Dr. Haydar Dümen Alışan o tadı alamıyor
HABERİ PAYLAŞ

Alışan o tadı alamıyor

Gençler bedenlerini tanıdıkça mastürbasyon yapıyorlar. Bunu yapmanız doğal ama aşırıya kaçmayın. Çünkü kızlar, klitoris orgazma alışıyor, vajinal orgazmla geç tanışıyor. Erkekler ise kadınla birlikteliğe uyum sağlayamıyor.

Genişlemiş midir?

26 yaşında kızım. İki yıl önce kızlığım bozuldu ama kan gelmedi. Evlilikten korkuyorum. Çünkü benimle evlenmek isteyenler böyle bir şeyi kabul etmek istemiyor. Evlenirken diktirmek istiyorum. Ama cinsel ilişkiye girdiğim için vajinam çok genişlemiş midir?

CEVAP

Sevgili okurum, hepiniz bilmelisiniz ki kızlık zarının yırtılmasında esnekliğin dışında penisin boyutu yani çapı ve ilişki sırasında erkeğin sert hareketleri de rol oynar. Tabii kadının kasılması da bunda etki olur. Zarını diktirebilirsin. Vajina esneklik kazanmış da olabilir. Bu dikimi engellemez ama sonucu her bakımdan da garantilemez.

Haberin Devamı

Ağrılarım oluyor

Altı yıllık evliyim. Cinsel yönden doyumsuzum. Günümün büyük kısmı cinsel içerikli siteleri ve yazıları incelemekle geçiyor. Penisimden kayganlaştırıcı bir sıvı geliyor. Bu sıvının zararı var mı? Bir de boşalamadığımda ağrılarım oluyor.

CEVAP

Değerli okurum, o salgının sana zararı yok. Ama cinselliğe bu kadar takılmanın pek çok zararı var. Kafan, zamanın ve enerjin cinselliğe yoğunlaştığından bir süre sonra hayattan kopabilirsin. Sanırım erken boşalman var. Kendini disiplin etme zamanın geldi de geçiyor. Yuva kurmuşsun ama kadının hakkını yiyorsun. Eğer böyleysen evlenmeseydin oğlum.

Sanırım patladı

26 yaşındayım. Erkek arkadaşım vajinama dokundu ama içeriye hamlede bulunmadı. Vakit geçince iç çamaşırımda kan olduğunu fark ettim ve zarın patladığını düşündüm. 5 gündür az miktarda da olsa kan geliyor. Doktora gidemiyorum. Ne yapmalıyım?

CEVAP

Sevgili okurum, kesinlikle patlamadı. Galiba ufaktan çatladı. Yani zedelendi. Olabilir. Zar orada duruyor merak etme. Büyük bir oranda bir cinsel birleşmede kanayacaktır. Doktora gitsen ne olacak?

Eşim istemiyor

22 yaşındayım ve 2 yıllık evli kadınım. İstekli olduğum zamanlarda eşim birlikte olmak istemiyor. Çok sık tartışıyoruz.

CEVAP

Sevgili okurum, bünye sorunu. Kimi öyle, kimi böyle. Ama erkeğin psikolojisinin derinlikleri ve alışkanlıkları da önemli. Kapalı bir kutu ya da bilmece. Uzun yıllar sürmeden, bir dönem içinde bu olayın adı konulmalı. Nedenler, niçinler bulunmalı. Cinsel uyumsuzluk söz konusu ise her şey baştan düşünülmeli ve ortaya konulmalı.

Haberin Devamı

Küçülür mü?

21 yaşındayım. Ne zaman güzel bir kadın görsem penisimde akıntı oluyor. Kız arkadaşım benimkinden korkuyor. Ne kadar olmalı? Bir de penis büyütücü var ama penis küçültücü de var mı?

CEVAP

Okurum, yolunda yürü. Doğanın işine karışma. Kiminiz küçük, kiminiz büyük diye feryadı basıyorsunuz. Böyleyse böyledir, öyleyse öyledir. İlaçlarla ne büyür ne küçülür. Sadece kullanmayı öğreneceksiniz.

Dalga geçti

19 yaşındayım. Bir hafta önce çok güzel bir kızla tanıştım. Kız benim penisimi gördü ve benimle dalga geçti. O günden beri arayıp sormuyor. Küçük olduğunu söyledi, baktım 8 santim. Acaba çok mu küçük?

CEVAP

Değerli okurum, senin organ korkudan büzülmüş. Ölçümde hata yaptığına inanıyorum. Tam ereksiyon durumunda ölç bakalım. 10 santimi bulduysan iyidir. Durumu bildir. Yeniden değerlendirelim.

Haberin Devamı

Esnek mi?

22 yaşında, nişanlı kızım. Nişanlımla ilişkiye girdik, hiç kan gelmedi. Zarın esnek olduğunu düşündüm. O sabah tuvalette kan geldi. Zarım esnek mi, yırtıldı mı?

CEVAP

Sevgili okurum, esnek ama zedelendi. Ya da zarın yapısı o kadar kanamaya uygundu. Yırtılmış ve de kanamış olabilir.

Başarısız oldum

27 yaşındayım. İlk deneyimimi genelevde yaşadım, başarılı olamadım. Günde 1 kere mastürbasyon yapıyorum. Kızlara ilgim var ama çekingenim. Ne yapmalıyım?

CEVAP

Okurum, genelevi unut. Mastürbasyonu haftada 3’e indir. Kızlarla arkadaşça ilişkiler kur. Gerisi gelir. Her şey sizden yana. Doğa da, psikoloji de, fizyoloji de. Zaman yitirmeden onlara dost elini uzat.

Yaptığım zararlı mı?

18 yaşında kızım. Günde 3-4 kez mastürbasyon yapıyorum, zararlı mı?

CEVAP

Şeker kızım, mastürbasyona alışınca klitoris orgazmdan vajinal orgazma geçemeyebilirsin. Bu konuda evlilikte sorun yaşayabilirsiniz. Ayrıca 3 kez mastürbasyona zaman ayırmak fazla lüks. Hadi şunu haftada 3’e indiriver de anlaşalım.

Kızlığım bozuldu mu?

Sevgilimle sürtünme yoluyla ilişki yaşarken vajinama penisinin başı girdi. 4-5 damla kan geldi. Adet görmem gerekiyordu. Acaba onun mu kanı geldi? Ertesi gün de koyu renkli akıntı vardı. Hala adet görmedim. Acaba kızlığım bozuldu mu?

CEVAP

Sevgili okurum, kızlığın bozuldu yavrum, ihtimali yüzde 90. İkinci gün gelen kan adet kanıydı. Onun ihtimali de yüzde 90.

Eski haline döner mi?

12 yıllık evliyiz. Karım bana eskisi kadar ilgi göstermiyor. Bu durum 2 senedir böyle. Doktor gitmeyi de kabul etmiyor. Ne yapmalıyım? Eski haline döner mi?

CEVAP

Okurum, bunu eşinin istemesi gerekir. Eşini ya sen ister duruma getireceksin ya da eşinle uzmana giderek çözümü birlikte arayacaksın. Belki de bunlar geçmişteki kırgınlıkların yansımasıdır. Sonunda insan beyni pireyi deve yapabilir. Bunlar da yüz yüze uzmanla birlikte çözülür.

BÖYLE SORU YOK!

Erken boşalmaya çözüm arıyorum

Sekiz yıllık evliyim ve erken boşalmam var. Ne yapmalıyım? Bir yol gösterir misiniz?

CEVAP

Değerli okurum, sen bu köşeyi takip etmiyor musun? Bak şimdi kızdım sana. Okurum, yolu ben 70 yıldır gösteriyorum ama sen hiç tabelalara bakmamış ve trafiğin akışına kendini kaptırmış, gitmişsin. Ama sapağı da çoktan geçmişsin. Şimdi 50 metre ileride kavşak var, oradan dön ki yeniden yolu tarif edeyim. Aman onu da kaçırma, çünkü ileride çevirme var. Şimdi gelelim tarife; bunun için öncelikle bir uzmana danışıp derdini anlatacaksın yoksa buradan tarifle yolunu çok kaybedersin.

GÜNÜN SORULARI

Genelevdeki kadın psikolojimi bozdu

21 yaşındayım. İlk defa 2 yıl önce genelevde cinsel tecrübe yaşadım. Kadın sürekli “Çabuk ol” diyerek psikolojimi bozdu. Mastürbasyona yöneldim. Günde 3 defa yapmadan duramıyorum. Aşırı yoruluyorum.

CEVAP

Okurum, ne yazık ki ilk deneyimini genelevde yaşayanların genel olarak yaşadığı psikolojik bir durumu bize yazmışsın. Ama atlatılmayacak bir durum değil. Psikolojik destekle bu durumdan kurtulabilirsin ama önce mastürbasyonu azaltıp düzenli bir ilişkiye geçmen gerekir. Çok gençsin, komplekse kapılma.

Sevgilim neden beni aramıyor?

20 yaşında kızım. Bir sevgilim var. Bir araya geldiğimizde hemen beni öpmek, sarılmak istiyor. İzin vermiyorum. Beni sık sık aramıyor, çok üzülüyorum. Ne yapacağımı bilmiyorum.

CEVAP

Sevgili kızım, bu delikanlı seninle gönül eğlendiriyor. Öpüp elleyecek, gününü gün edecek. Sen de kırmızı çizgilerini çizmişsin. Erkek arkadaşın da “Aman be onunla mı uğraşacağım” deyip kendine yeşil çizgiler aramaya başlamış. Sen ısrarla üzerine düşüyorsun. Ama çocuk yeni yolda yeni bir sevgili bulduysa hanginize koşsun? Hem bir kız olarak bu kadar üzerine düşmek doğru mu? Sana değer vermediğini her fırsatta gösteren bu genç adamla yaşadıklarına artık bir nokta koyma zamanı. Bitmiş bir rüyayı yeniden görmeye çalışma.

GÜNÜN SÖZÜ

Eğer yaşadığınız sevdayı yitirmeden tadıyla, tuzuyla ekmeğe sürebiliyorsanız bal gibi ve bir dünya yaratıyorsanız masal gibi siz aşıksınız. H.D.

Sıradaki haber yükleniyor...
holder