Çetin Çetintaş Hastalıktan olmasa da stresten zarar görebilirsiniz
HABERİ PAYLAŞ

Hastalıktan olmasa da stresten zarar görebilirsiniz

Hayatımızda her gün yeni bir şey değişiyor! Pandemi sürecinde esas olan ruh sağlığımızı korumak. Corona virüs şu anda yaşanan bir gerçek. Yakalansak da yakalanmasak da, hayatımız corona virüse yakalandı bile. Herkes bedeninde olmasa da yaşamında corona virüsün sonuçları ile mücadele ediyor.

Zihnimiz bu kadar çok kontrolü dışında değişime maruz kaldığında otomatik olarak stres açığa çıkar. Stres, içinde bulunduğumuz durumu daha zor hale getir. Yani başımıza 2 birim bir olay geldiğinde, biz onu stresle 4 birimmiş gibi yaşarız. Stresi kontrol etmediğimiz sürece başımıza gelen bu olayları yönetmeyi bırakın, hayatımızı yönetmemiz pek mümkün değildir. İçinde bulunduğumuz süreçte değiştiremeyeceğimiz dış değişkenlerle birlikte hareket etmeyi öğrenemezsek, içeriden çökmeye başlarız. Bu çöküş bizi hastalandırır. Bu yüzden tam şu anda her zamankinden daha sağlıklı bir ruh haline ihtiyacımız var. Bu ruh halini sağlamak için de beslenmeden harekete, hareketten nefese ciddi bir rutin oluşturmak şart!

Haberin Devamı

Hastalıktan olmasa da stresten zarar görebilirsiniz

Yoga pratikleri bu dönemde fiziksel olarak bedeninizdeki stresi uzaklaştırır ve bağışıklık sisteminizi güçlendirir. Nefes çalışmaları, rahat bir nefes almanızı sağlayarak hem sinir sisteminizi sakin tutar hem de stres tepkilerini ortadan kaldırır. Meditasyon çalışmalarıysa kaygıyı ve endişeyi azaltır.

Kendiniz için her zamankinden daha fazla bir şey yapmanız gereken bir dönemdeyiz. İhtiyaçlarınızı görmemezlikten geldikçe, bedensel ve zihinsel olarak çökebilirsiniz. Bu yüzden kendinize iyi bakın! Kaliteli besin tüketin, hareket edin, nefesiniz üzerine çalışın ve mutlaka güzel uyuyun. Geçen yazımda beslenme üzerine konuşmuştum onu yeniden bir hatırlayın.

Bu süreçte herkesin bir rutin haline getirebileceği, hem stresinizi kontrol etmek hem de bağışıklık sisteminizi güçlendirmek için işte önerdiğim 4 çalışma:

1- Gününü değiştirecek yoga dersi

2- Temel nefes pratiği

3- Zihni gözlemleme meditasyonu

4- Rahat bir uyku için yoga

Sıradaki haber yükleniyor...
holder