Dr. Haydar Dümen Basamakları çıkarken
HABERİ PAYLAŞ

Basamakları çıkarken

Cinsellik yürümeyi öğrenmek gibi. Düşe kalka, tecrübelerle, bazen hayal kırıklıkları yaşayarak oluyor. En önemli kural basamakları tek tek çıkmayı öğrenmek, olayları zamana bırakmak ve ruhunu geliştirmek. Sonrası zaten kendiliğinden geliyor, mutluluk da aşk da sizi buluyor.

Çok çekingenim

28 yaşında kadınım. 2 yıldır ilişkim var ama kendimi cinselliğe veremiyorum. Beni beğenmezse diye korkuyorum. Sürekli üzerimde bir şeylerin olmasını istiyorum. Orgazm da olamıyorum. Yardım edin.

CEVAP

Sevgili okurum, partnerine güveniyorsan uzun vadeli ilişki içinde olacaksa, yani evlenecekse gerisi dört duvar arasında sizi ilgilendirir. Ayrıca seni dışarıda da deşifre etmez. Senin kendine biçtiğin değerlerle erkek gözüyle verilen değer çok farklıdır.

Haberin Devamı

Ağırlık işe yarar mı?

18 yaşındayım. Penisim bana küçük geliyor. Büyütmek için ucuna ağırlık bağlayıp antrenman yapsam uzar mı?

CEVAP

Değerli okurum, bu tür teknikleri ne siz bilebilirsiniz ne de bu yoldan penis uzar. Üstelik dolaşımına zarar verir, dinamiklerini bozarsınız. Sakın ha, saçma sapan yollara başvurmayın. Kurulu düzeni bozmayın, olanla yetinin ve fazla da azmayın.

İlişkiden korkuyorum

18 yaşındayım. İlişkiden korkuyor, günde 4 kez mastürbasyon yapıyorum. Sakıncalı mı?

CEVAP

Okurum, acelen ne? Günde 4 mastürbasyonla koşuya çıkmışsın. Şimdilik yollar düz gidiyor. Ayağın tökezlemeyecek. Ama at da bu çileyi çekmeyecek. Gün gelecek “Ben bu yoldan gitmeyeceğim” diyecek. Haftada 3 mastürbasyon. Çözüm: Zamanını bekle.

Konuşamıyoruz

22 yaşındayım. Kız arkadaşımla evlenmeyi düşünüyoruz. Cinselliği konuşamadık. Elini tutuyorum, sarılıyorum ama hâlâ birbirimize açılamadık. Adım atsam tepki verir diyorum. O da benim gibi düşünüyor mudur?

CEVAP

Değerli okurum, kızlara şöyle ya da böyle düşündüren erkeklerdir. Her zaman dediğim gibi bunun ilk adımı cinsellik değil. Psikolojik ve insanlık basamaklarından çıkarak hedefe varılır. Basamaklar uzun, bazen de yorucu olabilir. Bu da senin lehinedir.

Çünkü ruhsal evrimini tamamlarsın. Yani kadını ve kızı daha çok öğrenirsin. Kısa yoldan varılan sonuçlar kalıcı olmuyor. Kızlar da bunu bildiğinden, vicdanlarına, topluma ve ailelerine hesap verecek olduklarından temkinliler. Ağır ağır çık bu merdivenleri.

Haberin Devamı

Kan geliyor

22 yaşında kızım. İlişkiye girmedim, ayda en az 2 defa mastürbasyon yapıyor, sonra korkuyorum. Mastürbasyon yaptıktan 1-2 gün sonra akıntıyla birlikte kan geliyor. Mastürbasyonun kızlık zarıyla ilgisi yok. Neden kan geliyor, psikolojik olabilir mi?

CEVAP

Sevgili okurum, bildiklerin doğrudur. Sözünü ettiğin akıntı içeriden geliyor. Ola ki mantar ya da başka bir iltihabi durum söz konusu. Kanın kızlık zarıyla ilgisi yok. Gidebilirsen bir kadın doğum uzmanı karar versin.

Doktora gitsek mi?

6 yaşında bir oğlum var, geçen sene sünnet oldu. Penisi sertleştiğinde 3-4 santim. Bazen de hiç yokmuş gibi duruyor. Biraz da kilolu. Sizce bir doktora gitmemiz gerekir mi?

CEVAP

Değerli okurum, doktorluk bir durumun olduğunu sanmıyorum. Olay kilo ile ilgili. Bakacağınız yumurtalar olsun. İkisi de yerinde mi? Penisin boyu kasık yağlarında bir parça kayboluyordur. Bebekleri ve çocukları obez yapmanın anlamı yok. Ama ne yazık ki annelere bu kadar pek söz geçmiyor.

Haberin Devamı

İdeali nedir?

20 yaşındayım. Cinsel organımın boyu 11 santim. Bir sorun olmasından çok korkuyorum. İdeal penis boyu nedir? Evlenmek istiyorum ama eşime mahcup olmak istemiyorum. Sizce çocuğum olur mu?

CEVAP

Değerli okurum, tabii evleneceksin. Eşini de tatmin edeceksin. Ama gel bir de bunu negatiften düşünelim. Pekala eşini tatmin edecek bir penisin varken hayat boyu bekar mı kalacaksın? Çoluksuz çocuksuz.

Anlaşılmasın

23 yaşında kızım. Erkek arkadaşımla ilişkiye girmek istiyorum. Kızlık zarım bozulacak diye korkuyorum. Diktirmek ne kadar mal olur? Evlenince anlaşılmasın istiyorum. Yardım edin.

CEVAP

Sevgili yavrum, büyük maceralara girmeye çalışıyorsun. Kızlık zarı esnek değilse bozulacak. Ne zaman evleneceğin belli değil. Sanırım cinselliğe devam edeceksin. Belki de birkaç erkek değiştireceksin. Sonunda evleneceksin. Evlenmeden bir, iki gün önce kadın doğum uzmanına gideceksin, paraları önüne dökeceksin, zarını diktireceksin. İşin bundan sonrası benim idaremden çıktı.

Canları yanıyormuş

18 yaşındayım. Birçok kere ilişkiye girdim. Penisimin boyu 17 santim. Kız arkadaşlarım bu durumdan çok rahatsız oluyor. Hepsi de “Canımı yakıyorsun” diyor. Ben çok zevk alıyorum ama karşı taraf rahatsız olunca ister istemez kırılıyorum. Ne yapmalıyım?

CEVAP

Oğlum, ya sayı saymasını bilmiyorsun ya da dayak yememişsin! “18 yaşındayım, pek çok kızla beraber oldum” sözüne takıldım. Nerede yaşıyorsun sen? Türkiye de mi? Bak çocuğum, ileride işsiz, güçsüz, mesleksiz kalırsın. Sürünürsün bu kafayla gidersen. Ben söyleyeyim de sen ne halt edersen et.

Boyunu sordu

27 yaşındayım. Kız arkadaşımla bir yıldır birlikteyiz. Cinsel ilişkiye girmeye çok korkuyor. Cinsel organımın boyunu sordu, 16 santim olduğunu söyledim. Şimdi daha çok korkuyor. Çok mu büyük?

CEVAP

Değerli okurum, cinsel organının boyu anatomi kitaplarının yazdığı gibi normaldir. Bunun normal olduğunu, bu yazıyı okuyarak kız arkadaşına da anlat. Ama her kız korkar. Kolay değil. Çünkü korkuyla büyüyorlar. Sen, cinselliği ön plana çıkarmadan önce kız arkadaşının ruhunu okşa, ruhuyla seviş. Kız yumuşasın. Eğer birleşme olursa, idareli kullan. Kızın dünyasını karartma.

BÖYLE SORU YOK!

Ya beni aldatırsa?

24 yaşında kızım, cinsel ilişkim olmadı. Yakında evleneceğim biri var; 30 yaşında. Konuşurken, gençliğini çok hızlı yaşadığını anlattı ve libido bozukluğu olduğunu söyledi. Evlendiğimde sorun yaşamaktan ve eşimi mutlu edememekten korkuyorum. Ya mutluluğu bulamayıp beni aldatırsa? Ne yapayım?

CEVAP

Sevgili kızım, hiç korkma, dediklerin olmayacak. Koronavirüs pandemisiyle tüm dünya sarsılırken eş adayın asla etrafına bakmayacak. O günler geldi geçti. Yaşandı bitti. Artık her ağaçtan elma koparma devri bitti.

Yenisi yani tek elma devri başladı. Şimdi kadınlarımız daha bir mutlu, iç rahatlığıyla, stresten uzak eşlerine sarılacak. Ve mutlu tabloyu tüm çekirdek aile yaşayacak.

GÜNÜN SORULARI

Canım hep istiyor

24 yaşındayım. Penisim günde 3-4 kez durduk yere sertleşiyor. Canım mastürbasyon yapmak istiyor. Bu kadarı bana zararlı değil mi?

CEVAP

Dur düşüneyim zararı var mı? Düşündüm, zararı olur. Bu otomatik düşünceler seni olmadık zaman ve yerde harekete geçirir. Şımarık çocuklar gibi davranır “İsterim de isterim, canım çekiyor” dersin. Kendini mama esiri yaparsın.

Yapma oğlum, ona vaatte bulunma. Yoksa dur durak dinlemez, “Şimdi şimdi” diye tepinir. O ayakta tepine dursun. Sen tepinme ki zafer senin olsun. Canın istemesinin sınırı yoktur. Alışılmadık iştah şurubu gibidir. Aldırma, o sana uysun.

Büyük olsun istiyorum

24 yaşındayım, birkaç kız ile cinsellik yaşadım. Penisimin normal hali 4 santimken, sertleşmiş hali 18.5 santimi buluyor. Kızlar görünce çok şaşırıyorlar. Vücut kitle indeksim 20.5 yağ oranım çok düşük yüzde 7. Normalde de penisimin büyük olmasını istiyorum.

CEVAP

Değerli okurum, ne kadar detaylı bir mektup olmuş, teşekkür ederim ama yazdıklarında bir sorun yok. Sorun bilinçaltına attığın cinsel organının boyunu bir şekilde haykırmaktı. İşte haykırdın. 80 milyon da duydu. Mutlu oldun mu? Benden de sana mutluluklar.

GÜNÜN SÖZÜ

Evrenin sonsuzluğunu sadece düşüncenin hızı aşar. H.D.

Sıradaki haber yükleniyor...
holder