Dr. Haydar Dümen Acemilik çekebilirsiniz
HABERİ PAYLAŞ

Acemilik çekebilirsiniz

Çoğu erkek ergenlikten itibaren mastürbasyon yapıyor. Kimseye bundan vazgeçin demiyoruz ama her şeyin de ortası var. Mastürbasyona çok fazla başvurmak ileride zorluklar yaşamak, acemilik çekmek demektir. Bu yüzden en doğrusunu yapın ve her şeyi kararında bırakın.

Yalan mı söylüyor?

33 yaşında, 6 yıllık evliyim. Penisim 18 santim. Eşimle uyumlu birlikteliğimiz var. Bu kadar yıl geçmesine rağmen eşim hâlâ canının yandığını söylüyor. Sizce penisim büyük ya da kalın mı? Yoksa eşim yalan mı söylüyor?

CEVAP

Haberin Devamı

Değerli okurum, eşin niye yalan söylesin? Acı çektiği kesin. Ona çözüm aranır ve bulunur. Cinsel organ uyumsuzluğu akla geliyor. Yaşam boyu acı çekecekse çaresiz olduğuna göre o çare için yetkiliye başvurulmalı.

Hemen boşalıyorum

27 yaşındayım, cinsellikle ilgili aklıma bir şey gelirse penisime hiç dokunmadan boşalıyorum. Bugüne kadar hiç cinsel deneyimim olmadı. Erken boşalma belirtisi midir?

CEVAP

Değerli okurum, sanırım gelen sıvıyı meni sanıyorsun. O tahrik sıvısıdır. Kadınla cinsel ilişkiye girme yaşın geçmek üzere. İleride acemilik çekersin. Normal cinsel hayata adapte olamazsın, uyum sağlayamazsın. Bu işler mahremdir, deneyimlerle öğrenilir.

Sevgilim hiç zevk almıyor

Penisim olup olmadık zamanlarda sürekli ereksiyon halinde. İlişki sırasında 5 kez boşalabiliyorum. Bu rağmen partnerimi memnun edemiyorum, hiç zevk almıyor. Ne yapabilirim?

CEVAP

Değerli okurum, her kadın zevk alamaz ki. Bu bir yaratılış olayı yani bünye. Kadının zamana ihtiyacı var. Bir de senin onu duygusal bakımdan hazırlamana... Olayın mekanik düzeyden romantik ve sevgi düzeyine çıkarmanın da ustalığı sana bağlı.

Kan geliyor?

20 yaşındayım. Günde 4 defa mastürbasyon yapıyorum ama doymuyorum. Penisimin ucu kıpkırmızı oluyor ve kan geliyor. Bunun bana bir zararı olur mu?

CEVAP

Değerli okurum, zararı olmasa bile devam edecek misin? Ne demek bu? Psikolojik yorumu iradesizlik, sekse düşkünlük ve takıntı. Delikanlım, seç, seç, seç al hangisi hoşuna gidiyorsa? Haftada 2’ye indiriver. Sen rahat et. İleride evleneceğin hanım ve biz hekimler de rahat edelim.

Haberin Devamı

Her şeyi denedik

29 yaşındayım, kız arkadaşım da 28. Üç yıldır birlikteyiz. İkimiz de çok istememize rağmen ilişkiye giremiyoruz. Denemelerimiz her defasında hüsranla sonuçlanıyor. Sevgilim vajinismus olabilir mi? Ne yapmalıyız?

CEVAP

Değerli okurum, olacak, olacak, olacak. Birbirinizi kırmayın. Tıp sorununuzu çözer.

Sivilcem çok

Her gün en az 1-2 defa mastürbasyon yapıyorum. Yüzümde birçok sivilce var. Mastürbasyonun sivilceyle ilgisi var mı?

CEVAP

Değerli okurum, var desem, mastürbasyonu bırakacak mısın? Bırakmayacaksın. İleride başka türlü zararı olur desem. Yine boş bulunacaksın, elin organa gidecek. Bu söylediklerimin yanında sivilcelerin sözü bile edilmez. Onlar nasıl olsa bir gün kendiliğinden yok olacaklar. Mastürbasyonu azalt ve haftada 3’e indir. Yüzünü sık sık sabunla. Sivilceleri sıkma.

Penisim uyuşuyor

19 yaşındayım. 1.79 boyunda, 65 kiloyum. Pek mastürbasyon yapmıyorum ama penisim durup dururken uyuşuyor. Bir de sola doğru eğik. Ne yapmam gerekiyor?

Haberin Devamı

CEVAP

Değerli okurum, sanırım sorun olmayacak. Yapısal özelliğe benziyor. Ama yine de görmeden teşhis koymak yanlış olacağından bir üroloji uzmanına görünürsen iyi olur.

Neden adet görüyorum?

18 yaşında kızım. 2 haftadır adet görüyorum. İlişkiye girmedim. Ne yapayım?

CEVAP

Sevgili yavrum, adet düzensizliği çoğu genç kızda görülür. Çok tedirginsen bir kadın doğum uzmanına sorarak ya da giderek ne olduğunu öğrenirsin.

Acaba küçültür mü?

25 yaşındayım. Cinsel hayatım yok denecek kadar az. Her gün bir kez mastürbasyon yapıyorum. Bunun zararı var mı? Mastürbasyon penisi küçültüyor mu?

CEVAP

Değerli okurum, mastürbasyon penisi küçültmüyor. Ama ortalama 10 yıl yapılan mastürbasyon kadınlara karşı deneyim ve başarı oranını küçültüyor. Sonunda acemilik çekebilirsin. Mastürbasyon sayına pek bir şey demem ama azaltabilirsin. Daha önemlisi kadına transfer olman zamanın gelmiş ve geçiyor.

İsteksizleşiyorum

19 yaşındayım. Seksi çok arzuluyorum ama yatağa girince içimde bir isteksizlik oluyor. Sizce bunun nedeni nedir? Ayrıca sık sık mastürbasyon yapıyor ve kendimi böyle avutuyorum. İsteksizliğimin sebebi bu mu?

CEVAP

Değerli okurum, mastürbasyon alışkanlığından vazgeç, yavaş yavaş haftada 1-2’ye indir. Duygusal ve ön iletişim ya da ön sevişme gibi tahrik öğelerine başvur. Sevgilin de öyle köşede beklemesin. Madem bir işe kalkışmış, o da harekete geçsin. Acemilik ve alışkanlık süreci yaşıyorsun. Ön yargılı ve takıntılı başlarsan olayın biraz uzar. Ama doğal haline bırakırsan kısa vadede kendiliğinden çözülür.

Meni gelmiyor?

20 yaşındayım. Uzun zamandır mastürbasyon yapıyorum. Hatta bunu sevgilimle telefonda yapıyoruz. Son 1 aydır sevgilim benden uzaklaştı. Benden meni gelmiyor, zevk suyu geliyor. Neden böyle, merak ediyorum.

CEVAP

Değerli okurum, meni gelecek. Ama bu telefon mastürbasyonlarına alışırsanız psikolojinizde bazı bozukluklar olacak. Yani cinselliğin yaşanması gereken bölümünde zorlanacaksınız. Benden haber vermesi.

BÖYLE SORU YOK!

Karımdan sıkıldım

48 yaşında, evli ve 2 çocuk babasıyım. Karımdan çok sıkıldım. Onu aldatmak istemiyorum. Günde 2 defa mastürbasyon yapıyorum. Karımla birlikte olamıyorum. Bana yardımcı olun.

CEVAP

Okurum, karından sıkılman birçok erkeğin başına musallat olan bir dert. “Karıma ihanet etmek istemiyorum” sözüne ne diyeyim? İhanetin en büyüğünü yapıyorsun yani mastürbasyon. Mastürbasyonda aklından neler geçiyor? Bir gün mastürbasyondan da sıkılacaksın.

70 yaşında cinsellik bitmez ama 70 yaşında mastürbasyon yaparken çocuklar, torunlar bunu hisseder, bir uzmana mektup yazarlarsa görmeden konulan teşhis bunamış olur. Beynine hakim ol, hepimiz her şeyden sıkılıyoruz ama yola devam ediyoruz.

GÜNÜN SORULARI

Gebe kalmadı, neden?

25 yaşındayım. Kız arkadaşımla 2 yıldır korunmuyoruz. Her ilişkide spermler ondan geri çıkıyor. Hiç hamile kalmadı. Nedeni nedir?

CEVAP

Okurum, 25 yaşındasın, 2 yıldır kız arkadaşın var. Ve meninin dışarı aktığını söylüyorsunuz. Tabii dışarı akacak. Vajina çıkmaz sokak gibidir. Orada depolanmaz. Gebeliği sağlayan spermler canlı birer hücre olarak yumurtayı döllemeye tek başına yolculuğa çıkarlar. “Şimdiye kadar hamile kalmadı” diyorsun. Yani gebe mi kalsın? Gebe kalırsa çocuğa sahip çıkacak mısın? Yoksa kızı bırakıp gidecek misin? Sen ne istediğini biliyor musun?

Çok ürkeğim

18 yaşındayım, çok çekingenim. Kız arkadaşım yakın davranıyor ama ben onun gibi değilim. Çok ürkeğim. Bu çekingenliğimin sebebi nedir?

CEVAP

Acemilik yavrum bir. İkincisi korku. Üçüncüsü de güvensizlik ve heyecan. Daha sayarsam yetişme koşulların ve kıza karşı beğeni ve sevginin fazlalığı. Genelde böyle olur. Sen şanslısın. Çünkü kız sana yüreğinin kapılarını açmış.

Sevgi açısından söylüyorum: Kız, sinema biletini eline vermiş, sen salona giremiyorsun. Sonra da “Ne yapayım?” diye soruyorsun. Ne yapacaksın? O kız kadar olacaksın. Her bakımdan erkekliğe leke sürmeyeceksin. Bir orta yol bulunur.

GÜNÜN SÖZÜ

Aşk karşılıksızsa onun adı kendinizle savaştır. H.D.

Sıradaki haber yükleniyor...
holder