Doç. Dr. Gökçen Erdoğan Revizyon meselesi
HABERİ PAYLAŞ

Genital estetik operasyonları bana kalırsa uzman seçimi, ihtiyaç belirlenmesi, iyileşme sürecinin takibi, sonucun izlenmesi açısından en önemli operasyonlardan. Çünkü bazen dönüşü olmuyor. Eksiğe, gediğe rağmen dönüşü varsa ne ala, hemen çözüme odaklanın. Aksi halde biraz üzüleceğiniz ortada.

Revizyon meselesi

AMELİYAT OLDUKTAN SONRA VAJİNA DUDAKLARIM İKİ ÇİZGİ GİBİ DURUYOR

SORU: Hocam vajina dudaklarım o kadar büyük ve etliydi ki tayt benzeri giysiler giyemiyordum, etekli mayolar tercih ediyordum. Nihayet geçen yıl ameliyat oldum. Giyinme konusunda rahatladım ama bu defa da başka bir sorunum var. Vajina dudaklarım iki çizgi gibi görünüyor, yani yok; dümdüz, aşırı ince. Eminim kim görürse görsün ameliyatlı olduğunu anlar. Doğal bir görünüm değil. Bu beni mutsuz ediyor. Yeniden ameliyat şansım var mı?

Haberin Devamı

CEVAP: Sizi görmeden elbette net bir şey söylemem mümkün değil. İlk olarak ameliyatınızı gerçekleştiren doktora gidip bu kaygılarınızı, memnuniyetsizliğinizi aktarmalısınız. Üzülerek söylüyorum bilhassa dudakları küçültme operasyonlarında çıkarılan dokunun fazlalığı halinde, geriye dönüş olmayabiliyor. Ya da oraya yeniden doku oluşturmak için operasyonun niteliği büyüyebiliyor. Kendi doktorunuzun muayenesi sonrası hakem doktor görüşü almanızda da hiçbir sakınca yok. Başlıca hedefim işlevi korumak ve hatta artırmak, bununla birlikte doğal görünüm yaratmaktır. Bu beklentinizde size hak veriyorum. Eminim doktorunuz da sizi anlayacaktır.

Revizyon meselesi

DOKTORUM REVİZYON AMELİYATIMI YAPMAK İSTEMİYOR YAPARSA DA ÜCRETLİ YAPARMIŞ!

SORU: Hocam ben genital estetik yaptırdım ve dudaklara hacim verdirdim. İçeride de daraltma yaptık. Cinsel ilişkime olumlu yansıyan bir sonuç da aldım. Ama dudakların görünümünden memnun değilim ve kesinlikle düzeltilmesi gerektiğini düşünüyorum. Fakat doktorum revizyon ameliyatımı yapmak istemiyor. Yaparsa da ücretli yaparmış. Bu doğru mu? Memnun kalmadıysam neden yapmıyor?

CEVAP: Operasyon sonucunuzu, öncesi sonrasıyla, muayenedeki talebinizle birlikte bir bütün olarak bilmediğim sürece bunu net yanıtlamam mümkün değil. Ancak şöyle düşünün; genital estetik sonucunun insanda yarattığı duygu, mutlak durumlar dışında kişiden kişiye değişir. Yani sizin ‘güzel olmadı’ dediğiniz bir sonuç, başkasına muhteşem gelebilir. Ve doktorlar, talep ettiği şeyin neticesini beğenmeyen, tam istediği gibi yapıldığı halde sonuçtan memnun olmayan yüzlerce insanla karşılaşıyorlar, ben de karşılaştım. Önce bayılıp sonra fikrini değiştirenler de olabiliyor hatta.

Haberin Devamı

KUSUR VARSA REVİZE EDİLİR

Çok ciddi bir zaman ve maliyet demektir bu. Hastanın beklentilerine uymayan, yani başta vaat edilenle uyuşmayan ve en önemlisi kusur barındıran sonuçlar revize edilebilir. Doktor kendi ücretini almayabilir ya da minimum masrafı yani hastane masrafını size fatura edebilir. Siz dolgun dudak güzel olur sandınız, belki alışamadınız, umduğunuz kadar da güzel bir şey değilmiş ve fikriniz değişti. İşte bu durumda doktor bunu ücretsiz yapmak zorunda değil elbette.

Revizyon meselesi

DARALTMA İŞLEMİ YAPILDIĞI HALDE CİNSEL SORUNLARIM DEVAM EDİYOR

Haberin Devamı

SORU: Hocam genital estetik yaptırdım. İç dudaklarımda dışa doğru sarkma vardı, düzeltildi. İki doğumdan dolayı genişleme de vardı ve penisi hissedemiyordum. Dudaklar onarıldı, görünümden çok memnunum. Ancak daraltma yapıldığı halde cinsel sorunlar devam ediyor. Revizyon şart mı sizce?

CEVAP: Cinsel sorunlar, daraltma başarıyla yapıldığı halde devam ediyorsa penis küçük olabilir. Doğru pozisyonu bulamamış olabilirsiniz, bolca denemeler yapın. Daha iyi kavramayla hisler de değişir. Ancak daraltmanın olması gerektiği gibi yapılmaması nedeniyle her şeyin aynı olmasından bahsediyorsanız elbette doktorunuz revizyon yapabilir. Mutlaka muayene olun ve bana anlattıklarınızı onunla da paylaşın. Bazen dışarıdan daraltma, toparlama vs. yapıldığı halde içeriden daraltma yapılmamış bile olabiliyor. Ya da yetersiz gelmiştir, daha fazlası gerekebilir. Diyelim fiziksel manada bir sorun yok, o vakit cinsel sorunlarınız nedir, neden kaynaklanıyor gerçekten bunu bilmek lazım. Lütfen bu konuda bir profesyonelden yardım alın.

Sıradaki haber yükleniyor...
holder