Deniz Sarıhanlıoğlu Rota Konak
HABERİ PAYLAŞ

Sevgili dünlük, yaşadığımız şehir annem gibi. Onda doğdum onunla büyüdüm ama hala yepyeni yönlerini keşfedip öğreniyorum. Hem mutluluk hem de heyecan verici. Geçtiğimiz hafta büyük bir arkadaş grubu ile Konak’ı gezdik. Sınırlarının ve kapsamının bu kadar geniş olduğuna inanamadık. Kadifekale’den Kemeraltı’na, Basmane’den Alsancak’a, Gültepe’den Hatay’a yer alan her yere uğradık. Yani bu hafta rotamızda Konak vardı. Açılan yeni tesislerin de pek çoğunu ziyaret etme şansımız oldu. İzmir’e çok yakışan yerlerin artıp çoğalmasını ve herkesin kolayca ulaşabilmesini diliyorum. En çok etkilendiğim yer ile başlayıp kısa bir liste yapacağım size.

Haberin Devamı

Rota Konak

MACERA PARKI

Konak’ta şehrin ortasında yemyeşil oksijen depolarından birinde Macera Parkı. Çınartepe Aydın Erten Rekreasyon Alanı 80 dönümlük alanıyla, eşsiz Körfez manzarasıyla, İzmir’in şehir merkezindeki en büyük akciğerlerinden olan Çınartepe Aydın Erten Rekreasyon Alanı. Yeşiliyle, İzmir Körfezi manzarasıyla alternatif bir dinlenme alanı olan rekreasyon alanında aktivite arayanlar da unutulmamış.

Aktivite tutkunları düşünülerek yapılan “Macera Parkı”nda dev salıncak, ip parkuru, ağ trombolin, atış poligonu ve zipcoaster gibi oyun imkanları var. Macera Parkı, her yaştan macera tutkunlarını bekliyor ve özellikle gençlere alternatif bir açık hava eğlencesi sunuyor. Ayrıca Macera Parkında neler mi var? Dev Salıncak, Zipline, Tırmanış Duvarı ZıpZıp, Zorlu Parkurlar, Basketbol Sahası, Çocuk Parkı, Ücretsiz otopark, Deniz manzaralı Macera Kafe.

Macera Park Oyun Alanları 11.00-19.00 saatleri arasında açık. Macera Kafe 08.00-22.00 saatleri arasında hizmet veriyor. Ulaşım Google Maps üzerinden Aydın Erten Çınartepe Aydın Erten Rekreasyon Alanı olarak aratabilirsiniz ve ESHOT ile 42 Numaralı otobüs ile ulaşabilirsiniz.

Rota Konak

KONAK BELEDİYESİ KADIN FUTBOL TAKIMI

Konak’ta faaliyet gösteren Konak Belediyesi Gençlik ve Spor Kulübü’nün kadın futbolu şubesi ile tanışıp bol bol sohbet ettik. Kızlar resmen İzmir’in gurur. Hem çok yetenekli hem de çok mütevazılar. 2006 yılında Konak Belediyesi Gençlik ve Spor Kulübü bünyesinde kurulan Konak Belediyespor kadın Futbol Takımı 2007-08 sezonunda 1. Lig’e yükselmiş. 2008 yılından beri 1. Lig’de mücadele eden Konak Belediyespor 2009/ 2010 sezonunda 3. ve 2010/2011 sezonunda da 2.’lik elde etmiş. 2012-2013 sezonunda ise 18 maçının 17’sini kazanarak şampiyonluğa ulaşmış.

Haberin Devamı

UEFA Kadınlar Şampiyonlar Ligi 2013/2014 sezonunda, Saraybosna’da düzenlenen ön eleme turunda grubundaki üç rakibini de yenerek grup lideri olarak Son 32’ye yükselmiş. Bu başarısıyla UEFA Kadınlar Şampiyonlar Ligi tarihinde ön eleme turunu geçerek Son 32’ye kalan ilk Türk takımı olmuş. Halen hedeflerini yükseltiyorlar. Bu şahane genç kadınlarla tanışmaktan gurur duydum, bundan böyle her maçlarının sıkı takipçisi olacağım.

Sıradaki haber yükleniyor...
holder