Dr. Haydar Dümen Dur demenin vaktidir
HABERİ PAYLAŞ

Dur demenin vaktidir

Mastürbasyon erkeklerde hastalık halinde. Orta çizgide durmayı bilmiyor, sürekli aşırıya kaçıyorlar. Bu alışkanlıktan kurtulmak kolay değil ama iradeli olun, dünyada neler olup bittiğiyle ilgilenin. Dur demeyi öğrenmezseniz derdiniz bitmez.

Orgazm olamıyorum

33 yaşındayım, evlendim ve ayrıldım. İki çocuk annesi bir kadınım. Sekiz yıldır eşimden ayrıyım. Bir sevgilim var. Onunla birlikte olmayı çok istiyorum ama orgazm olamıyorum. Sürekli tartışıyoruz. Bana bu konuda yol gösterir misiniz?

CEVAP

Sevgili okurum, kadın orgazmı zor konu. Belirli bir ilacı yok. Kadının yapısı kadar partnerin de bu işte rolü var. Ama partner ağzıyla kuş tutsa bile kadınlarda orgazm olayı yüzde 50’yi aşamıyor. Umarım, bir ipucu bulur, buradan çıkış yolu sağlarsın.

Haberin Devamı

Boyu kısa

19 yaşındayım. 1.84 boyundayım. Penisimin boyu 14 santim. Bana kısa geliyor. Acaba ne yapabilirim?

CEVAP

Sevgili okurum, uzununu ne yapacaksın? Sen ne sanıyorsun? Boya göre mi olmalıydı? Zaten doğa sana verebileceği her şeyi vermiş. Penisini de en ideale oturtmuş. Bu sana yeter demiş. Bana sadece işin onayı kalmış.

Delik çıktı

İki hafta önce kız arkadaşımla ilişkiye girdim. Ancak prezervatif delik çıktı. Sizce kız hamile kalmış mıdır?

CEVAP

Değerli okurum, vallahi bilemem. Beklemekten başka çaremiz yok.

Eğrilmeye başladı

18 yaşındayım. Günde 5 kez mastürbasyon yapıyorum. Penisim eğrilmeye başladı, sola doğru yatık duruyor. Hiç ilişkiye girmedim. İlişkiye girsem penisimin yamukluğu bana sorun yaratır mı?

CEVAP

Değerli okurum, penislerde belirli ölçülerde eğrilikler görülür. Eğriliğe büyük penislerde rastlanır. Cinsel birleşmeyi engellemez. Engelleyecek derecede olursa, bu da operasyonla düzeltilir. Yani şimdilik sorunun yok. Ama günde 5 kez mastürbasyon senin delikanlılığın üzerine bir parça tuz biber eker. Sonuçta ne sen memnun kalırsın ne de gelecekteki eşin. Dikkat et! Düzeni bozma. Orta yoldan ayrılma.

Uyuyamıyorum

28 yaşındayım. 1.76 boyunda, 80 kiloyum. Her gün 3-4 kez boşalma isteği duyuyorum. Boşalmadan uyuyamıyorum, uykularım altüst oldu, baş ağrısı çekiyorum. Ne olur yardımcı olun.

CEVAP

Değerli okurum, yavaş yavaş evliliğe doğru yol alman gerekiyor. Bu böyle sürmez. Erken boşalman tedavi edilir. Ancak mastürbasyon konusunda akşamları soğuk duş al. Biraz irade, belki sakinleştirici ilaçlar. Bir parça fiziksel yorgunluk, yaşamın acılarını da düşünerek beyninin frenlerine basmak. Bu saydıklarımın dozunu sen ayarla. Altı ay içinde de normal ritimlerle mastürbasyonu haftada 2-3’e indir.

Haberin Devamı

İlaç işe yarar mı?

İnternette bitkilerden yapılmış, penis büyüten, performans artıran haplar gördüm. Bir haftada etki gösterirmiş. Kullansam mı?

CEVAP

Okurum, bu tip hapların tümüne kuşkuyla yaklaşmalı. Alınacak ilaç doktor önerisiyle olmalı. Ödenen paralar büyük oluyor.

Çok ısrarcı

20 yaşında kızım. Erkek arkadaşım cinsel ilişkiye girmek için ısrar ediyor. Eğer cinselliği yaşamazsak onu bırakacağımdan korkuyormuş. Ben istemiyorum. Ne olur yardım edin. Onu bu fikirden nasıl vazgeçiririm?

CEVAP

Sevgili yavrum, senin adam biraz evhamlı, galiba daha çok planlı gibi geldi bana. Sağ gösterip sol vurma derler buna. Plan seni ikilemde bırakmak. Güzel kızım, sakin yolundan şaşma. Dilenciye sadaka verir gibi ona buna bir şey verme. İleride mutluluk hayalini yitirme. “Benim erkek söz dinlemiyor” diyorsun. Olur mu? O fikrinden caymayacak, boşuna yorulma. Bu işler böyledir, hafiften başlar sonra tutana aşk olsun. Sen de aç koynunu kuş konsun. Ama senin çiçeğini soldurmasın.

Haberin Devamı

Kırmak istemiyorum

19 yaşındayım. Penisimin boyu 19 santim bu yüzden kız arkadaşım benimle ilişkiye girmek istemiyor. Onu kırmak istemiyorum, ilişki olacaksa onun da isteğiyle olsun istiyorum. Sabredemiyorum. Yardım edin.

CEVAP

Değerli okurum, ne yapacaksın bilmem. Tıbbın bile çaresiz kaldığı sorunlar vardır. Ama bu onlardan değil. Bu iki insanın birbiriyle kenetlenmesinde psikolojik olarak bizim çaresiz kaldığımız durumlardır. Yan yana gelin, kararı etik ve yasal zeminlere oturttuktan sonra pazarlık yapın.

Hamile miyim?

22 yaşında kızım. Adetin beşinci gününde ilişkiye girince hamilelik riski var mı? Adetimin bitmesinden bir gün sonra ilişkiye girdim. Korunmadım. Acaba hamile miyim?

CEVAP

Sevgili okurum, büyük ihtimalle bir şey olmadı.

Gebe kalınır mı?

18 yaşında kızım. Erkek arkadaşımla sürtünme yoluyla ilişkiye girdik. Bir yerde sürtünme yoluyla hamile kalınabileceğini okudum. Sevgilim bana inanmadı. Sizce böyle bir şey doğru mu?

CEVAP

Sevgili okurum, doğrudur. Ancak hamile kalma şansı düşüktür. Ama bu böyledir diye “Hemen gel arkadaşım” dersen hamile kalmak kadar riskli sonuçlar yaşarsın.

İlişkiden vazgeçiyor

18 yaşındayım. Kız arkadaşım da 18 yaşında. Penisim 17 santim. Kız ilişkiye girer girmez “Ağrıyor” deyip vazgeçiyor. Sizce sorunu ne olabilir?

CEVAP

Okurum, kızın sorunu yok. Sorun senin sorumsuzluğun. Hem bu yaşta kızlara yönelip onların dünyalarını karartacaksın hem de benden adeta olur kararı alacaksın. Hemen ilişkini kessen iyi edersin. Umut ve güvensizlik sonra sizleri üzüyor.

BÖYLE SORU YOK!

Erkekliğimi öldürür mü?

28 yaşındayım, bekarım. İlişkide sevişme kısa sürüyor. Uzatınca sertleşme bitiyor. O yüzden ilişkiden çekiniyorum. Birkaç kez o bilinen ilaçlardan aldım, işe yaradı. Çok kullanırsam ilaçlar erkekliğimi öldürür mü?

CEVAP

Okurum, bu yaşta o haplar birkaç kez kullanılabilir. İçindeki gerilime yol versin diye akan suyun önündeki çalı çırpıyı alıp götürmekte yararlı olur. Çünkü bu yaşta akan suyun başka yardıma ihtiyacı yoktur. Bu yaşta küresel ısınma bu kaynağı vurmaz!. Zamanını bekler.

Uzun sevişmene taraftar değilim. Kendini alıştırıp güven kazandıktan sonra uzun süreli sevişmelere geçmen doğru olabilir. Önünde 50-60 yıllık bir yol var. Şimdiden arabana yüksek oktavlı benzin koyarsan araba fırlayıverir. Doğal ilişkilerin içinde kendi yolunu bulman gerekir. O haplara çok bel bağlama.

GÜNÜN SORULARI

İlişkiden korkuyorum

30 yaşında kızım. Çok yakında evleniyorum. Nişanlıma karşı çok soğuğum, sevişmek istemiyorum. İstekli olmama rağmen ilişkiden korkuyorum. Bana ne önerirsiniz?

CEVAP

Sevgili okurum, ruhunun önce alt yapısı hazırlanmalı. Cinsel birleşme gözde büyütülecek bir şey değil. Sende alt yapı hazır değil. Karmaşık duygular bir yana, evleneceğin kişiyi de özümsemiş değilsin. İyi bir yaştasın. Olay ruhunda düğümleniyor. Ruhtaki düğümleri de çözümlemek kolay değil. Kendiliğinden de çözümlenebilir, uzmanları kan ter içinde de bırakabilir. Bu aşamada evleneceğin kişiyi çok iyi değerlendirip tartmanı öneririm.

Hastalandım mı?

18 yaşındayım. Bir hafta önce kız arkadaşımla ilişkiye girdim. Sonra kızın hastalıklı olduğunu öğrendim. Acaba hastalık kaptım mı?

CEVAP

Okurum, ne hastalığı? Şuna 2 kelime yazsan, hastalığın adını koyamadıysan biraz tarif etsen. Yani “Ateşi vardı, kızda şunları gördüm” gibi. Böylece sana güzel bir yanıt verirdim. Bu neye benziyor? Usta bir cerrahın gözlerini bağlıyorsun, eline bir bıçak veriyorsun, “mide ameliyatını yap” diyorsun. Yapmasına yapar ama ortalık kan gölüne döner, hasta da yüzde 50 ihtimalle ölür. Senin psikolojini kurtarmak için burada olduğuma göre daha ayrıntılı soruya daha detaylı yanıtı burada bulacaksın.

GÜNÜN SÖZÜ

İhanet aşkın özüne düşen bir kurttur. H.D.

Sıradaki haber yükleniyor...
holder