Dilara Doğan Bünyamin Aydın: Yeni bir dünyaya doğduk, kurallar yeniden yazılıyor
HABERİ PAYLAŞ

Bünyamin Aydın: Yeni bir dünyaya doğduk, kurallar yeniden yazılıyor

Les Benjamins, dünya çapında büyük ün kazanmış bir Türk markası. Rita Ora, Barbara Palvin ve Jay-Z gibi çok sayıda dünyaca ünlü ismin üzerinde gördük. Sokakta her üç kişiden birinin üzerinde Les Benjamins tasarımları görüyoruz. Türk ünlülerin rahatlık konusunda vazgeçilmez markalarından biri olmayı çoktan başardı. Hal böyle olunca markanın kurucusu Bünyamin Aydın’la bir röportaj yapmak şart oldu. Onu daha yakından tanıyalım istedim. Genç yaşta elde ettiği başarısından, yeni koleksiyon teması ‘Anadolu Rock Kültürü’ne kadar her şeyi konuştuk.

Haberin Devamı

Bünyamin Aydın: Yeni bir dünyaya doğduk, kurallar yeniden yazılıyor

Adını sıkça duyduğumuz Bünyamin Aydın’ın hikayesi ne zaman, nerede ve nasıl başladı?

1989’da Almanya Düsseldorf’da doğdum. Eğitim hayatım Türkiye, Almanya ve İsviçre’de devam etti. Çocukluğumdan beri hep moda tasarımcısı olma hayalim vardı. Yohji Yamamato gibi tasarımcılar bana gençliğimde ilham verdi. 19 yaşında kendi markamı kurmaya karar verdim ve 21 yaşında, 2011 yılında İstanbul’da Les Benjamins’i kurdum. n Markayı genç yaşta bu kadar büyüteceğiniz aklınıza gelir miydi? Buraya kadar geleceğini hiç tahmin etmemiştim. Les Benjamins gerçekten uzun bir yolculuk benim için ve gideceği yeri de hayal etmek çok heyecan veriyor.

Başarınızı sizce neye borçlusunuz?

Vizyonum, istikrarlılık, ekibim ve birazcık da yürek.

Başarı tanımınızı merak ediyorum...

Başarı tanımı benim için süreklilik.

Markanız hayal ettiğiniz noktada mı?

Hayır, daha çok uzun yolumuz var. Les Benjamins dijital bayrak mağazamızı açtık ve yakın gelecekte yurt dışında mağazalarımız açılacak.

Coca Cola, Nike gibi büyük markalarla çeşitli iş birlikleriniz oldu. Burada süreç nasıl ilerliyor?

Süreç gerçekten çok uzun ve detaylı ilerliyor. Ortalama bir yıl önceden tasarım süreci başlıyor iş birliği koleksiyonlarının. Dünya çok hızlı ve ileriyi ön görebilmek hayli zor. Ama asıl heyecanlı kısmı da o aslında.

BARIŞ MANÇO VE CEM KARACA YAŞASA NASIL GİYİNİRDİ?

Yeni koleksiyonunuzun teması, ‘Anadolu Rock Kültürü’. Nasıl doğdu bu tema?

Çocukluğumdan beri Barış Manço, Cem Karaca, 3 Hürel ve Moğollar gibi isimler beni çok etkiliyordu. Hem giyiniş tarzlarını hem de yaptıkları müziği seviyorum. Onlar bugün yaşasaydı nasıl giyinirdi? Diye hayal etmek, tasarımlara yansıtmak çok heyecanlı bir süreçti.

Haberin Devamı

Anadolu Rock dinler misiniz?

Evet, özellikle bu aralar 3 Hürel çok dinliyorum.

Koleksiyonun ilhamını nelerden alırsınız?

Terzi giyim, sokak kültürü ve Anadolu Rock harmanından çıkan bir koleksiyon Les Benjamins Sonbahar-Kış 2020 koleksiyonu. Kırmızı ve bej renkleri sezonun en önemli renkleri. Baskılarda, rock detayları ve Les Benjamins’in DNA’sı haline gelen halı desenini görebilirsiniz. Tabii ki çok kostümvari olsun istemedim. Daha minimal ve küresel bir bakış açısı yakalamaya çalıştık.

Karantina döneminde #stayhomestaycozy hashtag’i (Evde kal, konforlu ol) başlattınız. Evde rahat zaman geçirmek isteyen birçok isim Les Benjamins ürünlerine yöneldi, fotoğraflarını paylaştı. Nasıl bir dönemdi?

Bizim için çok değerli bir projeydi. Gençlere iyi örnek olmak ve onları doğru yönlendirebilmek çok değerli. Herkesin sağlığı her şeyden önce gelir. Ayrıca motivasyon da verdi bu kampanya insanlara. Evlerinden çok güzel kareler paylaştılar bizimle ve toplumsal bir akım oldu.

Haberin Devamı

Bünyamin Aydın: Yeni bir dünyaya doğduk, kurallar yeniden yazılıyor

ÜRÜNÜN HİKAYESİ DE FİYATLARIMIZI BELİRLİYOR

Les Benjamins markası sizce kolay ulaşılabilir bir marka mı?

Tüm koleksiyonlarımızda kullanılan teknoloji, marka hikayesi ve kumaşlar fiyatları belirliyor. Örneğin, essentials koleksiyonunda böcek ilacı, gübre ve diğer toksik kimyasallar kullanılmayan sürdürülebilir pamuk çiftçiliğini destekleyen yüzde 100 organik pamuktan elde edilen kumaşlar kullandık. Sık sık kampanya ve indirim dönemlerimiz oluyor, bunları yakından takip eden de güçlü bir kitlemiz var.

Kendi stilinizi nasıl anlatırsınız?

Çok düz ve siyah renkleri tercih ediyorum ve seviyorum. En çok hoodie ve sneaker alışverişi yapıyorum.

Hangi markalardan alışveriş yaparsınız?

Nike, Chartt, Bottega Veneta, Champion ve Prada.

15-16 yaşlarında size hayran bir kitle var. Bu yaş aralığının ilgisini nasıl değerlendiriyorsunuz?

Ben de onlara karşı epey ilgiliyim. Hatta discord kanalımız var. Dileyen gençler kanalımıza katılıp Les Benjamins topluluğumuz ve benimle Fortnite oynayabilir.

“NE DİYECEKLER?” DİYE DÜŞÜNMEDEN GİYİNİN

2021’de moda anlamında bizi neler bekliyor?

Yeni dünya ve moda sektörü eskiye tutunmaya çalışıyor. Ben de eskiyi severim ama sanki yeni bir dünyaya doğduk bu süreçte. Artık kurallar yeniden yazılıyor gibi hissediyorum.

Bünyamin Aydın için nasıl giyinmiş bir insan stil sahibidir?

Kendi özgün tarzını yaratabilmiş ve kimsenin ne diyeceğini düşünmeyen kişi benim için stil sahibidir. Birinin tarzı sürekli kapüşonlu üst giymek ise o benim için tarz sahibidir. İnsanın kendisiyle barışık ve özgün olması en değerlisi.

Dünyaya baktığımız zaman, moda anlamında Türkiye’yi nasıl değerlendiriyorsunuz?

Dijital dünya hepimizi birleştirdi ve herkes artık her şeye ulaşabiliyor. Trend’ler artık Türkiye’ye daha hızlı ulaşıyor. Üzüldüğüm tek nokta, bu markaların ve ürünlerin hikayelerine değer verilmemesi. Biraz daha hikaye anlatımına değer veren bir tüketici toplumu olmasını isterdim. Yeni jenerasyonun buna daha çok dikkat ettiğini düşünüyorum. Sürdürülebilirlik artık çok önem kazandı.

Biz de Les Benjamins olarak sorumluluğumuzu yerine getirmeye çalışıyoruz, Essentials koleksiyonumuzla sürdürülebilirlik konusunda adımlar attık. Global Organic Textile Standard (GOTS) tarafından onaylanmış yüzde 100 organik pamuktan üretim yaptık. Doğayı korumak için Les Benjamins olarak sürdürülebilir ürün perspektifini diğer tüm kategorilere genişletmek için tüm ekibimle çalışmalara devam ediyoruz.

Bünyamin Aydın: Yeni bir dünyaya doğduk, kurallar yeniden yazılıyor

Sıradaki haber yükleniyor...
holder