Dilara Doğan Güçlü bir cilt için doğru ürünlerle doğu zamanda güneşlenin
HABERİ PAYLAŞ

Güçlü bir cilt için doğru ürünlerle doğu zamanda güneşlenin

Yazın son demlerini yaşadığımız şu günlerde kışa bronz girmek çoğumuz için bir tutku. Institut Esthederm Ürün müdürü Gizem Ensari ile nasıl sağlıklı bronzlaşacağımızı konuştuk…

● Uzmanlar bronzlaşmanın sağlıksız olduğunu söylerken siz ‘Sun Spa’ uygulamasıyla sağlıklı bronzlaşmanın mümkün olabildiğini söylüyorsunuz.

Bilinenin aksine ister hassas ciltli ister açık tenli olsun herkes sağlıklı bir şekilde bronzlaşabilir. Her insan güneş ışığına ihtiyaç duyar. Güneş ışığından faydalanmak D vitamini üretimini desteklemesi açısından fazlasıyla önemli. Bronzlaşma, cildin kendi kendini korumasını sağlayan bir sistemdir. Melaninin renk değişimi ile başlayan bronzlaşma, UV ışınlarının ve serbest radikallerin zararlı etkilerini azaltırken DNA koruması sağlanmasına yardımcı olur.

Haberin Devamı

● Güneşlenmeden önce keselenmeli miyiz?

Gereğinden fazla sıcak su ve çok sert keselerle vücudu keselemek güneş öncesi hassasiyet yaratacağı için yanlış bir uygulamadır. Fakat yumuşak tanecikli bir peeling kullanarak, cildi üzerindeki ölü deriden nazikçe arındırarak kalıcı bir bronzluğa kavuşmak için zemin hazırlanır.

Güneşlenme tutkunlarını ileride neler bekliyor?

Doğru ürünlerle, doğru zamanlarda güneşlendikleri sürece aslında onları gelecekte güçlü bir cilt bekliyor. Güneş bakım ürünlerimiz Adaptasun ve Repair, hücresel koruma patentleri sayesinde cildin güneşe adapte olmasına yardımcı olur. Aynı zamanda cildi güneşin zararlı etkilerinden korur ve derinlemesine onarılmasına yardımcı olur.

HANGİ SAATLERDE GÜNEŞE ÇIKMALIYIZ?

En sağlıklı güneşlenme; özellikle öğlen saatlerinden sonra 14:00-18:00 arasıdır. Güneşin yaydığı çok zararlı olan ultraviyole ışınlardan uzak durmak için ise güneşin dik geldiği saatlerde (11:00-14:00) güneşe çıkmamanızı ve gölgede bol su tüketmenizi öneririz. Her iki durumda da güneş ürününüzü iki saatte bir tekrarlamayı ihmal etmemelisiniz.

ÜRÜNLER HER YIL YENİLENMELİ

İçerikleri ve güneş altında kullanılmaları sebebiyle açıldıktan sonra güneş ürünlerinin kullanım süresi 6 ay ve 12 ay şeklinde değişmektedir. Geçen seneden kalan güneş kremleri kullanılmamalı. İki saatte bir yenilendiğinde yaz boyunca ürün zaten biter.

Haberin Devamı

SUN SPA

Cildi güneşe adapte ederek sağlıklı bronzlaşmayı en yüksek seviyeye ulaştırmayı hedefleyen bir bakım. Maldivler, Phuket, Dubai ve Fransa da dahil olmak üzere dünya çapında 14 ülkede bulunuyor, İstanbul’da ise Four Seasons Otel’de.

Sıradaki haber yükleniyor...
holder