Can Kantar Poliçeniz enflasyona veya dövize endeksli mi?
HABERİ PAYLAŞ

Poliçeniz enflasyona veya dövize endeksli mi?

Ekonomide son dönemde yaşadığımız çalkantılar nedeniyle mağdur olmamak için sigorta poliçelerimizi yenilerken dikkatli olmamız gerekiyor. Bu yazacaklarım daha çok KOBİ’leri daha doğrusu iş dünyasını yani patronları ilgilendiriyor. Yılsonuna yaklaşıyoruz. Bu dönem poliçelerin yenilemelerinin yapılacağı süreci işaret ediyor. İş yerleri ve fabrikaların sigortaları bugüne kadar sadece deprem teminatı bedeli ile yani çok uygun bir fiyata yapılıyordu. Hasar maliyetleri çok arttı ve buna reasürans (sigortanın-sigortası) maliyetlerindeki artış da eklendi. Yangın sigortalarının primlerinin de çok artacağını söylemem mümkün. Nasıl araçların bedelleri 3 kat artınca kaskoda da primler 3 kat artmıştı. Şimdi benzer şeyler daha çok iş dünyasını ilgilendiren yangın sigortalarında yaşanacağa benziyor.

Haberin Devamı

POLİÇELERİMİZİ MUTLAKA YENİLEYELİM

Öncelikle şunun altını çizmem gerekiyor. Sigortasızlık kimsenin aklının ucundan geçmesin. Riskler çok arttı, bir fabrikayı tekrar kurmak size çok daha pahalıya mal olabilir. Poliçelerimizi yenilemeliyiz. Enflasyon ve dövizdeki çalkantıları göz önüne alarak varlıklarımızı teminat altına almalıyız. Bunu sigorta acentenizden siz isteyin. Bir diğer konu; çok mağduriyet yaşandığı için yazıyorum. Hazırlanan poliçe mutlaka işyeri sahibi, patron gibi en üstte kim varsa ona sunulmalı. Onun onayı alınmalı. Çünkü hasar oluştuktan sonra en büyük mağduriyeti patron yaşıyor. Bu nedenle daha önce de yazmıştım tekrar hatırlatayım. “Şirketin sigorta işleri muhasebe yetkilisine bırakılmayacak kadar önemlidir.” Bunu daha önce yazdığımda çok eleştirilmiştim. Bu mesleği küçümsediğim düşünülmüştü. Ama son depremde görüldü ki yapmış olmak için yaptırılan poliçeler ve yaptırılmayan poliçe birçok patronu mağdur etti.

SOMPO SİGORTA ELEKTRİKLİ ARAÇLARI ‘ÇEVRE DOSTU KASKO’ İLE KORUYACAK

Tüm dünyada olduğu gibi Türkiye’de de elektrikli araç satışları ciddi bir artış gösteriyor. Sadece bu yılın ilk çeyreğinde elektrikli araç satışları yüzde 251 arttı. Bu rakamlar sigorta şirketlerini de harekete geçirdi. Son olarak Sompo Sigorta, çıkardığı ‘Çevre Dostu Kasko’ ürünü ile elektrikli ve hibrit araçlara güvence sağlamaya başladı.

Haberin Devamı

Poliçeniz enflasyona veya dövize endeksli mi

Ülkemizde elektrikli araçların sayısı her geçen gün artıyor. 2023 yılının ilk çeyrek verilerine göre Türkiye’de elektrikli araç satışlarında yüzde 251 oranında bir artış yaşandı. Uluslararası Enerji Ajansı’na göre dünya genelinde yollarda 26 milyondan fazla elektrikli araç var. Yatırımlar ve stratejiler gösteriyor ki önümüzdeki dönemde elektrikli araçların sayısı çok daha hızlı artacak. Elektrikli araçlara olan bu ilgi sigorta şirketlerini de harekete geçirdi. Bu şirketlerden birisi de Sompo Sigorta. Şirket pazara sunduğu ‘Çevre Dostu Kasko’ ile elektrikli ve hibrit araçlarda standart kaskoya ek olarak aracın batarya veya pili için de teminat sağlamaya başladı. Sompo Sigorta’nın müşterilerine yenilikçi ürünler sunarak sektörde sürdürülebilirlik alanında örnek oluşturmayı hedeflediklerini belirten Sompo Sigorta Genel Müdürü Fahri Uğur, yeni kasko ürünü ile yakın gelecekte daha sık göreceğimiz doğa dostu elektrikli araçları hedeflediklerini söyledi. Fahri Uğur, “İklim değişikliğiyle mücadelede önemli bir yer tutan elektrikli ve hibrit araçları güvence altına alarak teşvik edecek yeni bir kasko ürününü müşterilerimize sunuyoruz. Çevre Dostu Kasko ürünümüzle kapsadığımız birçok farklı teminatın yanı sıra; elektrikli ve hibrit araçların bataryaları için de teminat sağlıyoruz. Önümüzdeki dönemde Çevre Dostu Kasko ürünümüzün kapsamını genişletecek yeni ek teminat içeriklerinin de hazırlığı içerisindeyiz. Gezegenimizin geleceği için yenilikçi ve sürdürülebilir ürünler geliştirmeye devam edeceğiz” diye konuştu.

Haberin Devamı

‘LİDERLİK EN İYİYİ YAPMAKTIR’

Toplantının açılış konuşmasını yapan Sompo Sigorta Satış Genel Müdür Yardımcısı Hasan Bayata ise, “Sompo Holding, 5 kıtada, 33 ülkede 130 yılı aşkın, 80 bin çalışanı ile değerli bir şirket. Biz en iyiyi yapmayı ‘Liderlik’ olarak tanımlıyoruz. Lider örnek olur, sürdürülebilir işler yapar, yenilikçi olur. Bütün yatırımlarımızı acenteler için yapıyoruz. İş planlarımızda acentelerimizi en öne koyuyoruz. Biz acenteci bir şirketiz, bizim liderlik hedefimiz varsa, bunu siz acentelerimiz ile birlikte yapacağız” dedi.

KRİZLERİ FIRSATA DÖNÜŞTÜREN ÇEVİK BİR ŞİRKETİZ

Sompo Sigorta 2023 yılı acenteler toplantısı geçtiğimiz hafta “Birlikte Liderliğe” sloganı ile Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti’nde Limak Limra Hotel’de gerçekleşti. 500’e yakın acentenin katılım gösterdiği toplantıda Sompo Sigorta’nın dünyada ve Türkiye’de sahip olduğu güçlü konuma ve gelecek hedeflerine ilişkin önemli mesajlar verildi. Acenteler toplantısında konuşan Sompo Sigorta Genel Müdürü Fahri Uğur, “Sigortacıların “kötü gün dostu” olma zorunluluğu var. Sompo Sigorta müşterisini merkeze koyduğu bir yönetim şekline ağırlık vereceğiz” dedi. Uğur, son yıllardaki ekonomik sıkıntıların sigorta şirketlerini de çok daha fazla etkilediğini belirterek, şöyle devam etti: "Yüksek enflasyon, düşük faiz şirketleri zor duruma soktu. Buna rağmen Sompo Sigorta’nın güçlü sermaye yapısı ile sektörün en güçlü şirketleri arasında yer almaktadır. Sürdürülebilirlik önemli, karlılığımızı bu şekilde devam ettirmek amacımız elbette. Sompo’nun DNA’sında savaşmak var, krizleri fırsata dönüştüren çevik bir şirket olmak var” dedi.

GYO SEKTÖRÜNE YENİ BİR SOLUK GETİRECEĞİZ

MHR Gayrimenkul Yatırım Ortaklığı (GYO) AŞ’nin halka arz süreci geçtiğimiz hafta başladı. MHR GYO Genel Müdürü Nurkan Kaçmaz MHR GYO’nun borsada işlem görecek ilk sigorta şirketi iştiraki GYO olacağını vurgulayarak, “Diğer şirketlerden farklı, GYO sektörüne de yeni bir soluk getirecek yapımız var. Bunun nedeni MHR GYO’nun arkasında hem sigortanın hem de finansın desteğinin olması. Grup çatısı altında sigorta ve finans şirketi var. Dolayısıyla burada güçlü bir finansal yapı var. Biz de bu yapının içinde gayrimenkul sektöründe öncülük yapmak isteyen bir şirket olarak halka arz oluyoruz” açıklamasını yaptı. Kaçmaz, halka arz gelirlerinin tamamının yatırımlarda kullanacağını açıkladı. Quick Sigorta başta olmak üzere olgunlaşan tüm şirketlerinin halka arz edileceğini aktaran Maher Holding Sigorta Grubu Başkanı Ahmet Yaşar ise, “Grup olarak regülatif bir grubuz. Biz daha kurumsal yapılar içerisinde denetlenen şeffaf şirketlerimiz olsun istiyoruz ve bunun için çaba sarf ediyoruz. Şirketlerimiz de sırasıyla arzı karşılayacak ve Quick Sigorta için de çalışmalar başlamış durumda. Dolayısıyla MHR GYO’la bu sürece başlayıp Quick Sigorta ile inşallah devam edeceğiz” diye konuştu.

Poliçeniz enflasyona veya dövize endeksli mi

ANADOLU SİGORTA ACENTELE İLE ANKARA’DA BULUŞTU

Geleneksel olarak her yıl düzenlenen Anadolu Sigorta Acenteler toplantısı bu yıl 5-6 Ekim tarihlerinde gerçekleştirildi. Yapılan sunumlarla geçmiş dönemin değerlendirildiği ve uzun vadeli stratejilerin konuşulduğu toplantılarda acentelere seslenen Anadolu Sigorta Genel Müdürü Mehmet Tuğtan, “Her sene düzenli olarak gerçekleştirdiğimiz acente buluşmalarımızı, Cumhuriyetimizin 100’üncü yılını kutladığımız bu sene, Ankara’da düzenlemek istedik. Bu vesileyle de hep beraber Büyük Önder’in manevi huzurunda bulunmanın mutluluğu içerisindeyiz. Atatürk’ün talimatıyla kurulan bir şirket olarak, ülkemizin ikinci yüzyılında da var gücümüzle hep beraber çalışmak için hazırız. Bu inançla tüm paydaşlarımızla birlikte şirketimizi gelecek yüzyılda da başarılara taşıyacağız” dedi.

Poliçeniz enflasyona veya dövize endeksli mi

Sıradaki haber yükleniyor...
holder