Deniz Sarıhanlıoğlu Yolun açık, zorun kolay olsun!
HABERİ PAYLAŞ

Yolun açık, zorun kolay olsun!

Sevgili dünlük; çam ağaçları, tarçınlı salepler, vanilyalı kurabiyeler, mağazaların renk renk ışıkları ve durmadan gelen indirim mesajları bize bir şey anlatıyor gibi! Eski yılla son günlerimizi yaşayıp, yenisine sarılmak için kapıda bekliyoruz. Peki ne istiyoruz yeni yıldan? Dahası kendimizden ne istiyoruz? Ben, birilerinden beklemek yerine, kendime yenilikler eklemeyi çoktan öğrenmiş biri olarak size de aynısını tavsiye ediyorum. Öyle laf olsun, satır dolsun diye değil, ciddi ciddi tavsiye ediyorum. Mutlu olmak, iyi hissetmek için kocaman nedenler aramaya da gerek yok! Hayat, kendin için istediklerini, başkaları için de yürekten dileğinde güzelleşmeye başlıyor. Bu yıl daha iyi insanlar olmakta; yolumuz açık, zorumuz kolay olsun. Ben bu hafta pek bilinmeyen ve kışın gidilmeyen ama gidildiğinde aşık olunan üç yer yazdım, umarım seversiniz.

Haberin Devamı

AŞAĞIKIRIKLAR

Bu yıl en çok gittiğim yerlerin başında geliyor Bergama. Merkezini çoğu kişi biliyor ancak nefis köylerini pek bilmiyoruz. Çok sevdiğim dostum Ece Garip sayesinde görüp gezdiğim Aşağıkırıklar köyünden bahsetmek istiyorum size. Çağan Irmak filmlerinde görmeye alıştığımız, sıcakcık köy meydanını canlandırın gözünüzde; etrafında pamuk tarlaları. Hem şahane bir gün doğumu izlemek ve ondan daha etkileyici gün batımına şahit olmak mümkün. Köyün içinden geçerken herkesle selamlaşmak, iki sohbet etmek kaçınılmaz. Güzeller güzeli Ege’nin keyifli bir özeti Aşağıkırıklar. Gidip görmek iyi gelecektir.

ÇANDARLI

Yazlık yerlerin kışlık halleri hakkında ne düşünüyorsunuz? Bana daima çok sinematografik gelmiştir. Fotoğrafa olan merakımdan olabilir. Bulutların heybetli duruşu, gökyüzünün suya yansıması, ağaçların rüzgarla salınması bir başka güzel görünür gözüme. Deniz daha mavi, kum daha kahve bu mevsimde. Çandarlı’yı da çok severim. Hatta suyun kokusu burnunum ucunda. Bu sıralarda Çandarlı’ya gitmek, oralar kalabalıklaşmadan sahilin tadını çıkarmak çok iyi fikir olabilir. Bu yaza dair Çandarlı ile ilgili çok iyi projeler olacağını da duydum. Gerçekten İzmir adına çok sevindirici. Şimdiden heyecanımız yükseliyor.

Haberin Devamı

BAYINDIR KÖYLERİ

Bayındır ve Kemalpaşa arasında öyle güzel köyler var ki, ara ara sizlerle tek tek paylaşmak istiyorum. Alankıyı, Karahayıt, Yakacık, Elifli, Lütuflar, Sarıyurt, Fırınlı, Dereköy, Söğütören, Çenikler, Hasköy bunlardan sadece birkaçı. Kış bahara dönerken, hepimiz bahçeye, balkona, bitki ve ağaç bakmaya başlayacağız. Neredeyse tüm ülkeye buralardan gidiyor fideler. Bizim ise öyle yakınımızda ki. Gidip sadece görmek bile çok keyifli. Kirazlar sürgün vermiş mesela. Bir uygun zamanda uğrayın, kayısı ağaçlarının ilk çiçeklerini koklayın.

Sıradaki haber yükleniyor...
holder