Dr. Haydar Dümen Ateşiniz küle dönmesin
HABERİ PAYLAŞ

Ateşiniz küle dönmesin

Erkekler hep cinselliğin peşinde, yolun başında en uzak noktayı görme derdinde. Ama kızlar narin, kırılgan ve hassas. Erkekler mutlaka anlayışlı ve sabırlı olmalı. Cinsellik zamanı geldiğinde yaşanacak ama önce flört edin. Aşkı ve sevgiyi tadın, acele etmeyin ki ateşiniz küle dönmesin.

Ne kadar kan gelir?

23 yaşındayım, kız arkadaşım da 19 yaşında. 2 aydır kız arkadaşımla sürtünerek birlikte oluyoruz. Geçen gün kan geldi, kızlığı bozuldu mu? Bozulduğunda ne kadar kan gelir ve acı olur mu? Hamile kalma ihtimali var mı? İlişki sonrası hamile kalmayı önleyen haplar var. O hapların yan etkisi olur mu?

Haberin Devamı

CEVAP

Değerli okurum, bütün sorduklarının ihtimali var. Hapa gelince; o teknikten nasıl yararlanacaksın? Gencecik kız, hormonal dengelerini bozacaksın. Ya ailesi duyarsa, ne yapacaksın? Yani gençliktir, güzelliktir hoş da biraz hesap kitap yapmayı öğrenseniz. Sağlığınızı korumak için ben ilaç önereyim diyeyim (ki benim işim değil) ama yasal olmayan bir yönteme başvurup bir başkasının kızının bu yolda yürümesine ön ayak olursam, vicdani sorumluluk almaz mıyım?

Kendimi zor tutuyorum

18 yaşındayım. 2-3 kere geneleve gittim ama beğenmedim. Kızlar beni baştan çıkarıyor. Kendimi zor tutuyorum. Benim kuş el ile ikna olmuyor. Ne olur bana bir çözüm bulun.

CEVAP

Değerli okurum, kızların canını yakayım derken senin canın yanacak. Vicdansız, acımasız, bütün değerleri seks uğruna yıkan biri olacaksın. Zavallı kızların suçu ne? Duyguların ve romantizmin egemen olduğu bu yıllarda şiirlerin, şarkıların beslendiği ruhla gelişen bir insan hem kendine hem çevresine hem de topluma yarar sağlar. Hadi bakalım, bunları ben duymamış olayım. Doğru yolda git. Gözlerin şaşı olmasın.

İkinci atışta kesiliyor

18 yaşındayım. Benimki iki atıştan sonra kesiliyor. Hatta ikinci atışta biraz az geliyor. Bunu çözmek için ne yapmalıyım?

CEVAP

Değerli okurum, çözülecek sorun yok ki çözesin. Diyelim ki sen bir hamburger yiyor, doyuyorsun. Arkadaşın da 5 hamburger yiyor. Hanginiz hasta, hanginiz sağlıklı? Bana göre bir hamburgeri yiyen normal, 5 hamburgeri yiyen obur. Anladın mı?

Evlenmekten korkuyorum

21 yaşındayım. Penisim 10 santim. İki ay sonra düğünüm var. Ne yapabilirim?

Haberin Devamı

CEVAP

Değerli okurum, şimdilik yapılacak bir şey yok. Evleneceksin. Bir süre deneyim kazanacaksın, alışma temposu da geçecek. Bana göre eşini mutlu etmeye ve baba olmaya yeterli bir boyuttur. İleride sorun çıkarsa tekrar konuşuruz.

Engel çıkarıyor

28 yaşındayım. Çok uzun süredir bir kız arkadaşım var. Onunla her şeyi paylaşıyorum. Ama iş cinselliğe gelince o bu konuya soğuk bakıyor, engel çıkarıyor. Ne yapayım?

CEVAP

Değerli okurum, iyi yapıyor. O kızın alnından ve yanaklarından öperim. Yani ne deseydi? “Gel, koş acele et, dayanamıyorum” diye sana haber mi gönderseydi? Onun da hayatı var. Birbirinizin tarlasına girip fazla zarar vermeden kıyıda köşede dolaşın. Ruhunuzu birbirine alıştırın.

Gebe kalır mı?

20 yaşındayım. Bir kızla ilişkiye girdim. Kızın zarı esnek. Ben içine boşalsam gebe kalır mı?

CEVAP

Değerli okurum, tabii ki hamile kalır. Niye kalmasın? Doğa düzeni bu. Sana mı soracak?

Esnek mi?

19 yaşındayım. Kız arkadaşım da 21 yaşında. Yüzeysel olarak ilişkiye girdik. Penisimden önce parmağımı vajinasına soktum. Kan gelmeyince esnek olduğunu düşündüm. Sonra da ilişkiye girmek istedik ama vajinası çok dardı ve kan geldi. Zarı bozuldu mu?

Haberin Devamı

CEVAP

Değerli okurum, bozdun. Ne yaptın ettin, sonunda bozdun. Ne diyelim mübarek olsun. Çıkabilecek sorunlar için hazırlıklı olun.

Prostat engeller mi?

53 yaşındayım, 20 gün önce cinsel ilişki sırasında aniden sertleşme kayboldu ve ilişki sonuca ulaşamadı.m. Yine sertleşme çok zayıf. Ne yapmam lazım? İdrarımda tazyik azalması ve az da olsa sonunda damlama oluyor. Prostat sorunum mu var acaba? Prostat büyümesi sertleşmeyi engeller mi?

CEVAP

Değerli okurum, bu dediklerin olur, önce bir prostat muayenesinden geçip sonucu al, riske girmeyelim. Oradan sağlam çıkarsan sertleşme sorununun sebebini bulur, büyük ölçüde çözeriz. Bu işlemler sırasında bir de kan şekerini ölçtürmeni rica ederim. Gerisini el ele hallederiz.

Büyüklüğü başa dert

22 yaşındayım. Her gördüğüm kızla birlikte olmak istiyorum ama çekiniyorum. Çünkü cinsel organım 22 santim. İlk deneyimimi yaşamak istiyorum. Bir sorun çıkar mı?

CEVAP

Değerli okurum, ilk denemeyi zaten kızlarla yapman doğru değil. Genelevlerdeki kadınlar da bu konuda seçici oluyor. Eğer onlardan biri seni kabul ederse ilk denemeyi orada yap. Kadını ve kendini tanı, yavaş ol. Kendi gücünü kanıtlama yerine ustalığı öğrenmeye bak. Kızlarla oynamadan, bu işe uygun yapıda (hem psikolojik hem bedensel) birini bulduğunda onunla evlen. Penis operasyonla küçülmüyor.

Uzamasını engeller mi?

18 yaşında kızım. Haftada 1 kere mastürbasyon yapıyorum. Bu durum boyunum uzamasına engel mi?

CEVAP

Kızım, boyuna engel olmaz. Duygularına ‘Dur’ desen de durmaz. Haftada 1 kere mastürbasyon da yormaz ve bu yollarda yalnız koymaz.

Hamile olabilir mi?

Bir hafta önce sevgilimle ilişkiye girdik. Çok kısa sürdü, ben dışarı boşaldım. Sevgilim şimdiye kadar bir gariplik hissetmediğini söyledi. Acaba hamile olabilir mi?

CEVAP

Değerli okurum, yüzde 99.9 hamile değil.

BÖYLE SORU YOK: Esnekse nasıl kanıtlarım?

22 yaşında kızım. Yeni nişanlandım. Nişanlım bakireliğe çok önem veriyor. Zarım esnekse nasıl kanıtlayacağım?

CEVAP

Sıralalayım kızım. Önce kendine inanacaksın. İnanan kişi sağlam durur. İşin daha başlangıcındaki bu olumsuzluk seninkinin önyargısıyla ilgili. Diyelim ki bir ihtimal esnekti, kanamadı, sana da inanmadı. İlk gecenin sabahı, ver elini jinekolog mu diyeceksiniz? Öyle olursa adamın sağlam raporunu eline alsın, saklasın, aklına bir şey geldiğinde hemen ona baksın. Asıl sorun kıskançlık, güvensizlik, şüphe gibi parazitler kişinin beynini kemirmeye başlarsa sen nasıl baş edeceksin? Güzel kızım, değerli ömrünü bir şüpheciye feda mı edeceksin? Şüphe üzerine yuva kurulmaz. Kurulsa da uzun sürmez, sürerse de mutlu olunmaz.

GÜNÜN SORULARI

Hiç deneyimim yok

27 yaşındayım, bir kez bile ilişkiye girmedim. Burada genelev yok. Deneyimim de yok. Evlendiğimde ne yapacağım? Bana yol gösterin.

Okurum, deneme yöntemine sahip bir ortamda değilsin. Mutlaka oku. Özellikle erkek, kadın anatomisini incele. İlk ilişkiler genelde heyecandan başarısızlıkla sonuçlanır, komplekse kapılma. Hayal üreten cinsel içerikli kitaplardan sakın, duyduklarına inanma. Evlilikte ilk geceye bel bağlanma. ‘Bugün olmazsa yarınlar bizim’ diye kendine güven. Cinsel sistem kolay bozulmaz, kimseyi de yarı yolda koymaz. Ortalama 50 yılın var, gereksiz bilgiler edinme.

Heyecan kaybolur mu?

22 yaşında kızım. Erkek arkadaşımla yüzeysel sevişiyoruz ama ilişkiye girmiyoruz. Birlikte olursak sıkılır, heyacanımızı kaybeder miyiz?

Okurum, sizin gibi 3-5 yıl birlikte olanların evlendiğinde cinsellikten uzak durduklarını gördüm. Beynin denetim ve yönetiminde olan cinsel sistem buna şartlanırsa asıl hedefe geçişte zorlanıyor. Aradığınız zevk bulanamıyor. Üç, dört yıl süren bir ilişkide evlilik kesin değilse, kız oyalanmamalı. Çünkü annelik yılları kısıtlı. Evlilik kesinse oyun kuralına göre oynanmalı. Hayat sizin, kutsal olan ruhtur, yürektir, doğruluktur ve de vicdandır, gerisi teferruattır.

GÜNÜN SÖZÜ

Sevgi alışverişinde daima 5 verin, 3 bekleyin ki mutlu olabilesiniz. H.D.

Sıradaki haber yükleniyor...
holder