Cem Kerpiççiler Liglerin 12 Haziran'dan itibaren başlama kararına dair 4 soru 4 cevap
HABERİ PAYLAŞ

Liglerin 12 Haziran'dan itibaren başlama kararına dair 4 soru 4 cevap

1- Bu karar alınırken oyuncuların görüşleri yeteri kadar dikkate alındı mı?

Ankaragücü Teknik Direktörü Mustafa Reşit Akçay’ın beIN Sports'a yaptığı açıklamaların çok mühim olduğunu ve gerekli kıymeti bulmadığını düşünüyorum. “Federasyonun hazırlamış olduğu protokolde, antrenman yapmak ve bir arada bulunmak gerçekten çok zor. Bizim işimiz çok temaslı bir iş. Frikik olduğunda baraj nasıl kurulacak. İsim vererek söyleyeyim; Michal Pazdan bugün bana ulaştı, 'Maddi konuda yönetimle anlaşalım, paramızı almayalım ve antrenmana çıkmayalım.' dedi. Oynamak istemeyen oyuncular var.” Oyunun asıl unsurlarının fikirleri gerektiği kadar alınıyor mu soruna yanıt aramak gerek. Oyunun ana unsurlarının çekinceleri tam olarak giderilmeden başlamak çok doğru sonuçlar vermeyebilir. Sağlık Bakanlığı ve Bilim Kurulu'nun alacağı kararlar çok mühim.

Haberin Devamı

Liglerin 12 Hazirandan itibaren başlama kararına dair 4 soru 4 cevap

2- Futbolcular tam olarak performanslarını gerçekleştirebilecekler mi?

Bu konuda kimse emin olamaz. Çünkü futbolcular sağlık sorunu yaşama ihtimalleri olduğu için tedirgin olabilir bu da tamamen sahaya yansır. Bu soruya en net cevap yine sahanın içinden geldi: Demir Grup Sivasspor Teknik Direktörü Rıza Çalımbay, "Futbolcu arkadaşlarımızın yüzde 80'i çok tedirgin, çok korkuyorlar, oynamak istemiyorlar, evlerinden çıkmak istemiyorlar.”

3 – Bu karar kesin mi, değişebilir mi?

Pandeminin gidişatı ve ülkemizdeki süreci alınan her türlü kararı değiştirebilir. Sağlık Bakanı Fahrettin Koca’nın, “Futbol hassas bir konu. Açıklamalardan gördüğümüz şekliyle Federasyonun bir sağlık kurulunun olduğunu biliyoruz. Bu sağlık kurulunun hazırladığı bir çalışma olduğunu da biliyoruz. Dolayısıyla özgür, kendi iradeleriyle federasyonun kararı. Bundan sonraki sorumlulukta federasyonundur. Federasyon bu kararı alabiliyorsa, karar kendisinindir sorumluluk da federasyonundur” açıklaması çok kıymetli. Bu kararın değişebileceğini düşünüyorum.

4 – Süreç iletişim açısından iyi yönetildi mi?

Ne yazık ki bu süreç iletişim açısından iyi yönetilmedi. Karar açıklandıktan sonra kimi kulüp başkanları bu kararı hangi başkanların istediğini birbirine soruyor ve oyuncuların oynamak istemediğini dile getiriyordu. Bilgilendirmeler doğru aralıklarla yapılmadı. İstenilen de tam olarak anlatılamadı. Bence ‘kesin tarih verildi’ gibi algılandı ama önümüzdeki süreçte pandeminin durumuna göre kararların revize edilebileceğinin altı yeteri kadar çizilmedi.

Haberin Devamı
Sıradaki haber yükleniyor...
holder