Dr. Haydar Dümen Beyler bu işte ipler elinizde
HABERİ PAYLAŞ

Beyler bu işte ipler elinizde

Kadın cinsellikle geç tanışıyor, nasıl tatmin olacağını keşfederken zaman geçiyor. Doğuştan şanslı bazılarını saymazsak kadının bu macerası zorlu geçiyor. Orgazmla tanışamıyor, kendini suçluyor. Beyler, unutmayın bu işte ipler sizin elinizde.

Kan gelir mi?

20 yaşında kızım. Erkek arkadaşımla sürtünme yoluyla ilişkiye girdik. Penisin yarısı vajinama girdi, canım çok yandı. Kan gelmedi. Acaba kızlık zarım esnek mi yoksa evlendiğim de kan gelir mi? Bir de ilişkide çok yanma oluyor. İltihaptan mı kaynaklanıyor?

Haberin Devamı

CEVAP

Sevgili okurum, yanmalar iltihaptan. Bu birleşmede vajinan esnedi. İlerideki bir birleşmede penisi çapıyla da ilgili olarak kanayabilir de kanamayabilir de. Bence iltihabın dışında tedavide yapılacak bir şey yok.

Diktirsem mi?

19 yaşındayım, erkek arkadaşımla ilişkiye girdik, kızlık zarım bozuldu sanıyorum. Epey kan geldi. 25 yaşına kadar evlenmeyeceğim. O zaman kadar dokunmazsam ileride zarda bir değişiklik olur mu? Kanama meydana gelir mi?

CEVAP

Sevgili okurum, kızlık zarı kendi kendini tamir etmez. Zamanı geldiğinde çaresini düşünürsün. Geçmiş olsun. Ama sakın keyfini bozma. Giden gitmiş, ardından bakarsan gözlerini yorarsın. Ruhunu kedere boğarsın. Onlar daha kötü.

Hiç orgazm olmadım

35 yaşındayım, 7 yıllık evliyim. Eşim cinselliğe çok düşkün. Ben ise bugüne kadar hiç orgazm olamadım. Bazen gecede 4 kez birlikte oluyoruz. Artık eşim bana dokununca kaçıyorum. Eşim bu durumdan sıkıldı. Ben rol yapmaktan bıktım. Ne olur yol gösterin.

CEVAP

Sevgili okurum, ilk aklıma gelenler eşin seni bıktırdı. Hani güzel yemeği alışa alışa, tadına vara vara yemek başka, birkaç tabak yemek koyup “Ye” diye zorlamak başka. İkinci aklıma gelen; sayısı çok olan birleşmeler olduğuna göre eşinin erken boşalması vardır. Bu da kadınlar için sorun yaratır. Üçüncüsü böyle hızla temponun içine romantizm pek girmez. Duygusal hazırlık, dokunuşlar yani kadının ruhunu okşama gibi girişimler yok gibi. Klasik bir söz var. ‘Soğuk kadın yoktur. Kadınının ateşini yakamayan erkek vardır.’ Bu da Freud’un sözü. Sanırım tedavi ya da yardıma ihtiyacınız var. Ana kaynağı sende değil, eşinde arıyorum.

Haberin Devamı

Tam sertleşmiyor

35 yaşındayım ve nişanlıyım. Beş ay sonra evleneceğim. Nişanlım evlenmeden birlikte olmak istemiyor. Hayatım boyunca birkaç kadınla ilişkiye girdim. Sürtünme yoluyla nişanlımla birbirimizi tatmin ediyoruz. Ama organım tam sertleşmeden boşalıyorum. Acaba neden?

CEVAP

Değerli okurum, tedavilik bir durumun olacağını sanmıyorum. Tedavinin ortamını evlilik koşulları oluşturacak. Ereksiyonu sağlayacak bilinen ilaçları kullanmanın da zararı yok. Hem kendine güven kazandırır hem de şartlanmana geçiş hazırlar.

Hastalık bulaşır mı?

18 yaşındayım. İlişkiye girdiğimiz kadında hastalık varsa sevişerek hastalık bulaşma olasılığı nedir?

CEVAP

Okurum, yediğin yemekten ya da mikroplu bir ortamda bulunmaktan da hastalık bulaşabilir. Ama hayat devam eder. Bu tür ortamlarda bulunur, birtakım yiyecekleri yeriz. Sendeki bu korku, kadından yani karşı cinsten korkman ve cinsellikten kaçmak gibi bir altyapı oluşturursa, işte o zaman durum hem ruhsal hem de tedavi açısından zorlaşır. Bence üzerinde durulması gereken budur. Bak keyfine.

Haberin Devamı

Korkuyorum

26 yaşındayım. İki hafta sonra düğünüm var. İlişkiye girmekten çok korkuyorum. İlişkiye girerken nelere dikkat etmeliyiz?

CEVAP

Okurum, kadınların çoğu ilk geceden korkar. Bu korkular o kadar ileri noktaya gider ki çoğu kez karşımıza vajinismus olarak çıkar. Korkuyu yenmek için ilk önce olayın doğallığını düşün. Milyonlarca yıllık bir evrimin geldiği en üst noktada, cinsel organlar tıpkı bir anahtarla kilidin uyması gibi doğal mimari tarafından kusursuz şekilde yapılanmıştır. Kendini hazırlar, düşüncelerini acıya yoğunlaştırmaz ve de karın kaslarını germeden, derin derin soluk almaya başarırsan bu olayın rahatlıkla üstesinden gelirsin.

Yırtık büyür mü?

26 yaşındayım, evlenmeyi düşündüğüm kız arkadaşım var. Kızlık zarında bir yırtık oldu. Yırtık problem yaratır mı? Kendi kendine büyür ya da küçülür mü?

CEVAP

Değerli okurum, evleneceksen yırtık büyükmüş, küçükmüş ne fark eder. Diktirmek ya da kendi haline bırakmak, bunların ne anlamı var? Orada yırtılma olabilir. Kanama da birkaç gün sürebilir. Hiçbir tedaviye başvurmasanız bile ilk gece kanama olabilir. Neyin peşindesiniz, nereye koşuyorsunuz anlamıyorum. Kızı üzme. Sorumlu ol, kızı zor duruma sokma.

Bozulma ihtimali var mı?

Erkek arkadaşımla yüzeysel bir şeyler yaşamak istedik. Üzerimde çamaşırım varken cinsel organıma dokundu. İlk başta bir şey yoktu ama sonradan kan gelmeye başladı. Kızlık zarının bozulma ihtimali var mı?

CEVAP

Güzel yavrum, her yerde, her zaman ihtimaller vardır. İhtimallerin oranı konuşulur. Burada ben sadece orandan söz edebilirim. Bu oran yüzde 20’den fazladır. Ama yine de rahat etmek için bir kadın doğum uzmanından kesin sonucu almanı öneririm.

Niye sıvı geliyor?

18 yaşındayım. Penisim sertleşmeden bir sıvı geliyor. Akşam mastürbasyon yaptıktan sonra bir sıvı geliyor. Bir de kız arkadaşımla konuşurken böyle oluyor. Ne olur bana yardım edin.

CEVAP

Değerli okurum, doğru ve iyi yoldasın. Ne için yardım istiyorsun ki? O senin sağlığının işareti. Garanti belgen gibi. O meni değil. Kayganlaştırıcı, halk arasında zevk suyu denilen şey. Onun önlenmesi gereksiz ve doğru değil.

BÖYLE SORU YOK!

30 dakikada 3 kez ilişkiye giriyormuş

43 yaşında, yaklaşık 110 kilo bir arkadaşım var. 30 dakikada 3 kez ilişkiye girdiğini söylüyor. Gerçekse ya bende bir sıkıntı var ya da onun performansı gerçekten çok iyi. Sizce böyle bir şey olabilir mi?

CEVAP

Değerli okurum, senin o arkadaşın pompacı mı? Hangi istasyonda çalışıyor, adresini ver de gidip yakıtımızı ondan alalım. Gitmişken de ‘Ayın Elemanı’ rozetini takalım. Yahu 3 araba yakıt deposunu fullemeye kalksa, pompacı da ekrana plakayı girse, yakıtı verse, müşteri de bunu kredi kartıyla ödese. İçeride kuyruğu girmişken bir şeyler alsa zaten en az 20 dakika. Etti mi sana 3 müşteri, 1 saat. Buraya bize yazdıkların dediğin gibi gerçekse maaşına benden yüzde 100 zam. Arkadaşın sana işleri anlatıyor, senin aklın pompada. O pompa o pompa değil, evlat arkadaşını iyi dinle.

GÜNÜN SORULARI

Neden sivilce çıktı?

30 yaşındayım. İki yıl önce yabancı bir kızla ilişkiye girmiştim. Bel soğukluğuna yakalandım ve tedavi oldum. Bir daha cinsel ilişkiye girmeme rağmen birkaç ay önce penisimde 5-6 tane sivilceye benzer şeyler çıktı. Birçok test yaptırdım, hiçbir şey çıkmadı. Nasıl geçecek bu lekeler, sivilceler?

Çıkar evladım çıkmaz mı? Daha neler çıkar hem de. Yahu sen tarlaya 2 yıl bakmamışsın. Ne kadar yabani ot varsa çıkar değil mi? Hatta biraz daha bakmazsan orman arazisine geçer. Kişisel bakımını düzenli yap. Esiri olduğun o mastürbasyonu azalt. Mastürbasyon yaparken eline geçeni sürme, hepsi düzelir ama önce kafanı boşalt. Bunlarla aklını meşgul etme.

Kocam hakaret ediyor

34 yaşında kadınım. Kocam da 35 yaşında. Altı ay önce evlendik. İkimiz de çalışıyoruz. İlk ilişkide büyük acı hissettim, kan geldi. Daha sonraki ilişkilerde vajinam çok genişledi. Kocam “Vajinan çok geniş” dedi. Neden böyle oldu? Kocam hakaret ediyor. Çok fazla erkekle birlikte olduğumu söylüyor. Bana neden böyle davranıyor? Bu adamdan boşanayım mı?

Sevgili okurum, şiddet sadece dayak atmakla olmaz. Psikolojik şiddet fiziksel şiddetten çok daha kötüdür. Bir insanın fiziksel özelliği yüzünden karşı taraf onu lekeliyorsa 1 dakika düşünme. Geleceğini heba etmeye kalkma. Zaten “bu adamdan” diyorsun. Anladığım kadarıyla sen kafanda çoktan bitirmişsin, beni de arkana duvar edinmişsin. KADINA YAPILAN ŞİDDETİN HER TÜRLÜSÜNE HAYIR.

GÜNÜN SÖZÜ

Mutsuzluk huya dönüşmüşse sarayda bile odalar karanlık gelir. H.D.

Sıradaki haber yükleniyor...
holder