Doç. Dr. Gökçen Erdoğan Genital bölge kararları
HABERİ PAYLAŞ

Genital bölge kararları

Herkese her şey yapılmaz ama herkes her şeyin en iyisini hak eder. Peki genital estetik kararlarımızı neler etkiliyor, ne kadar etkilemeli?

Genital bölge kararları

EŞİM 10 YILDIR BANA KENDİMİ KÖTÜ HİSSETTİRİYOR

SORU: 38 yaşımdayım ve eşim tarafından bedeniyle ilgili olarak 10 yıldır kötü hissettirilen bir kadınım. Doğumla birlikte alt karın oluşması, bacaklarımdaki çatlaklar ve vajina dudaklarımın etli olması gibi pek çok konudan vuruluyorum. Tabii ki bütün bunları giderecek ekonomik gücüm yok. Ama cinsel hayatıma, eşime ve özgüvenime en çok etki edecek değişime bütçe ayırmaya hazırım. Beni bu konuda yönlendirebilir misiniz?

Haberin Devamı

CEVAP: Evliliklerde genelde kiloyu kadın da erkek de alıyor ama kadınlarınki mevzubahis oluyor. Ya da erkeklerin göbeğine güzellemeler yapılırken kadınların göbeği aşağılanmaya sebep oluyor. Öncelikle ben bir genital estetiğin ya da herhangi bir estetik müdahalenin kendiniz için yapılması taraftarıyım. Yani siz en çok neden rahatsızsanız o konu üzerine bir çözüme odaklanın eğer istiyorsanız. Ben bu yapıdaki erkeklerin ve hatta insanların, sizin bu çabanızdan etkileneceklerine inanmıyorum. Zira bu bir incelik meselesi. Yoksa yok. Göbeğiniz gider, kaşınızdan rahatsız olurlar. Kaslanırsınız, kaslarınıza laf ederler. Bitmez. Dolayısıyla öncelikle bu konuda sahici ve kararlı bir uyarıda bulunmanızı öneriyorum. Sonra da kendinizde neyi değiştirmek istiyorsanız onun üzerine görüşmeler yapabilirsiniz güvendiğiniz meslektaşlarımla. En başta kendiniz için iyi beslenin, spor yapın, kendinizi sevin ve değerinizden şüphe etmeyin. Çünkü ille de kusurlar konuşulacaksa herkesin canı sıkılır.

Genital bölge kararları

DOĞUM SONRASI ANOMALİ GERİ GELDİ

SORU: Canım hocam, ben bekarken labioplasti yaptırmıştım. Doğumdan beri süregelen anomali yüzündendi, labiaminor cerrahisiydi ve keyfi bir şey değildi. Ancak doğumum sonrası, iç dudaktaki anomali yavaş yavaş geri geldi. Dışarı doğru uzama, sarkma oluşuyor sanki. Yeniden ameliyat olmak istiyorum ilerlemeden. Ama eşim de ikinci çocukta yeniden olabileceğini, habire ameliyat olamayacağımı söyleyip karşı çıkıyor. Böyle bir ihtimal var mı? Ya da ilki başarısız yapıldığı için mi böyle oldu? Tekrarlayan dudak sorunları normal mi?

Haberin Devamı

CEVAP: İç dudak sarkması olarak özetleyebileceğimiz bu durum, genelde genetik faktörlerle, doğuştan, hormonal değişikliklerle, doğum ve yaşlanma etkileriyle gelişir. Doğuştan itibaren varsa, fazla dokuların doğru biçimde uzaklaştırılmasıyla yapılan bir labioplasti sonrası orada yeniden doku oluşmasını ve sorun oluşturmasını beklemeyiz. Elbette muayene etmediğim için afaki biçimde yorumluyorum. Ancak doğum bu dokuyu, pek çok kadında olduğu gibi esnetip uzatmış olabilir. Yani operasyon ve tekrarlama, farklı sebeplerle gerçekleşmiş, bağımsız sonuçlar olabilirler. Ve bir kez olduysa evet ikinci doğumdan sonra yeniden olmayacağının da garantisi yok. Sizi rahatsız ediyorsa ve yakın zamanda ikinci gebeliği planlıyorsanız ertelemek bir seçenek. Fakat yerinizde olsam muayene olarak bir hekim görüşü alırdım. Tüm süreci kronolojik olarak paylaşın lütfen.

Haberin Devamı

Genital bölge kararları

KIZIM DENİZE GİRMEK İSTEMİYOR

SORU: Canhocam, 15 yaşında kızım var, denize sokamıyoruz. Genital bölgesi dolgun olduğu için çok utanıyor ve çift kat mayolarda bile hatlarının çok belli olmasından dolayı etekli mayo ya da şorta zor ikna ediyoruz. Bana göre asla böyle bir aşırılık ve sorun yok. Ama o çok rahatsız hissediyor. Ne yapmamız gerekir?

CEVAP: Psikolojik etkilerle baş etmek maalesef bizim iyi niyetli çabalarımızla çok da mümkün olamıyor. En doğrusu, iyi bir araştırmayla güvendiğiniz bir doktora ulaşmak ve muayene olması. Gerekli midir, olağan dışı bir durum var mıdır, yaş itibarıyla bedensel gelişim sürüyorken olası bir dönüşüm olur mu, ne zamana kadar beklemek lazım bunların konuşulması gerek. Aynı yaşta hastalarım oldu ancak gerçekten çözülmesi gereken anomalilerdi ve zamanla iyileşme ya da değişim beklenmiyordu. Dolayısıyla bu vakadan vakaya değişebilecek bir karar. Çok zorlandığınız noktada psikolojik destek almayı da düşünürsünüz.

Sıradaki haber yükleniyor...
holder