Dr. Haydar Dümen Aceleye getirmeyin
HABERİ PAYLAŞ

Aceleye getirmeyin

Evlilik kolay verilecek karar değil. Karşınızdakini tanıyacak, onunla vakit geçirmekten keyif alacaksınız. Yaşlar uyacak, aile bu işe onay verecek. Ayaklar yere basmazken evlenmeye kalkmayın. Çünkü bu iş aceleye gelmez..

BÖYLE SORU YOK

Küçük ve yetersiz mi?

23 yaşındayım. 1.89 boyundayım, 90 kiloyum. Arkadaşım penisimin küçük ve yetersiz olduğunu söylüyor. Ne yapmalıyım?

CEVAP Değerli okurum, doğa dengeleri koruyor. Ama bazen kul hakkını yiyor. Bazen de kılı kırk yarıyor. Yani eksiğini fazlasıyla tamamlıyor. O boya posa ve yakışıklılığa göre sistem yapının alt tarafına harcını biraz daha fazla koysaydı, vay kadınların haline! Kapanın elinde kalırdın. Kendini aşk tanrısı Apollon sanırdın. Bence iyi olmuş. İki ekle, 3 çıkar hesabını yap, bak denge kurulmuş.

Haberin Devamı

[[HAFTAYA]]

GÜNÜN SORULARI

Bir kez bile orgazm olmadım

41 yaşındayım, 17 yıllık evli kadınım. Bir çocuğum var. Bir kez bile orgazm olamadım. Kocam, onu sevmediğimi söylüyor. Ama öyle bir şey yok. Biz severek evlendik. Ne olur bana yol gösterin.

CEVAP Sevgili okurum, cinsellikte can çekmeli, beden isteyip titreşmeli, sosyal ve etik hiçbir engel yoksa kadın da marş düğmesine basınca motor çalışmaya başlamalı. Ama yetmiyor. Çünkü marşın ateşleyici düğmesinin biri de erkekte. Erkek de bu konuda deneyimli olmalı, düğmeye ne zaman basılacağını bilmeli ve bencil olmamalı. Sevgili okurum, şimdi seninle baş başa konuşalım. Elimizde fenerle adam aramaya çıkalım. Böyle kaç erkek bulabiliriz acaba? Kızlarımıza gelince: Onlar korku denizinde boğulmamak için tutundukları ufacık botlarına güvenmediklerinden ‘Ya dalgadan devriliverir’ ya da ‘Lastik bot patlayıverirse’ diye iki arada bir derede. Nerede bu şans, nerede?

Benim kuş sorun çıkarır mı?

Kuş hiç çalışmıyor. Bu evlendiğimde sorun çıkartır mı?

CEVAP Değerli okurum, hazır yiyici, tembel, bencil oğlum. Zahmet etmiş yorulmuşsun. Tam 7 kelimelik bir soru sormuşsun. Bu yorgunluk için yarım saat dinlen!!! Ben bu sırada kelimelerden harf sayılarına göre hesaplar yapayım, bir fal var, ona bakayım. İşte sonuç: Ortalıkta bir karanlık ve kabus görmüyorum. Korku bulutları ufku sarmış, bazı bölgeleri sis basmış. Bazı yerlere de yağmur yağıyor. Korkma, bunlar bereket işaretidir. Üç vakte, 3 aya ya da 3 mevsime kadar senin kuş, kış uykusundan uyanır. Başını yuvasından dışarı çıkarıp bakarsa sorun yok. Eğer öyle olmazsa atla bir taksiye doğru bir hastaneye...

Haberin Devamı

**********

Sevgilim hamile kalır mı?

Kız arkadaşımla sürtünme yoluyla birlikte olduk. Üzerimizde pantolonlarımız vardı. Ben kızın üzerine boşaldım. Kız gebe kalmaktan korkuyor. Acaba böyle bir ihtimal var mı?

CEVAP Sevgili okurum, hiç yok, hiç yok, hiç yok.

Sadece öpüştüm

18 yaşındayım. Arkadaşlarım hep ilişkiye girmiş. Ben ise sadece öpüşebiliyorum. İlişkiye girmek istiyorum. Ne yapabilirim?

CEVAP Sevgili yavrum, acele etme. Acele işe şeytan karışırmış. Zamanın çok. Daha yeni cinsel birleşmeler yapabilecek psikolojik olgunluğa eriştin. Bu eylemi önceki yıllarda yapıp bazı şeyleri harcayıp hızlı geçiştirmek zarar verebilir.

Erkek arkadaşım evlenmek istiyor

Haberin Devamı

19 yaşında kızım. Erkek arkadaşım benden 5 yaş büyük. Sevgilim evlenmek istiyor. Ben ise kendimi ne evliliğe ne de cinselliğe hazır hissediyorum. Acaba ne zaman hazır olurum?

CEVAP Değerli okurum, evlenmek için zaman biraz erken. Aslında erkek arkadaşın için de aynı şeyi söylüyorum. Kızlar biyolojik anlamda adetlerini gördükten sonra bedensel olarak hazır demektir. Ama biz insanız, bu asla unutulmasın. Bu meyve daha olgunlaşmadı. Elimde olsa, ben damgamı kızlarda alt sınır olarak 22 yaşa basarım. Bu bilgilerin ışığında ilişkinizi değerlendirin.

Gebe mi?

Bir kızla adet gününde ilişkiye girdim. 10 gün sonra kız “Midem bulanıyor” dedi. Çok korkuyorum, hamile kalmış mıdır?

CEVAP Değerli okurum, arkadaşın hamile değil. Hamilelikte mide bulantısı 10 gün içinde olmaz. Genellikle süresi 1-2 aydır. Bu verilere göre hamile değildir ama ‘Gebe olmaması gerekir ama kesinlikle hamile değildir’ diyemiyorum. Biraz bekle, şans sizden yana olsun.

Karımla ilişki yürümüyor

7 yıldır evliyim ve 30 yaşındayım. Evlendiğimizden beri ilişkiye giremedik. Şimdi karım başarılı olacağını söylüyor ama isteğim kalmadı. Eşimle sertleşme yaşamıyorum. Ayrılmayı da istemiyorum. Ne yapabiliriz?

CEVAP Değerli okurum, profesyonel yardım alacaksın. Eşinle çok rahat cinsel birleşme sağlayacaksın. Çocukların olacak. Bu çok önemli ve buna da gerek var. Artık olayın nasıl çözümleneceğini biz herkese duyurduk. Gerisi size kalmış.

Aşırı mastürbasyon yapıyorum 18 yaşındayım. Mastürbasyon yaptıktan sonra tekrar tekrar yapmak istiyorum. Yani doyumsuzum. Bazen günde 10-15 kere yaptığım bile oluyor. Ne olur bana cevap verin.

CEVAP Sevgili okurum, söylediğin sayıya aklım yatmadı. 15’in önündeki 10’u atarsak geriye kalan 5 bile fazla. Hem de çok fazla. Bu bir irade sorunu. Bunu hayatın her bölümünde olduğu gibi burada da kullanmak zorundasın. İradesini kullananlar kazanır, kullanmayanlar kaybeder. Biraz kendini yor, aklını başka yerlere çevir. Dışarı çık, spor yap. Arkadaş gruplarına dahil ol.

Birlikte orgazm olsak...

2 yıllık evliyim. Karım her birlikte olduğumuzda acı çektiğini söylüyor. Sürtünme ile orgazm olabiliyor. Bir tedavi şekli ya da ilacı var mıdır? Ne yapmamız gerekiyor?

CEVAP Değerli okurum, birçok kadında olan bir sorun. Hiç merak etme, düzelecek. Bunun için zamana ihtiyaç var. Acı olayını hallederiz. Bir, iki ay daha acıdan yakınırsa bir jinekolojik muayeneden geçmesi gerekir. 5-6 ay sonra karın vajinal orgazma geçememişse tekrar yazarsınız çözüm bulmaya çalışırız.

Kız arkadaşım yok 16 yaşındayım. Yakışıklı olduğumu söylüyorlar ama kız arkadaşım yok. Sizce neden?

CEVAP Sevgili okurum, yüzünün yakışıklılığı yerine beyninin güzelliğini sergile. Artık okuyan kızlarımızın çoğu beyin güzelliği arıyor. Bu nedenle yanlış yoldan çık. Doğru yola, beynine “Merhaba” diyerek işe başla.

Başım çok ağrıyor 18 yaşındayım. Sorunum mastürbasyon yaparken çok şiddetli baş ağrıları çekmem. Bu durum kendimi kastığım için mi yoksa başka bir sorundan mı kaynaklanıyor?

CEVAP Değerli okurum, herhalde bedenin isyan ediyor. Kendini kassan aşağıdaki organlarda da kasılma olur. Ancak boyun kaslarını da kasıyorsan başın ağrıyabilir. Bu baş ağrılarına önem ver. Neden olduğunu, neden kaynaklandığını bulmaya çalış. Konu mastürbasyonda düğümleniyorsa ona göre ayarını yaparsın. Baş ağrısının sıkıntısı mı, mastürbasyonun zevki mi?

Ne sıklıkla yapılmalı? 18 yaşındayım. Her gün birkaç kez mastürbasyon yapıyorum. Sizce bu olayın standart bir sayısı var mı? Ne sıklıkla mastürbasyon yapılmalı?

CEVAP Sevgili okurum, standardı bünyeye göre değişir. Hadi haftada 3 diyelim, olsun bitsin.

GÜNÜN SÖZÜ

Sev beni, seveyim seni alışverişi bir tarafın sermayesi bitene kadar sürer. H.D.

Sıradaki haber yükleniyor...
holder