Doç. Dr. Gökçen Erdoğan Sen ve ihmal edilmiş orgazmın
HABERİ PAYLAŞ

Sen ve ihmal edilmiş orgazmın

Toplumumuzda cinsel sorunlar, asla tek tip olmuyor maalesef. Tahmin edilemez, akla gelmez nedenlerle yaşanabiliyorlar. Bazen önemsiz bulunup halı altına süpürülüyor, bazen utanç kaynağı oluyorlar. Oysa cinsel sorunlar, ihmale gelmez. Tıpkı diğer sağlık sorunlarımız gibi. Bir partneri olsun olmasın, tüm kadınlar da erkekler de hazzı tatmayı ve bununla mutlu olmayı hak ediyorlar. Bu, sağlıklı yaşamın bir parçası.

Sen ve ihmal edilmiş orgazmın

CİNSEL İSTEK DUYMUYORUM

SORU: Hocam, lohusayken eşimin tecavüzüne uğradım hem de birkaç kez. Üzüntüden sütüm kesildi ve sonrasında da vajinismus oldum. 2 yıl boyunca acı çektim, sonra da boşandım. Ama sorunlar bununla bitmedi sanırım. Cinsel isteksizlik yaşıyorum. Hiçbir şekilde hiçbir şeyden uyarılmıyorum. Bir sürü şey denedim. Hayatımda kimse yok ama hiçbir istek duymadığımı fark edince felçli gibi hissediyorum. Bu geçici bir şey mi?

Haberin Devamı

CEVAP: Yaşadıklarınız için çok üzüldüm ama tünelin sonuna yürümenize ve ışığı bulmanıza da çok sevindim. Evlilik içi tecavüzün tolere edilmesi, normalleştirilmesi; beni bir doktor olarak da bir kadın olarak da çok rahatsız ediyor. Lohusalık dönemi fazladan sevgi ve özen isterken bunları yaşamanız, kabul edilemez. Ama bunu kesinlikle çözebilirsiniz. Sizin, hayatınızda bir erkek yokken, yalnızca kendiniz için çözüm istemeniz bile öyle anlamlı ki... Öncelikle cinsel terapi uzmanlığı da olan bir doktora jinekolojik muayene için başvurun. Ekonomik olarak destek alabilecek durumdaysanız lütfen bir an önce başlayın. Eğer değilseniz bile yaşadığınız yerdeki devlet kurumlarında ve hatta belediyelerin sistemlerinde ücretsiz hizmet veren uzmanları araştırın. Bir hayalim var; ruhsal burs ve askıda seans. Umarım psikolojik destek için bunu hayata geçirmeyi düşünen uzmanlar, dernekler ve hatta şirketler olur.

Sen ve ihmal edilmiş orgazmın

İLAÇLAR ETKİLİYOR MU?

SORU: Hocam, boşanmadan önce hep şiddet gördüm. Boşanma sonrası da psikolojik tedavim başladı. Sonra psikiyatriste yönlendirildim. Ve şu an kullandığım ilaçlar var. Evliliğim boyunca eşimle hiç orgazm olmamıştım; kendim mastürbasyonla orgazm oluyordum. Fakat şu an denemek dahi istemiyorum. İlaçların seksi engellediğini duymuştum ama böyle de etki etmiş olabilir mi?

Haberin Devamı

CEVAP: Cinsel istek, partnerli ya da partnersiz fark etmez, yoksa bir sorundur. Ve evet benim buraya yazmadığım, kullandığınız ilaç; cinsel isteksizlik yapabilir. Erkeklerde ereksiyon bozukluğuna da yol açar. Doktorunuzla görüşüp değiştirilmesini isteyebilirsiniz. Lütfen sebebini söylemekten çekinmeyin çünkü inanın ilk kez duymuyor. Devam etmek istemenize çok sevindim. Yalnızız diye mutlu olmayacak mıyız yani!

Sen ve ihmal edilmiş orgazmın

BİR GÜN BİLE MUTLU OLMADIM

SORU: Hocam, kocamı sevmiyorum. Zaten sevmeden evlendim. 16 yıl oldu, yatakta bir gün mutlu olmadım. Sizi dinleyene kadar kadınların da erkekler gibi şeyler hissedip mutlu olacağını bile bilmezdim. Başka biriyle olmam mümkün değil ama kocamın da umurunda değil böyle şeyler. Ben nasıl mutlu hissederim, kendim deneyebilir miyim?

Sen ve ihmal edilmiş orgazmın

CEVAP: Kendim deneyebilir miyimden kastınız mastürbasyonsa evet, tabii ki. Ergenlikle birlikte kadın erkek demeden herkes kendini hazza ulaştırmak için bu yolu kullanabilir. Ancak evliliğiniz içinde partnerinizle yaşamak istemeniz de çok normal. Bunun için de en basit yol, klitorisinizi bulmak ve sekste onu uyarmak. Klitorisin sadece ucunda bile 8000 sinir ucu var. Bu da uyarılma için müthiş bir bölge olduğunu kanıtlıyor. Genital bölgede idrar yaptığınız deliğin birkaç cm üstünde düğme gibi bir yapı. Elinizle yoklayarak, ufak masaj hareketleriyle bulun ve yerini bulduktan sonra eşinizle de oraya oynayın. Ayrıca ilişki esnasında eşinizi, yapması gerekenlerle ilgili yönlendirmeye çalışın. Elbette sekste kadınlar da mutlu olsun isteriz ama tek çarenizin bu olmadığını da bilin. Orgazmınızdan siz sorumlusunuz. İsteyin, alın.

Haberin Devamı
Sıradaki haber yükleniyor...
holder