Dr. Haydar Dümen Bir gün kapınızı çalacak
HABERİ PAYLAŞ

Bir gün kapınızı çalacak

Cinsellik, gençler arasında çok merak ediliyor. Gençler de ayakları yere basmadan denemeler yapmaya çabalıyor, sonra hüsrana uğruyorlar. Gençler önce büyüyün, şu başınızda esen kavak yelleri bir durulsun. Zaten cinsellik zamanı geldiğinde kapınızı çalacaktır.

Durduramıyorum

22 yaşındayım. Kız arkadaşımla istemeden ayrıldık. Biz sadece sevişiyorduk. Bir haftadır içimde müthiş bir istek var. Kız arkadaşımı aldatmak istemiyorum, mastürbasyon yapıyorum ama isteğimi bastıramıyorum. Ne yapmalıyım?

CEVAP

Değerli okurum, prensiplere uy, kendine verdiğin söze sadık kal. Hasreti de, acıyı, da özlemi de iyice bir yaşa. Bunlar senin ruhunu geliştirecek. Nasıl olsa günün birinde kız arkadaşınla buluşacaksın. O zaman ikiniz de gerçeklerle yüzleşeceksiniz.

Haberin Devamı

Midesi bulanıyor

Bir ay önce nişanlımla sürtünme yoluyla ilişkiye girdik. O günden beri adet görmüyor, mide bulantısı var. Geçen gece biraz kan görmüş. Gebe kalmış mıdır?

CEVAP

Değerli okurum, gebelik bir testle anlaşılır. Gerekirse yaptırırsınız. Öteki sorunlar psikolojik kökenli. Onlara da yardım edilebilir. Ama asıl sorun arkadaşının kendini çözmesi. Bazı yöntemleri öğrenirken hayatın gerçeklerini bilmesi gerekir.

Kan gelmedi

21 yaşında kızım. Erkek arkadaşımla ilk defa tam anlamıyla değil ama ilişkiye girdik. Kan gelmedi ama cinsel organım çok şiş ve kızarık. Sizce neden böyle oldu?

CEVAP

Sevgili okurum, kızlık zarının esnek olduğunu düşünüyorum. Biraz korunman gerekiyor. Cinsel organını mutlaka temiz tut, her gün çamaşır değiştir. Eczanelerde antibiyotikli ilaçlar satılıyor. Bunlardan birini eczaneden isteyebilirsin. Ama isterken de “Cinsel organım için kullanacağım” diye söyle.

Hiç sevgilim olmadı

18 yaşındayım. Hiç sevgilim olmadı. Çok kızdan teklif aldım. Beğenmediğim için hiçbirini kabul etmedim. Arkadaşlarım çok kaprisli olduğumu söylüyor. Beğendiğim kızlarla nasıl arkadaşlık kurabilirim?

CEVAP

Değerli yavrum, bunun yolu biraz engebeli ve yokuş. Önce bol bol ders çalış. Sonra böbürlenmekten vazgeç. Kendini çok beğenme. 18 yaşında biri olarak erken cinsel uyarı sinyallerini de duymazdan gel.

Haberin Devamı

Hadi bakalım, doğru kitaplarının başına. Biraz da hobilerini geliştir. Cinsellik nereden baksan 60 yıl senin yakanı bırakmayacak. Tren kaçmıyor.

Orgazm olamıyorum

Sevgilimle haftada 1 gün buluşabiliyoruz. Günü yatakta geçiriyoruz. Ben her ilişkide orgazm oluyorum. Bu benim için normal mi?

CEVAP

İyi be kızım. Daha ne istiyorsun? Doğa seni donanımlı yaratmış. Sevgilin de biraz hızlı. İlişkiniz sürerse bu denklem biraz bozulacak. Eşinin o hızı biraz yavaşlayacak. Ama o günlere kadar kime öle, kim kala. Siz bu temponuzu kendinize göre ayarlayın. Kolay gelsin, hep mutlu olun.

Neden orgazm olamıyor?

2 yıllık evliyim. Eşim her ilişkide acı çektiğini söylüyor. Vajinal orgazm olmuyor. Birbirimizi kırıyoruz. Bunun tedavisi ya da ilacı var mı?

CEVAP

Değerli okurum, birçok kadında olan bir sorundan söz ediyorsun. Hiç merak etme, düzelecek. Bunun için zamana ihtiyaç var. Asla birbirinizi kırmayın. Sevgili eşin 5-6 ay sonra hâlâ vajinal orgazma geçememişse tekrar yazarsınız çözüm bulmaya çalışırız.

Haberin Devamı

Erken boşalıyorum

23 yaşındayım, sevgilimse 20 yaşında. Bir ay önce ilişkiye girdik. Vajinaya girmemle hemen boşaldım. İkinci kez deneyince yine aynısı oldu. Depresyona girdim. Bana yardım edin.

CEVAP

Değerli okurum, yardıma falan ihtiyacın yok. Heyecanlanınca böyle olur. Önce kafaya takma. Sürekli bir kız arkadaşın olunca ve evlilik koşulları oluşunca ya da evlendiğinde aradan birkaç ay geçtiğinde erken boşalman devam ediyorsa tedavi ederiz be yavrum. Dert değil, sorun değil. Bulmuşsun, bunuyorsun.

Kendimi zor tutuyorum

18 yaşındayım. 2-3 kere geneleve gittim ama beğenmedim. Kızlar beni etkiliyor, kendimi zor tutuyorum. Benim kuş el ile ikna olmuyor. Ne olur bana bir çözüm bulun.

CEVAP

Değerli okurum, şunu unutma. Kızların canını yakayım derken senin canın yanacak. Vicdansız, acımasız, bütün değerleri seks uğruna yıkan bir delikanlı olacaksın. Zavallı kızların suçu ne?

Duyguların ve romantizmin egemen olduğu bu yıllarda şiirlerin, şarkıların beslendiği ruhla gelişen bir insan hem kendine hem çevresine hem de topluma yarar sağlar. Hadi bakalım, bunları ben duymamış olayım. Doğru yolda git. Gözlerin şaşı olmasın.

Birbirimizi istiyoruz

İki yıl süren flörtün ardından kız arkadaşımla bu yıl nişanlandık. Ben onunla ilişkiye girmek istiyorum. Ama nişanlım ailesinden çok korkuyor. Ne yapmalıyız?

CEVAP

Değerli okurum, nikah tarihi ne zaman? Bana soruyorsan erkenden evlenin. Tabii 3-5 ay daha sabredin. Başını ve nişanlının ruhunu niye zora sokuyorsun ki? Aceleniz ne? Önünüzde 50-60 yıl var. Birlikte, keyifle yaşayıp gideceksiniz.

Kocam kızıyor

26 yaşında kadınım, 1 yıllık evliyim ama orgazm olamıyorum. Eşim orgazm olamadığım için bana kızıyor. Bir türlü başaramıyorum. Ne olur bana yol gösterin.

CEVAP

Sevgili okurum, orgazm güçlüğü kadınların genel sorunu. Evliliğiniz yeni. Belki senin kadınlığının olgunlaşması için yıllara ihtiyacın olabilir. Ama eşinin de davranışı, ustalığı, bu konudaki duygusal ve fiziki performansı bana göre yetersiz.

Eşin çok şey istiyor, çünkü bilmiyor. İstediğinden çok vermesini ve seni kıvamına getirmesini becerebilirse senin orgazm süren kısalacaktır.

BÖYLE SORU YOK!

Nasıl ispatlarım?

21 yaşında kızım. Erkek arkadaşım ilişkiye girdim. Ne acı çektim ne de kan geldi. O da başkasıyla olduğumu düşündü. Bir ay sonra kan geldi. Ben esnek olduğunu sanıyorum. Bunu nasıl ispatlarım?

CEVAP

Sevgili okurum, bunların ispatı olmaz ki. Çoğu zaman doktorları bile şaşırtan bir durum. Böyle sürprizler yaşanıyor. Senin o günkü ruhsal ve bedensel kasılmalarınla ilgili olabilir. Yani şunu anlamıyorum.

Her kız hiçbir şey yapmadığı halde bir masumluk belgesi gibi noter tasdikli belge mi sunacak erkeklere? Peki ya erkekler? Onlar her yerde duman attıracaklar. Sonra evlenirken el değmemiş arayacaklar. İyi, güzel. Kendilerinin elledikleri kız aydan mı geldi?

GÜNÜN SORULARI

İlişkiye giremiyorum

51 yaşındayım. 10 yıldır sertleşme sorunu yaşıyorum. Eşimle haftada bir ilişkiye girebiliyordum. İlk dakikada boşalıyordum. Defalarca doktora gittim, o haplardan verildi ama maddi sorunlardan alamadım. 1.5 yıldır ilişkiye girmiyorum. Nasıl bir yol izlemem gerekiyor?

CEVAP

Değerli okurum, sana ne desem bilemedim. Yüzmüş yüzmüş kuyruğuna gelmişsin. Çareyi bulmuşsun ama uygulamamışsın. Şimdi “Hocam ne yapayım?” diyorsun. Okurum, doktorun ne yapsın? İlacı da alıp sana mı versin? Ben iyi dileklerimle duacınım, bir an önce sorununun kendiliğinden geçmesi için.

Nasıl uzayacak?

Siz “Boyu önemli değil” diyorsunuz. 25 yaşındayım, cinsel ilişkiye girmeye çekiniyorum. Sertleşme problemi yok. Erken boşalıyorum. Kendimi tatmin ediyorum. Boyunu uzatmak için ilaçlar ve vakum işe yarar mı? Ya da başka yolu var mı?

CEVAP

Yavrum, önce eline cetvel al, boyunu ölç. Bu iş senin 15 saniyeni alır. Bulduğun ölçüyü bir yere not al. Hemen bilgisayarın başına geç ve bana mail at. Bize gönder ki bulanık suda balık avlamayalım. Ona göre yakalayacağın balığın da milimetresine kadar boyunu yani bu şansını sana söyleyelim ki ciddi ve bilimsel oynayalım.

GÜNÜN SÖZÜ

Aşk coşturur, tutku koşturur, bağımlılık ise uyuşturur. H.D.

Sıradaki haber yükleniyor...
holder