Doç. Dr. Gökçen Erdoğan Ağrılı cinsel ilişki
HABERİ PAYLAŞ

Ağrılı cinsel ilişki

Cinsel yaşamda kadının kendine güvenli ve konforlu bir alan yaratması gerekiyor. Yeniliklere açık olmasını her zaman tavsiye ederim. Bununla birlikte ilişkiden alınan hazzın kendisi için de mutlak bir hak olduğundan emin olmalı, böyle düşünmeli. Zira o zaman seks bitene yani erkek orgazm olana dek dişini sıkmaya çalışmak yerine kendisi de mutlulukla haz almaya odaklanabilir. Ve bunun önündeki engelleri en başta kendisi için kaldırmaya. Size söylüyorum; duydunuz, değil mi?

Ağrılı cinsel ilişki

7 YILDIR AĞRI ÇEKİYORUM

SORU: Hocam, ben 7 yıllık evliyim ve cinsel ilişkim hep ağrılı oluyor. Bunun ne kadar zor olduğunu yaşayan bilir. Sebebini bilmiyorum. Ama bunun dışında bildiğim bir rahatsızlığım, idrar kaçırmam falan yok. Neden yaşıyorum bunu sizce?

Haberin Devamı

CEVAP: Disparoni dediğimiz ağrılı ilişkinin iki türü var. Yüzeysel olana vulva ağrısı diyoruz. Daha net anlaşılması için vajina girişinde oluşan ağrı olduğunu söylemeliyim. Bu ağrı, vulvanın bir kısmına dokunulduğunda oluşabiliyor. Ya da türlü hassasiyetlerden kaynaklanıyor. Örneğin; sabun kullanımı, vajinal sprey veya duş kullanımına bağlı olarak oluşan tahrişler. Yara izleri, kistler ya da enfeksiyonların oluşturduğu hassasiyetler de vulva ağrısını uyandırıyor. Derin olansa penisin rahim ağzına dokunmasıyla meydana geliyor. Bu tür bir ağrının nedeni; rahimyumurtalık enfeksiyonu, çeşitli kistler, bağırsak ve idrar torbası hastalıkları, yapışıklıklar ya da kitleler olabiliyor. Derin ağrının nedenlerini en iyi ortaya koyansa pelvik muayene dediğimiz alttan muayene. Laparoskopi de doktor tarafından uygun görülürse uygulanabiliyor. Muayene olmanız şart. 7 yıl beklemek akıl kârı değil maalesef.

Ağrılı cinsel ilişki

GÖRÜNMEYEN BİR NEDENİ OLABİLİR Mİ?

SORU: Canım hocam, ben 2 yıldır cinsel birliktelik yaşıyorum ve hep ağrılı oluyor. Muayene oldum, bir sorun çıkmadı. Gayet sağlıklıymışım. Ağrının görünmeyen bir sebebi olabilir mi?

CEVAP: Ağrılı ilişkinin çok rastladığımız nedenlerinden biri de psikolojik etkenler. Tamamen psikolojik de olabilir yaşadığınız şey. Geçmiş travmanız varsa etkili olabilir. Yazdığım kitaplarda da bu tür örnekler var aslında. Taciz, tecavüz, kötü bir ilk gece ve ilk ilişki, darp, korku, kaygı ve sevgisizlik maalesef sık rastladığımız nedenlerden. Geçmişe dair suçluluk ve adapte olmakta zorlanma da öyle. Umarım hiçbiri yoktur. Ama varsa bile beden kadar ruhun da iyileşmesi mümkün. Yardım almayı, bir uzmanla görüşmeyi kesinlikle öneririm. Ayrıca pozisyon değişiklikleri deneyin ve hepsinde ağrı oluyor mu ona da bir bakın. Konfor da iyileştiricidir.

Haberin Devamı

Ağrılı cinsel ilişki

ACININ SEBEBİ ESKİDEN YAŞADIKLARIM MI?

SORU: Hocam, ben önceki evliliğimde defalarca tecavüze uğradım. Hatta bunun tecavüz olduğunu bile sizden öğrendim. Şimdi mutlu bir birlikteliğim var ama ilişkiye girdiğimde çok şiddetli acı hissediyorum. Tecavüze uğrarken duyduğumdan daha da kuvvetli hem de. Acaba eskiden kalan bir deformasyon olabilir mi genital bölgemde?

Ağrılı cinsel ilişki

CEVAP: Eskiden kalan bir deformasyon olabilir, hem genital bölgenizde, hem de ruhunuzda. İkinci seçeneği de atlamayın. Zorlu bir sürecin sonunda kendiniz için doğru olanı yapmanıza çok sevindim. Doğruları çoğaltın. Muayene olun, psikolojik destek alın ve mutlu yaşantınızın tadını çıkarın. İyi bir cinsel yaşamı en çok hak edenlerdensiniz. Lütfen bunu bilin, isteyin ve alın. Partnerinizin destek olacağını umuyorum. Yenilikler deneyebilir, kayganlaştırıcılardan destek alabilirsiniz. Sevdiğiniz, sevmediğiniz şeyleri konuşun. Ama öncelik lütfen uzman desteği almak olsun.

Haberin Devamı
Sıradaki haber yükleniyor...
holder