Bekir Saçar İstinye'de lezzet şöleni 'Fenz'
HABERİ PAYLAŞ

İstinye'de lezzet şöleni 'Fenz'

Sonbaharın gelişiyle İstanbul sosyal yaşamı ve yeme-içme sektörü yeniden hareketli günlerine döndü. Bildiğiniz ve müdavimi olduğunuz restoran ve barların dışında yeni ve farklı bir yer keşfetmek istiyorsanız önerim; İstinye’de, eylül başında açılan ‘FENZ Restauran’ olacak.

İstinyede lezzet şöleni Fenz

Marinaya komşu Fenz’in İstanbul Boğazı manzarası büyüleyici. Akdeniz ve Asya mutfağının en leziz yemeklerini sunan işletme, sosyalleşmek ve damakları ödüllendirmek için biçilmiş kaftan. Lounge, Fine Dining Restoran ve Roof Bar Bir dönem İstanbul’un en gözde restoranı olan Süreyya’nın yerinde açılan işletme, 3 katında da misafirlerine kıtalar arası lezzet şöleni yaşatıyor. Mekanın işletmesini, sektörün deneyimli isimlerinden eski model İlgi Gövsa yapıyor. Sade, şık, sofistike bir ambiyansa sahip işletmenin mimarıysa meşhur Mahmut Anlar. Ayrıca işletmenin muhteşem manzara eşliğinde sohbet etmek için harika bir roof barı var. Burada İstanbul’un en popüler DJ’leri misafirlerin kulaklarına müzik ziyafeti çekiyor. Bunlardan biri de DJ Uğurca Kaya.

Haberin Devamı

İstinyede lezzet şöleni Fenz

AKDENIZ VE ASYA MUTFAĞI

Restoranın mutfağında, yaptığı leziz yemeklerle dikkat çeken şef Tolga Bozok var. Şef, Akdeniz ve Asya mutfağının seçkin yemeklerini bulabileceğiniz menüye ‘Mediterrasian Cuisine’ adını vermiş. Bu iki mutfağın yüksek lezzet notalarıyla ön plana çıkan yemeklerinin sunumları da göz alıcı. Deniz ürünleri, et, sebzeler ve taze baharatların farklı pişirme teknikleriyle harmanlanmasıyla, yedikleriniz damak çatlatıyor. Oldukça zengin bir menüye sahip olan restoranın başlangıçlarında armutlu karnabahar çorbası, narenciye hindiba salatası, enginar sake, burrata mango, yabani mantarlı kuzu uykuluk ve dana tartar var. Tavada sırlanmış deniz tarağı, karides tempura, yabani mantar ve küllü peynirli ravioli ve ızgara istakoz mutlaka tadılmalı.

Sıradaki haber yükleniyor...
holder