Deniz Sarıhanlıoğlu Festival gibi şehir
HABERİ PAYLAŞ

Festival gibi şehir

Sevgili dünlük, baharın en bahar olduğu, çiçeğin, toprağın, suyun en çok coştuğu zamandan Mayıs’ın ilk haftasından bildiriyorum. Upuzun bir kış mevsiminin sonunda açan güneşin, gözünün içine bakıyoruz resmen. Öyle özlemişiz ki çimlere yayılmayı, gün batarken sahilde olmayı! Şimdi hayata karışmanın tam zamanı. Üstelik şehrin her bir köşesinde ayrı etkinlik, ayrı festival var! Tıpkı Kenan Doğulu’nun çok sevilen dizeleri gibi; “FESTİVAL GİBİSİN, KATILMAK İSTİYORUM.” Öyleyse festival haberlerini vermek benden, önlerden yer kapmak için, erkenden evden çıkmak sizden!

Haberin Devamı

URLA ENGİNAR FESTİVALİ Çocukluğumda, çoğunluğu İzmirli olan ve diğer bütün büyük şehirlerden gelenlerin, sayfiye beldesiydi Urla. Okullar yaz tatiline girer girmez, nüfusu artan yerlerdendi. Balıklıova’dan, Demircili’den, Yağcılar’dan, Çeşmealtı’ndan denize girilir, yaz boyu cümbüş yeri olurdu. Turizm ve tarım; yerel halkın, geçim kaynaklarının başındaydı. Ve son yıllarda sahneye, ENGİNAR isimli bir başrol çıktı.

Urla’yı çepeçevre saran enginar tarlaları, hem her evresinde ayrı güzelliği hem de lezzetiyle gönüllerin yıldızı. Ancak, ege sofralarının baş tacının; sağlıklı yaşam akımlarının da etkisiyle bu kadar trend olabileceğini önceleri kimse tahmin edemezdi. İlgi gün geçtikçe arttı ve Urla’nın ileri gelenlerinin, kıymetli işletmecilerinin, akademisyenlerin ve Urla Belediyesinin büyük uğraşları ile, enginar festivali fikri ortaya çıktı.

Bu hafta 6-7-8 Mayıs’ta kapılarını 8. kez dünyaya açıyor. Bu festivalle birlikte enginar üretimi yüzde 42 arttırıldı, üç günde on binlerce kişi tarafından ziyaret edilmesi beklenen festival için harika hazırlıklar yapıldı. Üstelik bu naif girişim şimdiki adıyla; ULUSLARARASI Urla Enginar Festivali, Shining Star Awards 2016 en iyi festival dalında ödüle layık görüldü. Sakız enginarının, Urla’nın marka olmasındaki katkısını asla unutmamak gerek.

BAYINDIR ÇİÇEK FESTİVALİ

Bayındır’ın çiçek, bitki ve ağaç yetiştiriciliğinin ünü gün geçtikçe daha da yayılıyor. Bayındır tabelasını gördüğünüz anda, yolun her iki yanından da bahçeler, seralar, koruluk alanlar beliriyor. Ülkemizin ve dünyanın en büyük şehir belediyeleri, peyzaj için ağaç ve çiçeklerini Bayındır’dan alıyor. Hal böyle olunca, üretici ve halkı buluşturmak, başarıyı kutlamak gerekiyor.

Haberin Devamı

Festival gibi şehir

Bayındır Çiçek Festivali bu yıl 5-6-7-8 Mayıs’ta 23. kez gerçekleşiyor. “Her bahar bir çiçekle başlar” mottosuyla başlayan festival çok renkli. Söyleşi, atölye ve konserlerle de oldukça eğlenceli bir program hazırlanmış. Şimdi bahçelere, balkonlara bol bol çiçek alma zamanıyken bence bu festivali de kaçırmayın.

Sıradaki haber yükleniyor...
holder