Dr. Haydar Dümen Alışan ondan kopamıyor
HABERİ PAYLAŞ

Alışan ondan kopamıyor

Cinsellikte beyin neye şartlanırsa ona alışıyor. Gençlerin flört ederken yaptıkları deneme evlilikte sorun oluyor. Çünkü alıştıklarından vazgeçemiyor, ilişkiden keyif almıyorlar. Nedenini bilemeyip birbirlerini suçluyorlar.

Canım yanıyor

20 yaşında kadınım ve 1 yıllık evliyim. Ben orgazm olamıyorum. Her zaman ağrı ve yanma oluyor. Ne yapmam lazım?

CEVAP

Sevgili okurum, bir jinekoloğa gidip orada mantar, iltihap var mı baktır. Eşinin bu konudaki anlayışı önemli. Senin kendini ne kadar sıktığını bilmiyoruz. Bütün bu aşamalardan sonra ağrı vajinanın otomatik olarak kasılmasıyla ilgili ise onu çözeriz.

Haberin Devamı

Erken boşalıyor

Çok sevdiğim bir erkek arkadaşım var. Birlikte olduğumuzda hemen boşalıyor. Sonra da tecrübesiz olduğum için benimle dalga geçiyor. Acaba sorun bende mi?

CEVAP

Sevgili okurum, sende ne sorun olsun ki? Adam coşkuya kapılıyor. Heyecanlarını kontrol altına alamıyor. Olayın özü, sözü bu. Kendine toz kondurma. Erkekler çoğu zaman böyledir. Cinsel konuda herhangi bir şey için hemen kadınları suçlayıverirler.

Kız arkadaşım korkuyor

19 yaşındayım. Penis boyum yüzünden kız arkadaşımla ilişkiye giremiyorum. Büyük olduğu için sevgilim canı yanar diye korkuyorum. Ne olur bana yardım edin.

CEVAP

Okurum, kızı korkutma. Çünkü onun geleceğini, ruhunu, cinsel estetiğini ve de doğasını bozarsın. Kendine başka çözüm yolları ara. Çünkü büyük penisleri operasyonla küçültemiyoruz.

Sevgilimden tiksiniyorum

Kız arkadaşımla aram iyi. Herkes gibi sevişiyoruz. İlişkiden sonra sevgilimden tiksiniyor, ona ilgi duymuyorum. Ancak ondan da vazgeçemiyorum. Bu psikolojiden nasıl kurtulacağım?

CEVAP

Okurum, kendinle barış. Tiksiniyorsan tiksiniyorsun, vazgeçemiyorsan vazgeçemiyorsun. Yani birini seçsen. Ya da tümden bu işi unutup başka yol arasan. Üç kağıt parçası al. Birine ‘Devam’, ikincisine ‘Vazgeç’, üçüncüsüne de ‘Bir başkasını bul’ yaz. Bunları katla, torbaya koy. Gözünü kapat, birini çek. Ne çıkarsa onu uygula. İşimiz artık tombalalara kaldı.

Orgazm olamıyorum

29 yaşında, 2 aylık evli kadınım. Eşimle 6 yıldır beraberiz. Dört yıl boyunca sürtünme yoluyla tatmin olduk. O zaman orgazm oluyordum, şimdi orgazmı yaşayamıyorum. Acaba orgazm olamayacak mıyım?

Haberin Devamı

CEVAP

Okurum, 6 yıllık beyin şartlanması. Seni klitoris zevkine ve orgazmına programlanmış. Şimdi 6 yıllık bu beyin bilgisayarının programını bozuyorsunuz. Normal ilişkiye girdiğinizde beyin zorlanıyor ve haz almıyor. Böylece biline.

Yırtıldı mı?

20 yaşında kızım. Sevgilimle yüzeysel seviştik, kan geldi. Adet dönemime 2-3 gün vardı. Kanama 2-3 gün sürdü sonra kahverengi bir sıvı geldi. Bana yardım edin.

CEVAP

Sevgili okurum, galiba yırtıldı. Kesin emin olman için bir kadın doğum uzmanına gitmende yarar var. Bakalım ne diyecek? Bize yazarsın, doğru yolu gösteririz.

Çocuk istiyoruz

Biz 3 aylık evliyiz. Çocuğumuz olsun istiyoruz ama olmuyor. Bir defa o da zorla boşalabiliyorum. Evlenmeden önce çok rahat boşalıyordum ama şimdi olmuyor.

CEVAP

Değerli okurum, 3 ay ne ki? Bu boşalma olayı çözümlensin. Eşin biraz hareketlensin. Şu yatak odanızı bayram yerine çevirin. Gülün, şakalaşın, kovalamaca oynayın. Ama kendinizi zorlamayın. Olayı akışına bırakın.

Hamile kalabilir mi?

Kız arkadaşımla ilişkiye girdik ama dışarı boşaldım. Beş dakika sonra devam ettik. Sevgilimin hamile kalma riski var mı?

Haberin Devamı

CEVAP

Değerli okurum, kız gebe kalabilir de kalmayabilir de. Umarım kalmamıştır. Cingöz bir sperm hainlik yapabilir. Baba yani senin sözünü dinlemez. Evinden kaçan çocuklar gibi yumurtaya doğru koşar ve bulursa işte gebelik oluştu. Kızın gebe kalmadığını düşünüyorum. Gelecek için ne olacağını da bilemiyorum. İş size kalmış. Bu bilgileri iyi değerlendirin.

Cinsel organım uzuyor

18 yaşındayım. Cinsel organımın gün geçtikçe uzuyor; 22 santim. Ne yapayım?

CEVAP

Okurum, doğanın azizliğine uğramışsın yavrum. Şu anda yapacağın pek bir şey yok. Sadece sık mastürbasyon yapma. Şimdilik olayı kendi haline bırak.

Yırtılmış olabilir mi?

Erkek arkadaşımla sürtünme yoluyla ilişkiye girdik. İç çamaşırımda bir damla açık kırmızı kan gördüm. Cinsel organıma bir şey girmedi. Zar yırtılmış olabilir mi?

CEVAP

Sevgili okurum, bir miktar zedelenme olasılığı var. Bana göre oranı yüzde 30 dolaylarında. Bence unutmaya çalış. Kızlık zarını korumak istiyorsan onu incitme.

Cinsel organım eğri

20 yaşındayım. Cinsel organım eğri, zararı olur mu? Kız arkadaşımla ilişkiye girmek istiyorum. RUMUZ: YAKIŞIKLI

CEVAP

Oğlum, eğriliğin zararı olmaz. Ama ilişkiye girmenin kıza ne kadar zarar vereceğini düşünsen diyorum. O düşüncelerin yanında cinsel organındaki eğrilik devede kulak kalır. Asıl önemlisi kız arkadaşının hayatı, ailesi ve senin sorumluluğun, delikanlılığın.

Penisimden sıvı akıyor

47 yaşındayım, evliyim. Bir yıldır penisimden bir sıvı akıyor. Eşimle haftada 3 kez ilişkiye giriyoruz. Sertleşme sorunum yok. Bu akıntı için ne yapabilirim?

CEVAP

Okurum, çok basit. Hemen bir laboratuvara git idrar, meni tahlili yaptır. Sorun çıkarsa sonuçlarını bir üroloji uzmanına götür.

BÖYLE SORU YOK!

Kilom var diye mi penisim küçük?

Acaba penisim kilolu olduğum için mi küçük? Müdahale gerekiyor mu? 30 yaşındayım ve 90 kiloyum.

CEVAP

Yavrum, okuyucularımın küçüklük anlayışı ile tıbbın sunduğu standart ölçüler birbiriyle örtüşmüyor. Bunu 60 küsur yıllık mesleki deneyimlerimden sonra söylemekte sakınca görmüyorum. 9-10 santimlik penis boyları için klinik müdahale gereklilik değildir.

Yani işlevini yerini getirir. Gelelim kilo sorununa; kilolu olmanın sağlık açısından birçok zararı olduğunu artık herkes biliyor. Boyunu belirtmemişsin; ancak şişman olduğunu söylediğine göre boy ve kilo oranın normalin epey dışında. Penis, kasıkta biriken yağ katmanlarından dolayı olduğundan küçük görünür. Yani kilo vererek hem daha sağlıklı olabilirsin hem de penis boyun bir müdahalede bulunmadan daha uzun gözükür.

GÜNÜN SORULARI

Bir dakika bile sürmüyor

Dur-başla tekniği ile mastürbasyon yapmak erken boşalmayı iyileştirir mi? Mastürbasyon yaparken 1 dakikada ya da 30 saniyede boşalıyorum. İlerde bir sorun olur mu?

CEVAP

Değerli okurum, ‘dur-başla’ tekniği ile sadece kendi zevk borunu öttürürsün. Mastürbasyon, erken boşalma sorununa yardım etmediği gibi aşırısı ileride başka sorunların baş göstermesine neden olabilir. Tek başına yapılan bir eylemle, cinsel birleşmeyi kıyaslamak biraz çocukça ve safça. Evlendiğinde ya da partnerin olduğunda söylemek istediğimi çok daha iyi anlayacaksın. Önerim haftada 1-2 kere mastürbasyon yapman ve üzerine çok düşünmemen.

Kocam erken boşalıyor, sorun mu?

Eşim 43 yaşında. Ben 27 yaşında kadınım. O her yakınlaşma olduğunda cinsel ilişkiye girmek istiyor. Birlikte olduğumuz zaman çok erken boşalıyor. İlişkimiz bir dakika sürmüyor. Bir sorun var mı?

CEVAP

Bir sorun var, ancak kötünün iyisi diyebiliriz sevgili genç okurum. O da, kocanın erken boşalması. Cinsel ilişkiden soğumaman ve zevk alman için değerli kocanı bir an önce ikna edip bir uzmana başvurmasını sağlaman gerekir. Çünkü bu sorunun çözümü mümkün ve basit. Hal böyleyken neden acı çekesin değil mi ama.

GÜNÜN SÖZÜ

Akıl baştan gidince yeri boş kalır, orayı da öteki akıllar doldurur. H.D.

Sıradaki haber yükleniyor...
holder