Dr. Haydar Dümen Boş hayaller bunlar
HABERİ PAYLAŞ

Boş hayaller bunlar

‘Bir kez cinsel ilişkiye giriyorum, ikinci için gücüm yetmiyor’ diye üzülmek anlamlı değil. Önemli olan iki kişinin zevk alması, yatak odasında mutluluğu bulması. Erkekler sayı peşinde koşmaktan gereksiz yere dert sahibi oluyor. Beyler, işte size parola: Ne kadar zevk, o kadar başarı.

Sevgilim erken boşalıyor

21 yaşında kızım. Bir sevgilim var. Ben boşalmadan boşaldığı için eski yaşadığım heyecanı tadamıyorum. Onu seviyorum ama erken boşalmasını nasıl önleyebiliriz?

CEVAP

Sevgili kızım, erkek arkadaşın bir uzmandan yardım alacak. Ama onun gidip bire bir konuşması gerekir. Uzaktan ilaç işe yaramaz.

Haberin Devamı

Hamile miyim?

20 yaşındayım. 3 aydır nişanlımla cinsel hayatımız var. İlişkiye girerken ben vajinismus olduğum için tam birleşme yapamıyorduk. Nişanlım dışarı boşalıyordu. Adetim gecikti. Hamile kalabilir miyim?

CEVAP

Kızım, hamile olduğunu sanmıyorum. Bunun doğal bir gecikme olduğunu düşünüyorum. Zaten hamile kaldıysan yapılacak bir şey yok. 15-20 gün sonra çok tedirgin olursan gebelik testi yaptırırsın.

İkincide sorun yaşıyorum

27 yaşındayım, 6 aydır sertleşme sorunu yaşıyorum. İlk ilişkide sorun yok ama ikinci kez ilişkiye giremiyorum. Bu psikolojimi bozdu. Bu sorunun nasıl üstesinden gelirim?

CEVAP

Değerli okurum, ikinci birleşme yapılacak diye bir kural yok. Keyfine uygun, zaman bakımından partnerine yetecek süreli bir birleşme bırak ikincisini, haftada 3 yeterlidir. Bu tempoyu tuttursan, eşin de her 10 birleşmenin 5’inde orgazm olursa ne mutlu size. Bence onu hedefle. Gereksiz kuruntuları at kafandan. Ne kadar keyif o kadar cinsel başarı denkleminiz bu.

Yırtıldı mı?

23 yaşında kızım. Erkek arkadaşımla bir şeyler yaşarken, penisi cinsel organıma 4 santim kadar girdi. Kız olduğum için yarıda bıraktık. Kızlık zarı 1.5-2 santim içerideymiş. Bu yüzden zarımın bozulup bozulmadığı merak ediyorum. Bozulduğunda kan gelmeme olasılığı var mı?

CEVAP

Sevgili okurum, kızlık zarı barajı aşılmış. Ancak esnekliğinden kanama olmamış. Daha sonraki birleşmelerden zayıf da olsa kanama olabilir. Ama büyük oranda kanamayacak.

Haberin Devamı

Geceleri boşalıyorum

35 yaşındayım. Sorunum gece uyurken boşalmam. Bir kere gece yatmadan banyo yaptım ama gece boşaldım. Ne yapmalıyım?

CEVAP

Değerli okurum, evli misin, bekar mısın iki kelime ile yazsaydın ne iyi olurdu. Sorunun doğal bir olay. Önleyici ilaçları var ama bunun için bir doktora gitmen gerekir mi bilemem? Uzaktan ilaç tavsiye etmem tıbba uygun değil.

Engel olamıyorum

18 yaşındayım. Her gün yüzlerce kız görüyorum, ‘Acaba bu kız daha önce biriyle ilişkiye girdi mi?’, ‘Öpüşmüş müdür?’ diye düşünüyorum. Hangi kızla başbaşa kalsam aklımdan hep cinsellik geçiyor, üstüne atlayasım geliyor. Ne yapmam lazım?

CEVAP

Değerli okurum, takıntılı fikir, biz ona obsesyon diyelim. Sana ne, el alemin canını dişine takmış hayat yoluna atılmış, ailenin biricik kızlarından? Sen kim oluyorsun? Sokaktaki kızlar, kadınlar senin malın mı? Mahremiyet ve namus denilen bir şey var. Acaba sende de var mı? Git tedavi ol.

Kilo ile ilgili mi?

26 yasındayım 1.93 boyunda, 93 kiloyum. Bundan birkaç yıl önce penisim daha uzundu. Şimdi küçüldüğünü fark ediyorum. Acaba bu durum kilo almakla ilgili ilgili mi?

Haberin Devamı

CEVAP

Değerli okurum, evet, kiloyla ilgili. Çünkü kasıkta yağ birikti.

Ayda bir ilişkimiz oluyor

Eşimle 5 yıldır evliyiz. Severek evlendik. Ayda bir kez, o da ben isteyince ilişkiye giriyoruz. Eşim “Sorun yok sen istediğin zaman ilişkiye gireriz” diyor. Benim hiç nazlanma şansım yok ve bu duruma üzülüyorum. Normal mi?

CEVAP

Sevgili okurum, biraz şanssızlık kokusu geldi burnuma. Olmaması gereken bir şey. Eşinin psikolojik ya da cinsel ve ruhsal yapısı çok iyi analiz edilmeli. Haklı görünüyorsun, bir sandalda bile tek kürekle kıyıya çıkılmaz. 50 yıl sürecek evlilikte iki kürek bile yetersizken eşini mercek altına yatırmak gerekir ama elimizden bir şey gelmez.

İstek var, hareket yok

28 yaşındayım. Hiçbir sorunum yoktu ama birkaç aydır cinsel isteğim olmasına rağmen ereksiyon olamıyorum. Kadınlar cinsel organıma dokunsa da hiçbir şey olmuyor. İstekliyim ama hareket yok. Ne yapacağım?

CEVAP

Değerli okurum, hiçbir şey yapmayacaksın. Bekleyeceksin. Ortam, zaman her şey düzelecek. Çünkü o sistem kolay bozulmaz.

Elini tutunca boşalıyorum

18 yaşındayım. Sevgilimin elini tutunca boşalıyorum. Üroloğa gittim ama verdiği ilacın faydası olmadı. Tuvaletteyken de yanma oluyor. Benim sorunum ne?

CEVAP

Değerli yavrum, evli ya da sürekli bir partnerin yoksa olmaz. Hiç telaş etme ve alışmaya çalış. Zamanı gelince tedavi olacaksın.

Evlenmesem mi?

Benim problemim cinsel organımın çok büyük olması. Hayat kadınlarıyla bile ilişkiye giremiyorum. Şu an nişanlıyım. Şubatta evleneceğim. İlk ilişkide problem olur mu? Evlenmekten vazgeçeyim mi?

CEVAP

Değerli okurum, evlenmekten sakın vazgeçme. İlk ilişkide sorun yaşayacaksın. Bu sorunlar bir süre devam edebilir. Ancak bir ölçüde bazı öneriler ya da teknik yöntemlerle çözüm bulunur. Dikkatli ol! Kızı korkutma, ilk gece de “Olacak” diye ısrar etme.

BÖYLE SORU YOK!

Deneme yapmalı mıyım?

22 yaşındayım, daha önce hiç ilişkiye girmedim. 2021 yazında düğünüm var. İlk gece ile ilgili sorularım var. Düşününce heyecanlanıyorum. Sizce denemeli miyim? “Tecrübe edinmem lazım” diyenler aklıma giriyor. Ne yapmalıyım?

CEVAP

Değerli okurum, bu safsataları bir yana bırak. Bana söyle şimdi, nişanlına aşık mısın? Onunlayken mutluluktan yüzün gülüyor mu? Bir ömrü geçirmek istediğin, ileride çocuklarının annesi gördüğün kadın o mu? Hepsi evetse, hayırlı uğurlu olsun dileklerimi yolluyorum. Bak keyfine. Sorun çıkarsa biz burdayız okurum, yazarsın, çözeriz.

GÜNÜN SORULARI

Evlenmeden olmaz mı?

20 yaşında kızım. Erkek arkadaşımla ilişkiye girmeyi istiyorum ama bir yandan korkuyorum, bir yandan da etraftan duyduğum “Evlenmeden olmaz” cümleleri kafamı çok karıştırıyor. Nasıl bir yol izlemeliyim?

CEVAP

Sevgili okurum, aklınla ruhunu, aile ve toplumsal yapıyı yani çevreni düşün. Kişiliğinin yapılarını da hesap et. Etraf ne güzel demiş, “Evlenmeden olmaz” diye. Bu yolu izlersen çok daha saygın bir yerin olur, yasal olur. Bir söz vardır, “Sen seni bil, sen seni yoksa patlatırlar enseni.” Bu söz manen geçerlidir. Onaylı ve güven içindeki seksin hazzı daha büyük olur. O günü bekle ve onu yaşa.

Uzunluğu yeterli mi?

21 yaşındayım, penisim 11 santim. İlişkiye girmekten korkuyorum. Uzunluğu yeterli mi? Uzar mı bu yaştan sonra?

CEVAP

Yeter değerli okurum, yeter. Penis boyunu düşündüğün kadar sevdiğinize nasıl davranmanız gerektiğini de düşünmelisin. Kadının gönlü nasıl alınır? Güven nasıl verilir? Şevkat, sevgi, özveri ve daha birçok değeri nasıl gösterebileceğinin yollarını öğren. Sonra sıra penise gelsin. Sonra gör bak, o cinsel organ harikalar yaratır. Kullanmasını da bilirsen doruklardasın.

GÜNÜN SÖZÜ

Gerçekler hayaller gibi kabul görseydi dünya daha yaşanmaya değerdi. H.D.

Sıradaki haber yükleniyor...
holder