Doç. Dr. Gökçen Erdoğan Evlilikler ve yaralar
HABERİ PAYLAŞ

Evlilikler ve yaralar

Evlenmenizi de dert ediyorlar, boşanmanızı da. Herkes her şeyi sizinle düşünüp değerlendiriyor. Her şey hakkında fikirleri var. Duygularınızı yönetmek istiyorlar. Size destek olmak bu değil.

Evlilikler ve yaralar

DÖRDÜNCÜ KEZ EVLENİYORUM LİBİDOM GERÇEKTEN YÜKSEK

SORU: Hocam ben 4’üncü evliliğimi yapmak üzereyim. ‘Zaten boşanacaksın, nikahsız yaşa gitsin’ diyen bile oldu yüzüme. Ama ben gerçekten mutlu bir ailem olsun diye, severek evleniyorum. Cinsel açıdan da güçlü bir karakterim. Evliliklerim uzun da sürse kısa da sürse iki taraf için de tatmin edici oluyor. Libidom gerçekten yüksek. Evlilik isteğimin bununla ilgisi olabilir mi?

Haberin Devamı

CEVAP: Eğer hayatınızda mutlaka bir partner olması gerektiğini düşünüyor ve bunun eksikliğiyle baş edemiyor durumdaysanız bu bir travmanızdan kaynaklanıyor olabilir. Aile kurma isteğiniz hayatınızı ele geçirip kararlarınızı sağlıksız hale getiriyorsa elbette altında yatan şeyi bir psikolog yardımıyla bulabilirsiniz. Ancak genel olarak; bir kadının partnerine karşı hukuksal hakları olmasını savunurum elbette. Yani evliliği aleyhinize bir durum olarak değerlendirmiyorum. Ayrıca neyin ne kadar süreceğini bilemezsiniz. Kimse boşanmak için evlenmiyor. Yürümediği halde zorlamak, evliliğe hapsolmak daha mı sağlıklı; değil. Cinsellik ve mutlu evlilik, bunları birlikte düşünmekte de bir beis yok. Herkesin hayattan ve evlilikten beklentileri, öncelikleri başkadır. Libidonuzun yüksek olması da sağlıklı bir durum. Ama yaşamınıza bir uzman penceresinden bakabilirsiniz, zararı olmadığı gibi yararı olur. Psikolojik danışmanlık almak deliliğimizin değil akıllılığımızın kanıtıdır.

Evlilikler ve yaralar

BOŞANMAK İSTİYORUM AMA TERFİ ALMAMA YORACAKLAR

SORU: Hocam boşanmak istiyorum ama terfi aldım ve herkes terfime yoracak bu isteğimi, biliyorum. Daha önce benzer bir şeye şahit oldum. Sırf bu yüzden mutsuz mutsuz sürüklüyorum evliliği. Psikolojik tedavi görmeye başlayacağım, belki baş edebilirim o zaman. Sizin öneriniz nedir?

CEVAP: Kadınlar daha çok kazansa ve yükselse de, işsiz olup evde kalsa da boşanmalarına karşı çıkan oluyor merak etmeyin. Birine ‘kendine çok güveniyorsun’ diyorlar, diğerine ‘neyine güveniyorsun sen’ diyorlar. Mutsuzsanız, elinizden geleni yaptıysanız eşinizle konuşun ve yapılabileceklerin, yapılmışların üstünden geçin, duygularınızı anlatın. Kesinlikle psikolojik destek alın. Gücü yeten herkes bunu yapmalı. Göremediğiniz şeyleri görme, baş edemediğiniz şeylerin nedenlerine inme fırsatı bulursunuz. El alem hapishanesi çok tehlikeli. Boşansanız da boşanmasanız da oraya hapsolmayın.

Haberin Devamı

Evlilikler ve yaralar

ESKİ EŞİMLE YENİDEN EVLENDİK AMA HERKES 6 AY SONRA YİNE AYRILIRSINIZ DİYOR

SORU: Hocam ben eski eşimle yeniden evlendim. Ve bu kesinlikle evliliğimize yaradı. Çünkü birbirimizi kaybetmekten korkmuyorduk, hoyrattık. Şimdi sevgili gibiyiz. Ama herkes siz önceden de böyleydiniz, 6 ay sonra görürüz sizi diyor. Ve buna çok üzülüyorum, ne zaman sorun çıkacak diye tetikte bekliyorum. Sizce ex’ten next olmaz mı gerçekten?

CEVAP: Hayatın böyle kesin çizgileri yok. Her zaman her şey olabilir. Birbirinizin değerini anlamış olabilirsiniz, özlemek iyi gelmiş olabilir, gayet mantıklı. Ayrıca anlaşamazsanız da ayrılırsınız. Denedik, her şeyi yaptık dersiniz. Onları haklı çıkarmamak için mutsuzluğu kanıksamayın, bunu hatırlatmış olayım. Emeğe ve sevgiye inanırım ben, hatalarınızdan dersler aldıysanız yol ışıklı. Ve ayrıca kimdir bu herkes? Her yerde karşıma çıkıyorlar. Her şey hakkında fikirleri var. İnsanların özel hayatlarıyla ilgili haddini aşan söylemlerden hiç hoşlanmıyorum. Bu hayat sizin, yürürse yürür, yürümezse ayrılırsınız. Herkes kendiyle meşgul olsun. Mükemmel hayatlarında sizin yaptığınız hataları yapmasınlar beğenmiyorlarsa. Ve siz de kendi hayatınızla meşgul olun. Kim ne demiş kimin umurunda

Haberin Devamı
Sıradaki haber yükleniyor...
holder