Bekir Saçar Lezzet ikonu Inari Omakase
HABERİ PAYLAŞ

Lezzet ikonu Inari Omakase

2012’de İstanbul Kuruçeşme’de açılan Inari Omakase, Japon restoranları arasında en popüler olanı. Lezzetli yemekleri, ortamı, müziği ve servisiyle beğeni toplayan işletme, dekorasyonunu ve menüsünü yenileyip önceki gün kapılarını yeniden açtı. Adını nefesin, pirincin, çayın ve tilkilerin tanrısı Inari ile ‘seçimi şefe bırakma’ anlamına gelen Omakase’in birleşmesinden alan mekana, yeni bir bar ve oturma alanları eklenerek misafirler için ideal bir sosyal alan yaratılmış.

Lezzet ikonu Inari Omakase

JAPON MUTFAĞININ MODERN YORUMU

Haberin Devamı

Japon mutfağı ve yaşam tarzını modern bir yorumla sunmaya devam eden işletmenin yeni ve zengin menüsü, Asya mutfağının yeni lezzetleri ile harmanlamış. Başlangıç için önerim corn kakiage, black tiger shrimp ve edameme shio olacak. Acı seviyorsanız spicy teppan edamame ve shake tartarı mutlaka denenmeli. Çıtır patatesli kirohana, puck roll, salmon truffle roll, yengeç surimi ve fuji roll damak ve midenizi şenlendiren türden. Daha farklı lezzetler tatmak istiyorsanız önerim kaz ciğeri ile hazırlanan style foie gras nigiri olacak. Menü bunlarla sınırlı değil. Teppanyaki, yani Japonlara özgü ızgarada pişen çok farklı alternatifler de var.

Lezzet ikonu Inari Omakase

HARİKA KOKTEYLLERİ MUTLAKA TADILMALI

Yemek öncesi barda sohbet edip sosyalleşmeyi sevenler için harika kokteyller var. Zencefilli, ekşi tatlar sevenler için, Yuzuhana en doğru seçim olacak. Tatlı kokteyl seviyorsanız seçiminizi Ikagai’den yana kullanabilirsiniz. “Tatlısız yemekten kalkmam” diyenler; hindistan cevizi kabuğunda servis edilen üzeri çikolata kaplı hindistan cevizli dondurma coco houko’yu deneyebilir. İşletme haftanın her günü öğlen 12.00’de servise başlayıp gece yarısına kadar hizmet veriyor. Aman ha, rezervasyon yaptırmadan gitmeyin çünkü yer bulamama ihtimaliniz çok yüksek.

Sıradaki haber yükleniyor...
holder