Dr. Haydar Dümen Bazıları doğuştan şanslı
HABERİ PAYLAŞ

Bazıları doğuştan şanslı

Öyle kadınlar var ki doğuştan şanslı, orgazm onlar için dert değil, keyif almayı başarıyorlar. Bu kez de erkekler ‘Acaba partnerim rahatsız mı, neden böyle oluyor?’ diye soruyor. Bazıları ise orgazmla geç tanışıyor. Hanımlar, zamana ihtiyacınız var ama bu sırada fantezileri devreye sokmayı unutmayın.

Geç orgazm oluyorum

8 yaşında, 1 yıllık evli kadınım. Çok geç orgazm oluyorum. Bu durum eşimi zorluyor. Acaba ne yapabiliriz?

CEVAP

Sevgili okurum, kadınlarda orgazm sorunu çok yaygın. Çözümü de zor. Ne güzel sen geç de olsa orgazmı yaşıyorsun. Sanırım fantezilerin devreye girmesi gerekiyor. Olayı da tek boyuttan çıkarıp romantik, duygusal ortamlarda yaşayın. Biraz da sen kendini frenlemeden “Acaba yine mi geç boşalacağım?” demeden olaya girin bakalım.

Haberin Devamı

Nasıl yaklaşmalıyım?

24 yaşındayım. Şimdiye kadar pek çok kadınla ilişkiye girdim, hiçbir sorunum yok. Yakında evleneceğim. İlk gece nelere dikkat etmem, nasıl bir yol izlemeliyim?

CEVAP

Değerli okurum, mutluluklar dileyeyim sana. İlk önce eşin bir insan yani cinsel obje değil. Uzun yıllar senin aşkını, kaprisini ve çocukların zahmetini taşıyacak yüce bir varlık. Ona öyle yaklaşacaksın. Önce beğeneceksin, seveceksin. Bir sefere çıkar ya da göreve gider gibi davranmayacaksın. O arada zaten sen kendi doğrularını bulacaksın. Karını da, kendini de üzme.

Çare olmadı

29 yaşında 8 yıldır evli kadınım. Eşimle birbirimiz çok severek evlendik, gerdeğe giremedik. Ön sevişme yapıyoruz ama birleşme yaşayamıyoruz. 8 yıl boyunca her yere başvurdum ama çare olmadı. Bu durumdan nasıl kurtulurum?

CEVAP

Sevgili okurum, vajinismus yaşıyorsun. Türkiye’de adeta salgın hastalık gibi. Çözümü var, birbirinizi üzmeyin, en kısa sürede tedavi olun, mutluluğu bulun.

Çabuk bitiyor

Bir aydır evli kadınım. Eşimle ilişkiye başlar başlamaz orgazm oluyorum. Çok heyecanlı başlıyorum ama heyecanım çabuk bitiyor. Evliliğimin bitmemesi için ne yapmam gerekir?

CEVAP

Sevgili okurum, hem sen, hem eşin çok şanslısınız. Doğanın bol keseden size lütfettiği bu büyük ikramiyeye isyan eder gibi halin var. Ol be kızım. Ol da nasıl olursan ol. Ya olamasaydın? Kadın çabuk orgazm oluyor diye evliliğin bittiği görülmüş şey değil.

Haberin Devamı

Kan gelmedi

25 yaşındayım, 1 yıl önce erkek arkadaşımla hiç istemememe rağmen ilişkiye girdik. Mercimek büyüklüğünde kahverengi leke geldi, kan gelmedi. Sonra birkaç defa daha ilişkiye girdik ama yine kan gelmedi. Kızlığım bozulmuş mudur?

CEVAP

Bozulmadı, sevgili okurum, kızlık zarın esnekti. Gelen o kan dediğin şey de içeriden, rahimden geldi. Sana zararı yok.

Eşimden kan geliyor

30 yaşındayım, eşim de 27 yaşında. 1.5 aylık evliyiz. İlişkiye girdiğimiz zaman eşim hiç zevk almıyor, çok acı çekiyor. Sürekli kan geliyor. Bize yardımcı olur musunuz?

CEVAP

Değerli okurum, önce eşini bir kadın doğum uzmanına götüreceksin. Bir şey varsa tedavi olacak. Sorun devam ederse düşünürüz. Bu ağrıları yok ederiz.

İsteksizlik başladı

27 yaşındayım, kürtaj olmak zorunda kaldım, ilk hamileliğimdi. Artık eşimle birlikte olmaktan korkuyorum. Çünkü canımın yanacağını düşünüyorum. Eşim ise bir şey olmayacağını söylüyor. Ama ben yine de korkuyorum. Sizce haklı mıyım? Cinsel isteksizlik başladı. Ne yapmalıyım?

Haberin Devamı

CEVAP

Sevgili okurum, hiç canın yanmayacak. Her şey iyi olacak. Tabii ki ileride çocuğun da olacak. Korku ve kuşku cinselliğin büyüsünü bozar.

Çocuk için yeterli mi?

21 yaşındayım. Penisimin boyu 13 santim. Şimdiye kadar sadece bir kere ilişkiye girdim. Kız arkadaşım bir şey demedi. Evlenince sorun yaşar mıyım? Penisimin boyu çocuk yapmaya yeter mi?

CEVAP

Okurum, hiç merak etme, ileride eşinde bir şey demeyecek. Mutluluğunuz için ölçü tam. Ve tabii çocuğun da olacak. İyi bir baba ve eş olmaya gayret et.

Kızlık zarı bozulacak mı?

Erkek arkadaşımla ilişkiye girmeye karar verdik. Ama aşırıya kaçmayacağız. Yine de korkuyorum. Asıl merak ettiğim, canımın yanması kızlığımın bozulacağına işaret mi?

CEVAP

Sevgili okurum, olabilir de, olmayabilir de. Kendini sıkıyorsan tabii canın yanar. Ateşle barut yan yana durmazmış. Aman barutu patlatmayın. İki taraf da bundan zarar görür. Fitil de baruta çok yaklaşırsa ne olur ne olmaz ateşleniverir. Benden sadece bu kadar uyarı. Gerisi size kalmış.

Vajinasında yara çıktı

18 yaşındayım. Kendimi durduramıyorum, günde en az 2-3 kez sevgilimle ilişkiye giriyorum. Sevgilimin vajinasından yaralar oluşmaya başladı. Ne yapmam lazım?

CEVAP

Değerli okurum, bu kızı nerede, nasıl ve hangi koşullarda buluyorsun? Bu yaşta hem kızın hem de kendi hayatını mahvederek cinsel organında yaralara sebebiyet veriyorsun. Bu bir bakıma onun hayatını katletmektir. Kız arkadaşınla evleneceksen bile yaptığın yanlıştır. Her şeyin zamanı, ritmi ve düzeni vardır. Evlenmeyeceksen, kızı neredeyse ruhen çöp sepetine atarsın. İradene hakim ol.

45 dakika sürüyor

28 yaşındayım ve 3 yıllık evliyim. Eşimle ilişkide geç boşalıyorum. Yaklaşık 45 dakika sürüyor. Sizce bu normal midir?

CEVAP

Değerli okurum, eşinin şikayeti yoksa pek çok erkeğin özlemle beklediği, ellerini açıp dua ettiği bir avantaj. Bir talih kuşu senin başına konmuş. Keyfine bak be yavrum. Eşin şikayetçi ise fantezilere yüklen.

Böyle soru yok!

Önce ders sonra ilişki diyorum

Üniversite son sınıf öğrencisiyim. Sevgilim de öyle. Final sınavımız ve ödevlerimiz var. Ben “Gündüz ders çalışalım, akşam sevişiriz” diyorum. Sevgilim ise hem gündüz hem gece sevişelim istiyor. Akıl verir misiniz?

CEVAP

Yavrum, belli ki sizin işler tıkırında. Gelelim sorunuza; bir iş üzerine dikkatiniz dağılmadan odaklandığınız zamanın tamamı dikkat süreniz, değil mi? Aralıksız dikkatinizi ortalama 20 dakika toplarsınız. Kısa bir ara verip yine odaklanmanız gerekir.

En verimli yöntem budur. Eh hal böyleyken, molalarınızda ne yapacağınız sizi ilgilendirir. Temel evlenmiş, karısı çok gıdıklanıyormuş. “Temel, daha gıdıklarsan öleceğim” demiş. Temel ise gıdıklamış. Karısı kaskatı kesilip ölmüş. Temel’e “Ne ettin Temel?” diye sormuşlar. Temel “Gıdıklarsan öleceğim dedi, test ettim oni” demiş.

Günün soruları

Beklediğimiz kadar kan yoktu

Eşimle yeni evlendik. İlk gece ilişkiye girmeyi denediğimizde beklediğimiz gibi bir kanama olmadı. Ancak peçete ile sildiğimizde çok çok az şekilde kan olduğunu gördük. Biz bu işi yaptık mı, olmadı mı? RUMUZ: VEVO

CEVAP

Değerli Vevo, öncelikle sinirlerimi hoplattığınızı belirtmek istiyorum. “Beklediğimiz gibi bir kanama gelmedi” de ne demek, çöz bakalım bunun şifresini? Kan döken çete üyeleri gibi oluk oluk kan mı bekliyordunuz? Ben sizlerden birazcık da olsa mantık bekliyorum. Haliniz içler acısı, daha işi yaptınız mı bilmiyorsunuz? Okuldayken tüm biyoloji derslerini mi astınız? Birkaç kitap karıştırmadınız mı? Düğün dernek kah kah, kih kih. İki damla kan, oldu bitti işte.

Erken boşalıyorum

29 yaşındayım, 2 yıllık evliyim. Ergenliğimden beri erken boşalıyorum. Evlendikten sonra defalarca doktora gittim. Hepsi farklı ilaçlar önerdi ama hiçbir faydasını göremedim. Bana yardımcı olur musunuz?

CEVAP

Vah vah değerli okurum, bunca yıl çözümü olan bu sorunla yaşanır mı? Ergenlikten beri kendini erken boşalacağına şartlamışsın. Ancak endişelenme yine de tedavisi var. Zaman geçirmeden araştırmanı yap, konusunda uzman bir doktordan randevu al. Karının hakkını yeme, evliliğini de kabusa çevirme.

Günün sözü

İhanetle nankörlük iki kafadar gibidir. Birbirlerinden ayrılmazlar. H.D.

Sıradaki haber yükleniyor...
holder