. Hamza Dağ, milletin ve İzmir’in ta kendisidir.”

KALABALIK VE COŞKUYLA KARŞILANDI

Hamza Dağ, dün Adnan Menderes Havalimanı’nda miting gibi bir karşılamayla İzmir’e geldi ve çalışmalarını artık başlattı. Projelerini merak ve heyecanla bekliyoruz. Bir de İzmir ilçe adaylarını. Mevcut başkanların çok değişmeyeceği yönünde bilgiler geliyor. Önümüzdeki hafta ise artık          netlik kazanacağı konuşuluyor…

CHP’DE NETLİK YOK

Bakalım CHP, İzmir Büyükşehir Belediye Başkan adayını ve ilçeleri ne zaman açıklayacak? Haftalık öne çıkan isimler değişiyor. Bir hafta Tunç Soyer’le devam, bir hafta Olgun Atilla, bir hafta Buğra Gökçe isimleri yükselişe ve inişe geçiyor. Son haftalarda ise öne çıkan başka bir isim var; o da Alaattin Yüksel. Şubatın ilk haftası artık öğrenmiş oluruz diye düşünüyorum.

Haberin Devamı

KARABURUN’DA NERGİS ZAMANI

Seçim heyecanı bir yana dursun, İzmir’de hafta sonu bir de nergis coşkusu var. Malum İzmir ve Karaburun demek, nergis demek!

Dün başlayıp bugün devam edecek ‘Karaburun Nergis Festivali’ öncesi, ilçedeki tüm otellerin hatta pansiyonların bile dolduğu söyleniyor. Turlarla çeşitli kentlerden, hatta yabancı ülkelerden ziyaretçiler de gelirken, Belediye Başkanı İlkay Girgin Erdoğan herkesi festivale davet ediyor. Bugün ben de en sevdiğim çiçek olan nergisin festivali için Karaburun’da olacağım. Mis kokulu bu festival, İzmir’de hem ekonomiye hem de ruhlarımıza iyi gelecek.

Sıradaki haber yükleniyor...
holder