Bilal Emin Turan Bütçe dostu fiyatlarla 29 ülkeye kanat açıyor
HABERİ PAYLAŞ

Bütçe dostu fiyatlarla 29 ülkeye kanat açıyor

İç ve dış hatlarda daha ekonomik (low cost) uçuş imkanı sağlayan AnadoluJet, 29 ülkede 90 noktaya uçuş gerçekleştirmeye başladı. Son olarak uçuş ağına Milano Bergamo Havalimanı’nı ekledi ve farklı pazarları radarına aldı. Yeni rotalara kanat açmaya hazırlanan AnadoluJet, filosundaki uçak sayısını da bu yıl 52’den 68’e çıkaracak. Milli bayrak taşıyıcı Türk Hava Yolları’nın (THY) başarılı markası AnadoluJet, yurtiçi hava ulaşımı ihtiyacını çok daha avantajlı seçeneklerle karşılamak için 2008 yılında kurulmuştu. ‘Uçmayan kalmasın’ hedefiyle faaliyetlerine başlayan şirketin o dönemde sadece 5 uçağı bulunuyordu. Bugün gelinen noktada uçak sayısı 52’ye (Boeing 737-800) ulaştı. Fiyat politikası ve sunduğu hizmetlerle kısa sürede beğeni kazanan Anadolujet, Haziran 2020’ye gelindiğinde kabına sığmaz oldu.

Haberin Devamı

BERGAMO’YU DA DAHİL ETTİ

Bundan yaklaşık 2 yıl önce uluslararası uçuşlara da başlayan AnadoluJet, Sabiha Gökçen Havalimanı, Ankara Esenboğa Havalimanı ile birlikte Antalya, Bodrum ve Dalaman noktalarından yurtdışında birçok noktaya sefer düzenler hale geldi. Şirket, 16 Mayıs’a kadar 40’ı yurtiçinde, 49’u ise yurtdışında olmak üzere 89 noktaya uçuş gerçekleştiriyordu. 16 Mayıs itibarıyla ise Sabiha Gökçen Havalimanı’ndan İtalya’da Milano’ya 58 kilometre (48 dakika) mesafedeki Bergamo şehrini uçuş ağına aldı.

Bütçe dostu fiyatlarla 29 ülkeye kanat açıyor

HAFTANIN YEDİ GÜNÜ SEFER

AnadoluJet’in Bergamo’ya düzenlediği ilk sefere, THY Ticaretten Sorumlu Genel Müdür Yardımcısı Kerem Sarp, AnadoluJet Başkanı Said Şamil Karakaş ve THY Basın Müşaviri Yahya Üstün ile birlikte biz de katıldık. İlk sefere özel bilet fiyatlarını 100 Euro’dan başlatan Anadolujet, uçuşunu yüzde 80’e yakın dolulukla gerçekleştirdi. Seyahat sırasında sorularımızı yanıtlayan Kerem Sarp, şunları söyledi: “Haftanın 7 günü icra edilecek olan seferler, Sabiha Gökçen’den yerel saatle 09.55’te, Bergamo Havalimanı’ndan ise yerel saatle 12.40’ta düzenlenecek.”

BUTİK İTALYAN KENTİ

Bergamo, İtalya Alplerinin eteklerinde, Milano’nun yaklaşık 45-50 km kuzeydoğusunda İtalya’nın Lombardiya bölgesinde bulunuyor. Bu şirin şehrin nüfusu 150 bin civarında. Milano’ya oldukça yakın bulunması sebebiyle seyahatseverlerin tercihleri arasında yer alıyor. Bergamo Havalimanı’ndan Milano şehir merkezine otobüs, tren veya araç kiralama gibi pek çok seçenekle kısa sürede ulaşılabiliyor. Ortaçağ mimarisiyle dikkat çeken butik İtalyan kenti Bergamo’da ayrıca Piazza Vecchia, Santa Maria Maggiore Bazilikası ve Bergamo Şehir Kapısı gibi ikonik gezi durakları bulunuyor. Bilet fiyatları gidişdönüş 3-4 bin lira arasında.

Haberin Devamı

Bütçe dostu fiyatlarla 29 ülkeye kanat açıyor

ANADOLUJET’İN UÇTUĞU 29 ÜLKE

Almanya İngiltere Hollanda İsviçre Avusturya Fransa Danimarka İtalya İsveç Macaristan Sırbistan Belçika Bosna Hersek Kuzey Makedonya Gürcistan Kosova Ukrayna Rusya KKTC Azerbaycan İran Irak İsrail Lübnan Suudi Arabistan Kuveyt Ürdün Birleşik Arap Emirlikleri Bahreyn

UÇAK SAYISI 68’E ÇIKIYOR YENİ FIRSATLARA BAKIYOR

Verilen bilgiye göre; AnadoluJet, uçak sayısını 52’den 68’e çıkarmayı planlıyor. Temmuz, ağustos gibi bu sayıya ulaşılması bekleniyor. Filoya dahil edilecek uçaklar arasında 737 Max’ler de olacak. AnadoluJet, diğer low cost pazarlardaki fırsatlara da odaklanıyor. Şirket, Sabiha Gökçen’in rekabetçi fiyatıyla bu konuda da iddialı.

Haberin Devamı

TRANSİT BAĞLANTI İÇİN FIRSAT

THY İLE MİLANO

Bergamo uçuşlarıyla AnadoluJet, yurtdışı uçuş noktasını 29 ülkede 50’ye çıkarmış oldu. THY ile Milano’ya uçuş gerçekleştirildiğine dikkat çeken Kerem Sarp, “Buna ek olarak Sabiha Gökçen-Bergamo uçuşları ile bölgeyle olan bağımızı güçlendirmiş olacağız. Bu hattımız, Avrupa’nın butik şehirlerinden biri olan Bergamo’nun tanıtımına katkı sağlayacağı gibi, Bergamo çıkışlı misafirlerimiz için de İstanbul başta olmak üzere yurtiçi ve yurtdışı birçok noktamıza ulaşım AnadoluJet ile çok daha kolay hale gelecek” dedi.

REKABETÇİ FİYAT

Bu arada THY, İstanbul Havalimanı’ndan Milano’ya uçmaya devam ederken, AnadoluJet’in Sabiha Gökçen-Milano Malpensa Havalimanı uçuşu sonlandırıldı, artık seferler Milano Bergamo Havalimanı’na yapılacak. Bir başka deyişle bu hat swaplanmış oldu. Bu karar rekabetçi bilet fiyatı sunmak açısından da AnadoluJet’e avantaj sağlayacak. Bergamo’da birçok havayolu şirketi Avrupa için iyi bağlantılar veriyor. Bu da AnadoluJet için iyi bir fırsat.

HER ŞEY DAHİL SİSTEMİYLE TURİZME 'JET' KATKI YAPACAK

THY, hem ülkemizi tanıtıyor hem turizme destek oluyor. Turistik destinasyonlardan fiyat avantajıyla direkt seferler düzenleyen AnadoluJet de bu anlamda önemli bir konumda. Ülkeye gelen turist sayısını artırmayı kendilerine misyon edindiklerini belirten Kerem Sarp, “Örneğin; Antalya, Bodrum ve Dalaman’a daha çok turist getirmek için daha fazla sefer koyuyoruz. Sabiha’daki büyümenin bir kısmını Antalya’ya kaydırdık” dedi. AnadoluJet’in kapasitesinin daha fazla, maliyetinin daha düşük olduğuna işaret eden Sarp, “Rekabet anlamında pazarda daha iyi fiyatlar sunabiliyoruz. O yüzden daha fazla turist getirebiliriz. İleriki yıllarda uçuş-konaklama gibi her şey dahil paket sunmaya başlayacağız” bilgilerini paylaştı.

Sıradaki haber yükleniyor...
holder