Dr. Haydar Dümen Cinsellik ateşini söndürmeyin
HABERİ PAYLAŞ

Cinsellik ateşini söndürmeyin

Evliliklerde ya da uzun süreli ilişkilerde bazen eşlerden birinin ateşi sönüveriyor. Kadın ya da erkek fark etmez eğer bu yolda birlikte yürünecekse yardım alınmalı. Birbirinize olan heyecanınızı kaybetmeyin, bu ateşi sonra yeniden yakmak zor oluyor.

Sevgilim zevk almıyor

18 yaşındayım, sevgilim de 18 yaşında. Birbirimizi çok seviyoruz, 5 aydır ilişkiye giriyoruz ama sevgilim her şeye rağmen hiç zevk almıyor. En ufak bir belirti yok. Ne olur bize yardım edin.

CEVAP

Evet yavrum, ikiniz de adeta bataklığa düşmüş gibi yardıma muhtaçsınız. İki elimden birini sana, diğerini sevgiline uzatıyorum. İkinizi oradan çıkarıyorum, ikinizi ayrı yönlerde yola koyuyorum. Hadi bakayım, beni sinirlendirmeden, başına bela açmadan bu işi bitirin. Kızın da geleceği ile oynama.

Haberin Devamı

Kızlık zarım yırtıldı mı?

18 yaşındayım. Erkek arkadaşımla iç çamaşırlarımız üzerimizdeyken ilişkiye girmeye çalıştık. Benden 4-5 saat sonra 1-2 damla kan geldi. Çok korkuyorum. Acaba kızlık zarım yırtıldı mı?

CEVAP

Sevgili okurum, kızlık zarın yırtılmadı. Ama yırtılmadı diye de olmadık işler yapıp başınıza iş açmayın tamam mı yavrum?

Kasığımda ağrı var

19 yaşında kızım. Sürtünerek mastürbasyon yaparken hafif akıntıyla birlikte kan geldi, kasığımda da ağrı oldu. Sizce kızlık zarı yırtıldı mı?

CEVAP

Sevgili yavrum, yırtılmadı ama tahriş oldu. Bundan sonra dikkat edersin. Kasığındaki ağrının kısa sürede geçeceğine inanıyorum. Aklına takmazsan iyi edersin.

Canı neden acıdı?

İki gün önce kız arkadaşımla birlikte olduk. Canı çok acıdı. O yüzden benimle birlikte olmak istemiyor. Acaba canının acımasının sebebi nedir?

CEVAP

Sevgili okurum, sensin. Durup dururken canı acıyıp karnına ağrı girmiyor ki çocuğun. Sen bir şeyler yapıyorsun onun da canı yanıyor. Yanmasa daha mı iyiydi? Bu defa ‘acaba tecrübeli miydi’ diye bana mail atardın. Git onun acılarına ortak ol, teselli et. Onu koru.

Başarılı olamadım

20 yaşındayım. Yakında askere gideceğim. Bugüne kadar hiç ilişkiye girmedim. İlk denemelerde ereksiyon olamadım. Bu durum beni bunalıma sürüklüyor. Benim çocuğum olacak mı?

CEVAP

Değerli okurum, çocuğun da olacak, ereksiyon da olacak. Evleneceksin de. Askerliğini de bitireceksin. Aslan gibi evine döneceksin. Annen, baban ve hepimizin göğsümüz kabararak bütün Türkiye siz askerlere dua edeceğiz. Hepimizin sizlere minnet borcu var. Hadi bakalım yolun açık olsun.

Haberin Devamı

Eşimde tık yok

32 yaşındayım ve 10 yıldır evliyim. Eşim 37 yaşında. Bir kızım var. Eşim bana karşı çok soğuk. Aslında hiç ilişkiye girmiyoruz. En son 6 ay önce birlikte olduk. Sizce kocam neden böyle soğuk davranıyor? Beni aldatıyor olabilir mi? Arkadaşlarım keçiboynuzu tavsiye ettiler. Etkisi olur mu?

CEVAP

Sevgili okurum, keçiboynuzunun bu işte hiçbir yararı yok. Cinsel içerikli, ruhsal bir sorun yaşadığını sanıyorum. Seni aldattığını düşünmüyorum. Bir tür kendiyle hesaplaşıyor. Bazı şeyleri içine sindiremiyor. Heyecanları ve sana karşı cinsel dürtüleri azalmış, sönmüş de olabilir. Zor bir konu. Bir profesyonel yardım almanız gerekecek. Ama oradan da çok net bir sonuç alır mısınız bilemem. Belki de bu evlilik zaman içinde gözden geçirilecek.

Daha büyür mü?

18 yaşındayım. Penisim 16 santim. Penisimin boyu beni korkutuyor. Sizce cinsel organım daha fazla büyür mü? İleride cinsel ilişki sırasında sorun olur mu?

Haberin Devamı

CEVAP

Okurum, penisin daha fazla büyümez. Bu boy da iyinin iyisidir.

Usandım

18 yaşındayım. Penisim sürekli ereksiyon halinde. Artık bu sorundan bıktım usandım. Yatarken, sabah kalktığımda, yemek yerken, banyoda, otururken. Ne yapacağımı şaşırdım. Cinsel deneyimim de oldu. Ne yapabilirim?

CEVAP

Okurum, bazı bünyelerde ve hastalıklarda, özellikle omuriliklerinde sorun olanlarda bu tür olaylar görülebiliyor. Bir kere nörolog ya da ürolog arkadaşa başvurursan çok iyi olur. Çünkü bu alışılmadık bir şey. Olumsuz bir şeyin habercisi olmasın ki içimiz rahat etsin.

Sorun olur mu?

18 yaşındayım. Günde 3 kez mastürbasyon yapıyorum. İleride sorun olur mu?

CEVAP

Değerli okurum, ileride şöyle bir sorun olabilir. Kıza, kadına alışamazsın, mastürbasyondan da bıkarsın. Sonunda hangi kapıyı çalacağını bir düşün. Benim aklıma iyi şeyler gelmiyor. Yaşına göre oyun oyna. Başını önüne eğ, kurallara uy.

Sertleşme olmuyor

36 yaşında, 10 yıllık evli erkeğim. Bugünlerde sertleşme sorunu yaşıyorum. İsteğimde azalma yok. ‘Acaba sertleşecek mi?’ sorusu hiç aklımdan çıkmıyor. Bunun nedenini öğrenmek istiyorum.

CEVAP

Değerli okurum, o soru aklında durduğu sürece sertleşme zorlaşacak. Çünkü bu tür takıntı ve kuşkular böbrek üstünden salgılanan adrenalini artırır. Adrenalin sertleşmenin tuzağıdır. Böyle devam edersen, sertleşme zamanla daha da direnecek. Ne olursa olsun, bu sıkıntıyı kafandan atar, kendi haline bırakırsan bir süre sonra her şey yoluna girecek. Eski hamam, eski tas, sen de yola devam.

BÖYLE SORU YOK!

Hamile kalır mıyım?

Denizde ilişkiye girdik, çok az içime boşaldı. Ben ayaktaydım. Sizce hamile kalır mıyım?

CEVAP

Değerli okurum, “Haydar Hoca derdime çare olur” dedin düştün peşime. Aman çaresiz, balım, birtanecik yavrum, ben sana ne diyeyim. Hangi şaşkın can yeleksiz denize atlamış? Denizin dibi kum, sizin keyifler lokum. Simitsiz atlasan su derin, boyunu geçiyor. Can kurtaranın dilleri duada, senden bir mücadele bekliyor. Sahilde kum, ayakları yakıyor. Denizde bizimkiler boy veriyor. Haydi Haydar Hoca, cevap ver bu okura. Okur doyamamış çocukluğuna, çocuk istiyor. Aklın sesi ise ‘bir gebelik testi yaptır’ diyor. Neyse uzatmayalım çünkü bu işin önü de, sonu da yok.

GÜNÜN SORULARI

İlişkim 45 dakika sürüyor

İlk boşalmam yaklaşık olarak 45 dakika ile 1 saat arasında değişiyor. Sizce bu normal mi? Normal değilse ne yapmam gerekiyor?

CEVAP

Değerli okurum, seks için hiç düşünmeden söyleyebileceğimiz kural, belirli olgunluğa erişmiş kişilerin belirli sürelerle sevişmeleridir. İdeal ve istenilen seks, karşılıklı doyum yani orgazm ile sonuçlanmalıdır. Orgazm süresi de kişiden kişiye farklılık gösterir. Çok kısa sürede boşalan bir erkek için erken boşalma sorunu var diyebilirsen 45 dakika için geç boşalma diyemeyiz. Partnerinizle birlikte süreyi uzatmak ya da kısaltmak tamamıyla size kalmış.

Erkek arkadaşım hayattan soğudu

19 yaşında kızım. Sevgilimle birbirimizi çok seviyoruz. Ben evlenmeden ilişkiye girmeye sıcak bakmıyorum. Ama onun cinselliğe ilgisi çok. Beni aldatmak istemiyor. Erkekliğini kaybetmek üzere, hayattan soğudu. Çözüm yolu arıyoruz, bize yardım eder misiniz?

CEVAP

Sevgili okurum, vallahi dilimi yutacağım şimdi. Siz dereyi görmeden paçaları erken sıvamışsınız. O dereyi ben bilirim. Akıntısı çoktur, tehlikeli çağlayanları vardır. Ayağı kayan düştü mü çıkamaz. Hele bu yaştakileri derenin hain suları çok sever. Çünkü o suların içerisinde kötü niyetler timsahlar gibi kol gezer. Yavrum, sana ne arkadaşının erkekliğinden, cinselliğinden. İleride evlendiğinizde sorun çıkarsa düşünürüz ne yapılacağını.

GÜNÜN SÖZÜ

Koca bir çığı bazen kuru bir gürültü harekete geçirir. H.D.

Sıradaki haber yükleniyor...
holder