Can Kantar Sigorta neden yaptırmam!
HABERİ PAYLAŞ

Sigorta neden yaptırmam!

Riski seviyorsanız, tüm değerlerinizin bir anda yok olmasını, sağlığınızı, evinizi, arabanızı, iş yerinizi bir felaket sonrası kaybetmeyi göze alıyorsanız elbette sigorta yaptıramayabilirsiniz. Yazıya biraz farklı bir giriş yaptım ki kolay anlayabilelim.

Sigorta sektörünün rakamlarına göz attığımızda enflasyon oranlarının yakınlarında bir büyüme ile karşılaşırız. Bu da poliçe primlerindeki artışlar nedeniyle yaşanan bir büyüme. Gerçek bir büyüme ne yazık ki yok. Yani sigortalılık oranı artmıyor. Sigortalı sayısı artmıyor. Hatta bazı sigorta branşlarında özellikle oto sigortalarında bir miktar gerileme bile var. Neden sigorta yaptırmıyoruz konusuna geleceğim.

Haberin Devamı

Özellikle Zorunlu Trafik Sigortası yaptırması gereken her 100 kişiden 20’si bu sigortayı yaptırmıyor. Bu ne demek? Bu 20 kişinin aracı sizin aracınıza çarptığında eğer karşı taraf suçluysa aracınızın hasarını sigorta şirketi değil, araç sahibi karşılamak zorunda. Özetle anlatmak gerekirse bu kaza lüks bir araç ile gerçekleşirse ocağınız söner! Bu arada kolluk kuvvetleri yollardaki kontrollerde çok sayıda sigortasız aracı tespit ediyorlarmış. Geceleri acenteleri arayıp poliçe kestirmek isteyenlerin sayısı artmış. Öncelikle ekonomik açıdan özellikle sabit gelirli vatandaşların sıkıntılarının olduğu bir gerçek. Ama sahip oldukları değerleri yitirdiklerinde bunu tekrar yerine koymakta zorlanacakları için ne yazık ki sigortayı bütçelerine eklemek zorundalar.

SEKTÖR TEKRAR GÜVEN TAZELEMELİ!

Sigortalılık oranı neden artmıyor konusuna geri gelecek olursak bunun en büyük sebebinin ekonomik zorluklar olduğu bir gerçek. Sigorta şirketleri özellikle Pandemi sonrası tüketicilerle büyük bir güven tazelemişti. Spor kulüplerine verdiği desteklerle de tüketiciler nezdinde ayrıca sempati uyandırdığını söylemek mümkün. Fakat ekonomik konjonktürdeki değişim ve fiyat artışları ne yazık ki sektör üzerinde sıkıntı yarattı.

Diğer taraftan çekici ve kiralık araç hizmetlerindeki sıkıntılar ve en önemlisi trafik sigortasındaki arz sorunu sektöre olumsuz yansıdı. Geçen sene assistans hizmetlerindeki sıkışıklık bu sene yaşanmadı. Bu sektörde büyük bir endişeydi. Trafik Sigortası arzındaki sıkışıklık ise SEDDK’ya yeni atanan Başkan Mehmet Akif Eroğlu’nun hızlı aksiyon alması ile azaldı. Alınan önlemlerle de eylül ayından itibaren yaşanmayacağı bekleniliyor.

Haberin Devamı
Sıradaki haber yükleniyor...
holder