Dr. Haydar Dümen Boyundan büyük işe kalkma
HABERİ PAYLAŞ

Boyundan büyük işe kalkma

Gençlikte başınızda kavak yelleri esiyor, hiçbir şeyi hesap etmiyorsunuz. Kanınız kaynıyor, her şeyin merkezi cinsellik oluyor. Boyunuzdan büyük işlere kalkıyor, sonra üzülüyorsunuz. Başınıza geleni göğüsleyecek kadar cesaretli olun ve şansınızı daha fazla zorlamayın.

Sertleşmiyor

40 yaşındayım, 4 yıl önce sertleşmeyi sağlayan haplardan kullanıyordum, ilişkilerim iyiydi. Şimdi sertleşme sorunum var. Üroloji uzmanına gittim, iğne yaptı, jel verdi. Sonuç alamayınca beni psikiyatri bölümüne gönderdi. Ne yapacağım?

Haberin Devamı

CEVAP

Değerli okurum, gereksiz yere kamçılayarak ereksiyonu sağladığın için olaya psikolojik, ruhsal, duyguları fazla katmadın. Yani bir yemeği iştahla, masanın adabına uygun yemek yerine, her şey hazır olsun, çal kaşığı karnın doysuna yöneldin. Ruhun isyan etti. Ürolog arkadaş da seni bu yüzden psikiyatra gönderdi. Ruhunun isyanını bastıracak. Bana göre bir 6 ay perhize gir, sabret. Sonucu bekle, gör çünkü senin lehine gelişecek.

Hamilelik riski var mı?

Kız arkadaşımla adeti bittikten 3 gün sonra ilişkiye girdik. Prezervatif kız arkadaşımın vajinasında kaldı. Doktora gittik ve yumurtlama dönemi olmadığı için böyle bir riskin söz konusu olmadığını söyledi. Çok korkuyoruz. Test yapalım mı yoksa bekleyelim mi?

CEVAP

Değerli okurum, hiçbir şey olmayacak, doktor doğru söyledi. Teste falan gerek yok, keyfine bakın, dikkatli olun. Dibini görmediğiniz suya da balıklama atlamayın.

Dayanamadım

18 yaşındayım. Bir kız arkadaşım vardı. Benimle hep ilişkiye girmek istiyordu. Ben de sürekli bir bahane bulup engel oluyordum. Bir gün “Tamam” dedim, dayanamadım. Kızdan kan geldi. Yapacak bir şey var mı?

CEVAP

Değerli okurum, yapılacak şey kızlık zarı gitmiş. Bu bağlamda ne yapılacaksa yapılacak. Olayı kabulleneceksin, sineye çekeceksin. Sanıyorum kız seni bu amaç için kullanmış. Sonunda ne kadar sorun yaratır bilmem. Bu işten en az zararla kurtulursan ona dua et. Şimdilik beklemede kal. Her ikinizin de yaşı küçük. Bunlar ayrıca sorunlar yaratır. Bir daha bu olayı denemeyin. Çünkü çok riskli.

Başaramadım

19 yaşındayım. Birkaç gün önce bir kadına gittik. Arkadaşım 15 dakikada çıktı, ben ise 30 dakika geçmesine rağmen işimi halledemedim. Bir hayli de alkol almıştım. Acaba alkolün etkisi olabilir mi? Ya da kadının isteksiz olmasından olabilir mi?

Haberin Devamı

CEVAP

Değerli okurum, her ikisi de olabilir. Bu gibi kararlar için ortam uygun değil. Bir bakıma erken boşalma yaşamayacaksın gibi bir haber veriyorsun adeta. İleride bu da senin lehine olur. Şimdilik söylediklerinden anlamlı bir yorum çıkaramıyorum. Yani keyfine bak.

Kız korkuyor

Cinsel organım çok büyük. Kız arkadaşım korkuyor ama ilişkiye girmeyi çok istiyor. Bana ne önerirsiniz?

CEVAP

Değerli okurum, kitaplara baktım, önerecek bir şey bulamadım. Bir yerde bir not var, onu sana okuyorum. Organla uzlaşmanı sağla. Kimsenin kanına, canına dokunma. Sabırlı ol, üzerine çökmüş bu çileyi çekmeye hazırlıklı ol. Kız arkadaşına da zarar verme.

Sorun olur mu?

19 yaşındayım, sevgilimle haftada 2 kez ilişkiye giriyoruz. Bu bir sorun yaratır mı?

CEVAP

Değerli okurum, şimdiden yaratmış bile. Alışmış, bir periyoda bindirmişsiniz işi. Bir gün kız arkadaşın gittiğinde yani ayrıldığınızda yine canın çekecek, deli gönül bir başkasını arzu edecek. Yahu sen başımıza kıyım makinesi mi olacaksın? O kızların bir kısmı da senin arkadaşın, kardeşin, öyle gör.

Haberin Devamı

Penisim eğri

32 yaşındayım ve ikinci evliliğimi yapmaya hazırlanıyorum. İlişkiye girerken pozisyon konusunda zorlanıyorum çünkü cinsel organım sola doğru eğimli. Tek sıkıntım partnerimin istediği pozisyonu yapamıyor olmam. Bunun sebebi nedir?

CEVAP

Değerli okurum, bu eğrilik gerçekten eşin için de sorun yaratıyorsa zor olmayan bir operasyonla düzeltilebiliyor. Ama bu kararı bildiğin gibi ürologlar verir. Nasıl olacağını üroloji uzmanlarıyla konuşur, usta olan birini bulursun.

Çok pişmanım

24 yaşında kızım. Daha önce ilişkilerim oldu ama geriye dönüp bakınca kendimi çok suçlu hissediyorum ve pişmanlık duyuyorum. Ne olur bana yardım edin.

CEVAP

Sevgili okurum, geçmiş olsun, olan olmuş. Şimdi aklın başına gelmiş. Hayatta her kötü şey bile bir kazanımdır, ders almasına bilene. Hayat senin, çok da gözünde büyütme. Ama önündeki yılları da harcayıp gitme.

Siğiller vardı

Kız arkadaşımla ilişkiye girdikten sonra kaşıntı ve kızarıklık oluyor. Daha önce genital bölgede siğiller çıkmıştı, krem kullandım geçti. Kız arkadaşımda da kızarıklık oluşuyor. Bunun sebebi nedir?

CEVAP

Değerli okurum, mantar ya da alerjik bir şey söz konusu. Kadınların akıntılarından kimileri bulaşıcıdır. Kimilerinde ise erkek o parazitleri başka bir yere taşır. Temizliğe dikkat. Organını iyice yıka. Gerekirse böyle bir ilişkiden sonra iç çamaşırını değiştir. Ama kızın tedavi olması gerekir.

Büyütücü işe yarar mı?

21 yaşındayım, 1.66 boyundayım. Kilom 75. Penisim 11 santim. Sizce ne yapmam lazım? Piyasadaki ilaçlardan kullansam faydası olur mu?

CEVAP

Değerli okurum, öncelikle hiçbir ilacın faydası yok. Bunu herkes beynine kazısın. 11 santim penis için yapılacak bir şey yok. İyidir ve eşini mutlu eder. Ama yavrum biraz kilon var. Hele bu yaşta. Kasık yağların penisin boyunu 1-2 santim örtüyor olabilir. Kilo alma, hiçbir sorunun yok. Kulaktan dolma zırvalıklara da kanma.

Böyle soru yok!

Kadınlara ne çekici geliyor?

Kadınlar neden seks yapmak ister? Ne çekici geliyor?

CEVAP

Okurum, sen neden seks istiyorsun? Bak yediğin önünde, yemediğin ardında. Odanda internetin, cebinde harçlığın var. Yatak pof pof. Marka pabuçlardan ne haber? Kadınlar, kızlar hakkında bilgi istiyorsun. Olur, bizde bol var. Önce sen kaç yaşındasın? Erkek arkaşlarınla konuşup bu konuda bilgi alıyor musun? Kız arkadaşın var mı? Mastürbasyon yapıyor musun?

Bunlardan birini yazsaydın, özel yanıtım yerine otururdu. Şimdi vereceğim yanıt genele. Çocuklar bir kasa elma bile birbirinden farklıdır. İnsanlar ise okyanustaki balık kadar çoktur. Genelde aynı, özelde ayrı ayrıdır. Zamanı gelince bu bilgilerin yani turşu küpünün kapağını açarız tümünü değerli okurumuzun önüne saçarız.

Günün soruları

Eski sevgilimi unutamıyorum

21 yaşında, saf bir delikanlıyım. İki yıl önceki sevgilimi unutamıyorum. Başka bir sevgilim var, ilişki istiyor. Başka kızlarla da denedim ama sonuç olumsuz. Ne zaman başka bir kızla ilişkiye girebilirim?

CEVAP

Oğlum, geçmiş olsun. Şu kendini tanımlarken kullandığın saflık nasıl bir saflık? Bu işi saflığa vurdurup o kız senin, bu kız benim dolaşıyor musun? Böyle saflık dostlar başına. Oğlum, eylemlerin delikanlı değil, hınzırca. Birine aşıkken ötekilerin de tadına bakarak kıyaslama yapıyorsun. Olmadı be saf okurum. Sevgine, aşkına ben de hoşgörüyle ve severek bakıyorum. Ama kızlarla bu denli oynama.

Kız bisikletten düşmüş

Sevgilime çok güveniyorum. 9-10 yaşındayken bisikletten düştüğünü söyledi. Vajinasından 1-2 damla kan gelmiş. Kızlık zarı bozulmuş mudur? Kafam çok karışık.

CEVAP

Okurum, sana ne ne yavrum? Sen hiç düşüp bir yerlerini yaralamadın mı? O da bisikletten düşmüş. Sen kuşku içinde acaba kızlık zarını başkasıyla kaybetti de bunu benden saklıyor mu gibi olumsuz düşünceler taşıyorsun. Delikanlılık sağlamlık ister. Bu kız hiçbir şey söylemeseydi? Esnek kızlık zarları kanamaz. Böyle evlilik, ilişki olmaz. Aşk, güvenini yitirirse ilişkinin temeli çürür. Birliktelik de insanın kafasına bina gibi çöküverir.

Günün sözü

“Dürüstüm” demek kolaydır zor olan onu taşımaktır. H.D.

Sıradaki haber yükleniyor...
holder