Dr. Haydar Dümen Bırakın şu şüpheyi...
HABERİ PAYLAŞ

Bırakın şu şüpheyi...

Haberin Devamı

Kızlık zarıyla ilgili unutulan en önemli konu, kızlık zarının esnek olabileceği. Bazılarında ilk ilişkide zar kanayabileceği gibi kimilerinde esneklik yüzünden kanama olmuyor. Bu daha önce ilişkiye girildiğinin kanıtı değil. Şüphe denizinde boğulmayın

İlişkiye giremiyoruz

1.5 yıllık evliyim. Eşimle ilk geceden sonra ilişkiye giremedik. Ne zaman ilişkiye girmeye kalkışsak kasılma oluyor. Ne yapmalıyız?

CEVAP

Değerli okurum, olayın vajinismus. Tedavisi olduğunu herkes biliyor. Hekimlikte yapılan yardımlar tıbbi ve bilimsel içeriklidir. Gerisi size kalmış

Meme uçlarım büyük

18 yaşında kızım. Küçüklüğümden beri meme uçlarım büyük. Bu sorun yaratır mı?

CEVAP

Sevgili okurum, hiçbir sorun yaratmaz. Bana göre daha da iyi olur. Çünkü bebeğin ağzını doldurur. Bebekte iştahla o sütünü emer. Ve böylece ağız dolusu sütü emerken midesini doldururken bak bu söyleyeceğim şaka ciddiye alma. Çocuğun ileride obur olabilir. Büyük lokmalara alışabilir. Onun için 4-5 yaşından itibaren kilo almaya başlarsa hemen engelle. Onu küçük lokmalara alıştır.

Sevgilim benden şüpheleniyor

17 yaşında kızım. Erkek arkadaşımla sürtünme yoluyla ilişkiyi giriyorduk ama bir gün penisim 4 santim içeri girdi. Canım çok yandı ama kan gelmedi. Daha önce hiç ilişkiye girmedim ama sevgilim benden şüpheleniyor. Sizce kızlık zarım yırtılmış mıdır yoksa esnek midir?

CEVAP

Esnek yavrum. Beni ilgilendiren sevgilinin şüphelenmesinden dolayı kafasındaki esneklik. Söyle ona, ayıp etmesin. Sana saygı duysun. Bulmuş bir nimet, kıymetini bilsin.

Bozulmuş olabilir mi?

25 yaşındayım. Nişanlımla yüzeysel olarak bir şeyler yaşadık. Sevgilim biraz sert hareket etti ve benden kahverengi kan geldi. 2 saat sonra adet gördüm. Sizce kızlığım bozulmuş mudur?

CEVAP

Sevgili okurum, ne zarar gördü ne yırtıldı. Kızlık zarın sağlam yerinde duruyor.

Sertleşme sorunum var

29 yaşındayım. Sertleşme sorunu yaşıyorum. Bir hayat kadınıyla ilişkiye girdim. Penisim sertleşmediği için zevk alamadım. Ne yapayım?

CEVAP

Değerli okurum, hayat kadınlarından aldığın sonuç doğal. Çünkü ortam iyi değil. Mastürbasyona ağırlık verdiğini sanıyorum. Ondan uzaklaş. Haftada 1-2 yapabilirsin. Flörtle işe başla. Penise kafanı takma. ‘Sertleşecek mi?’ diye düşündüğünde o emre uyar, sertleşme potansiyeli zayıflar. Doğal olursan, organ kendini toplar. Yüzünü karatmaz.

Neden orgazm olamıyorum?

23 yaşında, 1.5 yıllık evli kadınım. Cinsel ilişkiye girdiğimizde rahatlayamıyorum. Bu sürede 3-4 kez orgazm oldum. Eşim bu duruma çok üzülüyor. O bana dokunduğunda bazen rahatsız bile oluyorum. Ne yapmalıyım?

CEVAP

Sevgili okurum, bu konuda elimizden fazla bir şey gelmiyor. Bu konuda yıllar süren bir bekleyiş içinde olan kadınlarımız çok. Evliliğinizin sürmesinden yanayım. Birlikte bir uzmana giderek pratik çözümler alın.

Mastürbasyon yapmakta sakınca var mı?

14 yaşındaki gençlerin günde 2-3 defa mastürbasyon yapması doğru mu?

CEVAP

Değerli okurum, arada bir olur. Her gün de çoktur. Ama günde 2-3 defa aşırıdır. Dengeyi korumak koşuluyla, anormal duygu ve düşüncelere sapmamak şartıyla yaşamınızı sürdürmeniz sağlığınız için en iyi yoldur.

Penis ne kadar olmalı?

Benim sorunum penisimi küçük bulmam. Bunun için ne yapmalıyım? Karşı cinsin hamile kalması için uzunluk en fazla ne olmalı? Ya da ne kadar olsa hamile kalır?

CEVAP

Değerli okurum, kadının gebe kalması için penisin vajinaya girmesi şart değildir. Yani penis 1 santim bile girse gebelik şansı tam girmiş kadardır. Bu nedenle gebelikle penis boyunun ilgisi yok. Küçük penisinin(!) boyutunu yazıverseydin ben de senin yüreğine su serpseydim diye düşünüyorum.

Gecede 3-4 çok mu?

23 yaşındayım. Bir gecede 3-4 kez yapıyorum. Sonra 2 haftaya yakın yapmıyorum. Bunun zararı var mıdır? Haftaya mı yayayım?

CEVAP

Değerli okurum, yararı da, zararı da yok. Ara veriyorsan ver. Ama başladığında da skoru yukarılara vurma. Bir düzen kurarsan daha iyi. O kadar da ara verme. Böylece sistem çalışsın.

Zevk alamıyorum

18 yaşındayım. Penisimde tam sertleşme olmuyordu. Doktor hap önerdi. Onu kullanınca 3-4 gün etkisini gördüm. Sonra da kullanmaya devam ettim ama boşalamıyorum. İçimden seks yapmak gelmiyor. Ne yapmam gerekiyor?

CEVAP

Değerli okurum, kullandığın ilaç hormonlu bir preparattı. Hekim sana bunu gerek gördüyse işe o açıdan bakalım. Hem hormonal düzeyin ölçülsün hem de testislere bakılsın. Bunun yetkili hekimi de üroloji uzmanlarıdır. Bunları yaptır ki benim de gözüm arkada kalmasın.

KARIM BANA KIZIYOR

54 yaşındayım, 25 yıllık evliyim. Karım da 43 yaşında. Hâlâ güzel bir kadın. Sertleşme olmadığı için hanım bana kızgın. Ne yapabilirim?

CEVAP

Ne yaparsın bakalım ama önce kısa bir sohbete dalalım. Bu durum ‘İlahi Komedya’da trajedinin bir parçası ve de sahnesidir. Herkesin başına “Evyah evyah” dedirterek gelir. Bunca yıl fişte ve prizde bazı değişiklikler olur. Prizle ilgili olanlar fişe yansır. Eğer fişte bir sorun varsa oda karanlıkta kalır.

Bu alet edevatta yaşam boyu garanti belgesi olmadığına göre, “Nerede eski Çengelköy salatalıkları ya da Yedikule marulları?” dedirtir insana. İnsanız, bazen kaderi de sollarız, mesleki alanda onarımlar da yaparız. Ne var ki 54 yaş 34’e inmez, ee 34 yaşında da 54’ün insan kalitesine erişilmez. Harmanlayarak idare edeceksiniz. Bir inceleme yapılacak,

İLK OLDUĞU İÇİN Mİ İLİŞKİDEN SIKILDIM

21 yaşındayım, kız arkadaşımla ilişkiye girdik. Onun isteğiyle birlikte olduk. Ben sıkıldım, bitsin diye bekledim ve zevk almadım. Acaba ilk olduğu için mi?

CEVAP

Değerli okurum, psikolojik, sosyolojik ayrıca kişisel ve etik nedenlerden dolayı zevk almadın. Kısaca iştahsız sofraya oturdun. Bilinçaltın harıl harıl çalıştı. “Ya bu pilavın içinde taş varsa, dişimi kırarsa”, “Ya pilavda tüyü bitmemiş yetimin hakkı varsa” gibi baskılarla zevk almadın.

Benzer sorunları pek çok genç yaşar. Sonra da hem kendine hem de bu amacın tuzu unutulmuş simide benzemesine şaşar. Olayın üzerine gitme. Dinlenmede kal. Ancak durum böyledir diye cinselliğe de “Tukaka” deme. O hepimizin hayat damarıdır. Çoğu zaman sorunları kendi formülleriyle onarır.

BİRLİKTE OLMAK İSTİYORUZ AMA

20 yaşındayım, 10 aydır ilişkim var. Kız arkadaşımla bir şeyler yaşıyoruz ve o ilişkiye girmek istiyor. İkimiz de öğrenciyiz. Kız “Birlikte olursak evlenmeliyiz” diyor. Ne yapayım?

CEVAP

Genç ve şimdilik ayakları ipe dolanmış, maceraperest okurum. Bence kız bir uyurgezer olmuş. Hayatın gerçeklerinden kopmuş. Cicimama dediği olayın ileride boğazına saplanacağını da hiç hesap etmemiş. Coşmuş ki ne coşmuş, önüne geçene aşk olsun. Bu yaşta cep delik, cepken delik, cepte de yok bir metelik. Seksle karın doymuyor. Evlilik de bu yakıtla yol almıyor. 10 yıl içinde sapla saman ayrılıyor. Bunları iyi hesap et. Sap da saman da olma. Konuyu da uzatma.

14

Sıradaki haber yükleniyor...
holder