Candaş Tolga Işık Vali Mutlu: O polis açığa alındı!
HABERİ PAYLAŞ

Vali Mutlu: O polis açığa alındı!

İnternete dün bir video düştü... İstanbul’da zabıta ve polis ekiplerinin Aksaray’da seyyar satıcılara yönelik operasyonu sırasında çevik kuvvet polisleri, Erol Palan isimli esnafa adeta meydan dayağı atıyor. Polise karşılık vermemesine rağmen darp edilmeye devam edilen esnafın yaşadıkları iş yerinin güvenlik kameralarınca saniye saniye kaydediliyor. Maruz kaldığı şiddet karşısında neye uğradığını şaşıran esnaf, kendini döven polislerden kurtulmak için yine polisten “155 Polis İmdat” telefonundan yardım istiyor.

Haberin Devamı

[[HAFTAYA]]

Bu görüntüleri seyreder seyretmez İstanbul Valisi Hüseyin Avni Mutlu’yu aradım. “Görüntüleri seyrettiniz mi?” diye sordum. “Ne yazık ki seyrettim” dedi. “Ne yapacaksınız?” diye sordum. Vali Mutlu cevap verdi: “Hem ben seyrettim hem de İstanbul Emniyet Müdürü seyretti. Görüntülerde vatandaşa vurduğu görülen polis memurunu derhal açığa aldık ve hakkında soruşturma başlattık. Bununla beraber aynı haberde bu olaya karıştığı tespit edilen diğer polisler hakkında da geniş çaplı soruşturma açıldı.”

Vali Mutlu’ya görüntüleri seyrederken ne hissettiğini ve vatandaşı döven polisin nasıl bir savunma yaptığını sordum. Vali Bey, “Tasvip etmemiz mümkün değil tabii...” dedi ve şöyle devam etti: “Nasıl savunma yaparsan yap! Sen vatandaşı dövemezsin kardeşim. Polis, vatandaşı dövmez, dövemez. Varsa bir suçu alır karakola davet edersin. Senin görevin budur! Hiçbir gerekçe polisin vatandaşı dövmesini haklı kılamaz. Buna müsaade etmeyiz.”

İstanbul Valisi ve İstanbul Emniyet Müdürü’nün konuya hassasiyet göstermeleri çok güzel... İstanbul Emniyet Müdürü Selami Altınok sürekli sokakları gezen bir müdür... Müdür Bey’in yerinde olsam; hukuki olarak gereken cezanın verilmesiyle yetinmeyip polisten dayak yiyen esnaf Erol Palan’a çat kapı bir ziyaret yapıp, insani olarak da gönlünü alırım.

Sıradaki haber yükleniyor...
holder