Dr. Haydar Dümen Erkek orta yolu bulmalı
HABERİ PAYLAŞ

Erkek orta yolu bulmalı

Erkek ve kadın ilişkileri her zaman ince bir çizgi üzerindedir. Önemli olan bu ilişkileri sevgi, saygı, anlayış çerçevesinde dengeye oturtmaktır. Burada erkeğe de iş düşüyor. Kadınınızı övün, şımartın, çok sevin. Bunu yaparken sabırlı, şefkatli olun ama dozunu kaçırmayın.

Çocuğumuz olur mu?

23 yaşında kızım. Nişanlım da 26 yaşında. Nişanlımla sevişirken haz almıyorum. İlişki olsa sorun biter mi? Bir de nişanlım penisi sertleştiğinde yumurtalığın biri yukarı çıkıyor. Bu ileride çocuk sahibi olmamızı engeller mi?

Haberin Devamı

CEVAP

Sevgili kızım, nişanlının sorunu yok. Çocuğunuz olur. Gelelim soruna; oyun kuralına göre oynanmadığı sürece en iyi takımlar sahada maç yapsalar bile seyirci bulamazlar. O da maç olmaktan çıkar. Evlilikte de ilk zamanlarda senin de ne ile karşılacağını bilemem. Vajinal yoldan zevk almayabilirsin. Çok geç orgazm olabilirsin. Ya da normal sürede orgazm olabilirsin. İşte bunların kuralı yok. O zamanla alışmaya ve senin ruhuna bağlı, tedirgin olma.

Kıllar çok

23 yaşında kızım. Meme kenarlarımda ve karnımda kıllanma var. Doktor “Her şey normal” dedi. Acaba hormon bozukluğu mu? Bunun ilacı yok mu? Ne yapmalıyım?

CEVAP

Sevgili okurum, hormon bozukluğu olduğunu sanmıyorum. Bu konuda lazer epilasyon yöntemi çok başarılı sonuçlar veriyor. Yine de hormon bozukluğunu aklına takmamak için hormon testi yaptırabilirsin.

Acı hissediyorum

27 yaşında, 9 yıllık evli kadınım. 6 aylık bir oğlum var. Evliliğimin başından beri cinsel ilişkiye karşı isteksizim ve acı hissediyorum. Bu sorunum psikolojik olabilir mi?

CEVAP

Sevgili okurum, önce kadın-doğum uzmanına gideceksin. Ondan sonra başka nedenler arayacağız. Senin kasılman, erkeğin cinsel organı ve bu işteki tutumu değerlendirilir. Ama isteksizlik zor iş. Çünkü istek kişinin huyuyla ilgili. Eşinle el ele verin. Tabii fantezileri de kullanın.

Yanlış yolda mıyım?

29 yaşındayım. Evlenmek istiyorum. Bugüne kadar kızlar hep çok nazlandı. Ya da işi çıkmaza soktular. Acaba sorun bende mi? Kızlara çok ilgi gösteriyorum. Onların davranışlarını ve güzelliklerini sürekli övüyorum. Acaba yanlış yolda mıyım?

Haberin Devamı

CEVAP

Değerli okurum, kızları övmen hoşuma gitti. Aşırıya kaçma ama şımartmaya devam. Anladığım kadarıyla sen biraz titizsin, kılı kırk yarıyorsun. Bu özelliklerinin yüzde 50’sini düzeltirsen iyi olur. Babacan, korumacı, biraz neşeli, canlı, hoşgörülü, kararında esprili ama susmasını da bilen biri ol. Kızın söyledikleri arada ters gelse de hemen tartışma. O anın tadını kaçırma. Yaş olarak harika bir yerdesin. Zaman kaybetme, evlen, baba ol.

Güzelleri beğeniyorum

26 yaşındayım. Erkek arkadaşlarım bir kız gördüklerinde beğeniyorlar. Ben ise sadece güzel olanları beğeniyor, hoşlanıyorum. Hoş bir hanıma ilgi göstermiyorum. Sorun nedir?

CEVAP

Değerli okurum, sorunun cinsellik değil, yetiştirilirken aldığın terbiye. Bana göre biraz daha gelişmiş bir beynin var, yani disipline edilmiş. Zamanla beğendiğin kimileriyle konuşma ortamı olursa, birazcık sohbet et, onlara yakın durmaya çalış. İçine kapanma.

Zevk almıyorum

23 yaşındayım, bekarım. İki yıl önceye kadar cinsellikte sorun yoktu. Artık zevk almıyorum. Karşı cinse ilgim yok denecek kadar azaldı. Mastürbasyonda daha çok tatmin oluyorum. Yardım eder misiniz?

Haberin Devamı

CEVAP

Değerli okurum, karmaşık bir tablo çizdin. Mastürbasyona alışan kadına geçişte zorlanıyor. Ama senin cinsel yaşamında kadın da var. O kadınlar genelev ya da paralı koşullarda buluştuğun kişilerdi. Günübirlik ilişkilerde tensel ve cinsel zevk aldın ama sevgi ve psikolojik bütünlük sağlayamadın. Bir süre sonra senin için zahmete dönüşmüş olabilir. Oturduğun yerde mastürbasyon yapabiliyorsun. Zahmetsiz, masrafsız. Biraz perhize gir. Beğendiğin kız arkadaşınlarınla karı-koca gibi değil, sevgili gibi ol. Ruhunun doyuma ulaşsın.

Artık zevk almıyorum

23 yaşındayım, uzun yıllardır ilişkiye giriyorum. Artık eskisi kadar zevk almıyorum. Geçen hafta yabancı kadınla beraber oldum ama zevk alamadım. Ne yapabilirim?

CEVAP

Değerli okurum, psikolojik olarak anormal tabii. Duygusallığını ve romantik sermayeni yitirdin. Umarım başka zevkler aramazsın. Biraz perhiz, biraz psikolojik tedavi. Daha önünde 70 yılın var. Bilim ve akıl pusulan olsun. Gemi karaya oturmasın.

Küçülür mü?

18 yaşındayım. Kızlarla cinsel ilişkiye girmek istiyorum ama penisim 19 santim olduğundan utanıyorum. Küçülmez mi?

CEVAP

Değerli okurum, küçültmenin yolu yok. Utandığın şeyi yapma. Kendini yapılarını iyi kullan. Başkalarına da zarar verme.

Kıyafetlerimiz vardı

Kız arkadaşımla sürtünme yoluyla birlikte olduk. İkimiz de 19 yaşındayız. Üzerimizde pantolonlarımız vardı. Ben sevgilimin üzerine boşaldım. Şimdi kız arkadaşım çok tedirgin. Gebe kalmaktan korkuyor. Acaba böyle bir ihtimal var mı? Ne olur yol gösterin.

CEVAP

Değerli okurum, hiç yok, hiç yok, hiç yok.

Nasıl anlayacağız?

Kızların bakire olup olmadığı belli oluyor. Erkeğin bakir olup olmadığını nasıl anlarız?

CEVAP

Okurum, kız mısın erkek misin? Erkeksen cevap biraz karmaşık olur. “Sana ne?” derim. Eğer kızsan bazı şeylerin yıllanmışı iyidir. Ya da bazı şeyler için deneyimli olanlar öne geçer. Örneğin; yıllanmış şarap iyidir. Usta bir piyanist daha zevkle dinlenir. Erkeklerde de, bakirlik özellikle ilk günler acemilik olarak karşınıza çıkarsa, çatal, bıçak kullanmayı bilmeyen birinin yemek yemesi gibi olur. Bu konularda fazla ayrıntı insan ruhunu çıkmaz labirentlere sokar.

BÖYLE SORU YOK!

Artık sertleşmiyor

22 yaşındayım, 6 yıldır haftada 3-4 kere ilişkiye girdiğim bir arkadaşım var. İlişkiye giremediğimde mastürbasyon yapıyorum. Ama 2 aydır sertleşmiyor. Biraz sertleşip hemen bitiyor. Ne yapayım?

CEVAP

Değerli okurum, ‘Sakla samanı gelir zamanı’ atasözüne uymamış, işe erken başlamışsın. Birkaç ay perhize gir, hem sen hem de organ dinlensin. 16 yaşında organına söz geçiremedin. Bak o seni yarı yolda bıraktı. Ne kadar gücün kuvvetin, iştahın iyi de olsa idareli kullanmayı öğrenmelisin ki tepeden yere düşmeyesin. Kendine kıyma aslanım. Bundan sonra cinsel kimliğini geliştireceksin. Gerekiyorsa evliliği 3-4 yıl sonra düşünmeli, ona göre dengeli bir kimlik oluşturmalısın.

GÜNÜN SORULARI

Ayrılsam mı?

Üç yıllık evliyim ve bir oğlum var. Karımla ilk başta haftada 3-4 kez ilişkiye giriyorduk. 2-3 aydır bana işkence gibi geliyor. Gözüm dışarıda. Tedavisi var mı? Yoksa tek yol ayrılıp kurtulmak mı?

Değerli okurum, kurtulmak lafını hiç beğenmedim, o sana 3 yıl hayat arkadaşlığı yaptı. Yani kadının bünyesi bu. İsteyerek ya da sana inat olsun diye yapmıyor. Sen azgın tekeyi oynuyorsun ve de doymuyorsun. Ama yapacağın başka bir evlilikte işler senin istediğin gibi olmayacak. Alışmışsın dışarıya bakmaya. Bence eşini bırakma. Bir orta nokta bulun.

Ara verelim mi?

İlk birleşmede eşimin az kanaması oldu. İkinci gün daha fazla, 3’üncü gün normal kanaması oldu. Kanama devam ederken ilk 3 gün birlikte olmamızın bir sakıncası var mı? Ara verelim mi?

Değerli okurum, sen paşa gönlüne sordun mu? Paşa gönlün nasıl isterse öyle yap. Hijyenik koşullara dikkat ederek sevecen bir psikoloji ile ilişkiye devam edebilirsin. Bebek istemiyorsanız korunma yöntemini öğrenin ki istenmeyen gebelik yaşanmasın. Kadınına değer ver. İleride çocuklarının annesi olacak, onu cinsellikte yıpratma. Sev, okşa, sohbet et. Haydar Hoca size mutlu bir cinsellik diler.

GÜNÜN SÖZÜ

Disipline edilmeyen akıl dümensiz gemi gibidir. H.D.

Sıradaki haber yükleniyor...
holder