Dr. Haydar Dümen Eşler arası uyum şart
HABERİ PAYLAŞ

Eşler arası uyum şart

Beyler, cinsel organın boyuyla eşinizi mutlu etmenin bağlantısı yok. Çünkü evlilikte önemli olan sevgi, anlayış ve uyum. Eşler birbirlerine kulak verir, ilişkide uyumu yakalarlarsa hayat boyu mutlu yaşayabilirler. Santim hesaplarını unutun ve mutluluğu yuvanızda arayın.

Kanama olmadı

23 yaşında kızım. Bir hafta önce sözlümle ilişkiye girdik, kanama olmadı. Sözlümle ikinci kez ilişkiye girdik ama yine kan yoktu. Daha önce kimseyle birlikte olmadım. Kan gelmemesinin sebebi ne olabilir?

CEVAP

Esnektir yavrum, esnek. O sırada esneyivermiştir ne yapalım? Kızlık zarı bakımından bakiresin. Ama cinsel birleşme yapmış bir bakiresin, unutma.

Haberin Devamı

Tecrübeli olsun

24 yaşında kızım. Pek çok kişiyle ilişkiye girmiş olmama rağmen deneyimli biriyle karşılaşmadığım için bir türlü tatmin olamadım. Her şeyden sıkıldım. Tecrübeli birini nereden bulabilirim?

CEVAP

Sevgili okurum, atasözü var ‘Aramakla bulunmaz meğer rastgele.’ Benim tek tedirginliğim ararken bir bakarsın ayağın kayıverir. İşte o zaman aradığını bulamamak bir yana bütün varolanların da uçar gider. Hadi bakalım kolay gelsin. Akılcı ve dikkatli yola devam.

Güvensizim

23 yaşındayım. Penisim 10 santim. Bu bende güvensizlik yapıyor. Bir gün evlendiğimde bu durum bana sorun yaratacak diye korkuyorum.

CEVAP

Değerli okurum, olacağını sanmıyorum ama yine de bir doktora görünsen, kasık yağın fazlaysa onu aldırsan. Ya da bire bir moral yani teknik bilgilerle kendini kompleksten kurtarsan diyorum.

Her ilişkide mi takacağım?

Evlendiğim zaman çocuk yapmak dışında her ilişkiye girerken prezervatif mi takacağım? Başka bir yol var mı?

CEVAP

Değerli okurum, tabii ki çok yolu var. Hele bir evlen bakalım. Sana bu köşede ne bilgiler verilecek daha. Ama ne olursa olsun, doğanın gücü ve kuralları daima bizim bilgilerimizin bir adım önünde olacak.

Orgazm olmuyor

32 yaşındayım, 1 yıldır evliyim. Güzel bir evliliğim var. Ama eşime vajinal orgazmı yaşatamıyorum. İlişki uzun sürerse yoruluyor, bitsin diye bekliyor. Ne önerirsiniz?

CEVAP

Değerli okurum, klitoris orgazmdan vajinal orgazma geçiş tekniğini bir uzmandan almak gerekiyor. Bu köşeden bu ayrıntılara girmek biçim olarak zor. Tabii bir yerde elimiz ve dilimiz bağlı. Bu konuyu aşarsınız.

Haberin Devamı

Evlenince sorun olur mu?

Bir ay önce erkek arkadaşımla ilişkiye girdim. Çok değil ama yine de kan geldi. Kızlığım bozulmuştur diye çok korktum, ertesi gün de adet gördüm. Adetimin son günü doktora gittim, “Korkulacak bir şey yok, ufak bir zedelenme” dedi. Evlendiğimde sorun olur mu? Yine kan gelir mi?

CEVAP

Sevgili kızım, zedelenmenin boyutunu ben bilmiyorum. Ama gel kulağına söyleyeyim: Yeniden kanar diye diliyorum. Ama bir de bunların esneği var, bunu da biliyorum. Kura çekelim, hangisi gelirse ona inanalım.

Vajinası çok büyük

Nişanlımın vajinası çok büyük. Çaresi var mı? Ameliyat olabilir mi, vajinanın dudakları küçültülebilir mi? Ameliyat edilir mi? Ya da böyle bir durumun tehlikesi var mı?

CEVAP

Değerli okurum, bana göre elleşmeyin. Çok takıntı yaparsanız uzmana başvurun. Sanırım o da benim gibi düşünecek.

Zarım esnek mi?

Haberin Devamı

20 yaşında, nişanlı kızım. Nişanlımla sürtünme yoluyla ilişkiye giriyoruz. Az da olsa penisi vajinama giriyor ama kanama olmuyor. Kızlık zarım esnek olabilir mi?

CEVAP

Sevgili okurum, esnettin. Belki bu kadar esnek değildi, ufak ufak, antreman yapa yapa esnettin. Bu erkekle evlenirsen kanamayacak. Başkalarıyla da kanamayacak ama ola ki penisi çok büyük olan biri çıkarsa karşına belki kanayabilir. Falcılık yapmayalım. Saat kendi yönünde tıkır tıkır işliyor. Saati kuran da sizsiniz. Zamanı ayarlayan da.

Cinsel gücü çok mu olur?

Ağabeyim bana “Gamzeli olanların cinsel gücü çok olur” dedi. Bu gerçekten doğru mu? Benim kız arkadaşımın gamzesi var.

CEVAP

Değerli okurlarım, bu galiba ünlü artislerden kalan bir hayal. Bunu birkaç kez duydum. Belki bir fark yaratıyor ama bunun cinsellik konusunda olduğunu sanmıyorum. Siz özünüze bakın, insanları ve cinselliği bütün içinde değerlendirin. Bu tür fantezilerden de çok uzak durmayın. Çünkü neşenizi artırır.

Nasıl kurtulabilirim?

19 yaşındayım. Vücudum fazla kıllı. Tek çözüm yolu lazer epilasyon mu?

CEVAP

Değerli okurum, şimdilik bırak kendi haline. Para kazan, iş kur, evlenmeye karar verdiğinde, eşine sorarsın. Belki o kıllı erkekleri seviyordur.

Çaresiz hissediyorum

24 yaşındayım. Penisim normal ama sertleşme sorunu yaşıyorum. İki kadınla birlikte olmaya çalıştım, olamadım. Evlenince sorun çıkar mı? Çaresiz hissediyorum.

CEVAP

Değerli okurum, evlendiğinde her erkek gibi sorun yaşayabilirsin. Ama bu sorunlar kalıcı olmaz. ‘Dereyi görmeden paçayı sıvamak’ deyimi burada geçerli. Yani önüne yemek konulsun, o zaman düşünürüz.

Hayaller kuruyorum

18 yaşındayım. Mastürbasyon yaparken çok erken boşalıyorum ve zevk almıyorum. Bir de ben kadınlara hayranım. Ne zaman bir kadın görsem onunla ilgili hayaller kuruyorum.

CEVAP

Değerli okurum, mastürbasyonda geç boşalmayı öğren, kendini tut. Kızlara hayran olman doğal. Onlara zarar verme. Aslında en güzeli odur. Ah bir de ölçüyü bilebilseniz.

BÖYLE SORU YOK!

Neden benden kan geliyor?

20 yaşında kızım. Sevgilimle ilişkiye girdiğimde isteğim bitiyor ve hiç zevk alamıyorum. Ve her ilişki sonrası vajinamdan kan geliyor. Bunların nedeni nedir? Artık sevgilimle baş başa kalmaya korkuyorum.

CEVAP

Sevgili okurum, vajina ve penis uyumsuzluklarında oluşabilen bir durumdur. Penis boyutu senin vajinana göre büyük olsa gerek. Duyduğun acı seni cinsellikten soğutur. Bir jinekologla görüşmende fayda var.

Aslında erken ilişkiye başlamışsın. Cinsel ilişki iki kişi arasında yaşanacağından sorun çıkarsa tedavisi de acele doktora gitmektir. Cinsel yaşam ortalama 60 yıl süreceğinden dikkatli olun ve her şeyi hesap edin, mutluluklar dilerim.

GÜNÜN SORULARI

Uyku moduna geçiyor

Sürekli seks isteyen biriyim. Haftada 3-4 gün akşamları cinsel organım ile ilgileniyorum. Kız arkadaşım ile ilişkiye girerken penisim uyku moduna geçiyor. Neden böyle oluyor?

CEVAP

Değerli okurum, sen hiç duymadın mı çocukla fazla oynanmaz, fazla oynarsan ya şapkanı alır kaçar ya da üstüne başına pisler. Fazla ilgiden şımartmışsın, işe yarayacağı zaman kendini naza çekmiş. Biraz araya mesafe koy, o hatasını anlar.

Bir daha böyle şımarıklık yapmaz. Yoksa değil uyku modu, sistemi tamamen çökertir. Sonra teknik servis kapısından çıkamazsın şimdilik kal sağlıcakla.

İlişkiye girmedim

20 yaşındayım. Daha hiçbir kıza çıkma teklif edemedim. Çok çekiniyorum. Yolda gördüğüm tüm güzel kızlarla ilişkiye girmek istiyorum. Bu durumdan nasıl kurtulabilirim?

CEVAP

Değerli okurum, silkelen ve kendine gel. Tabii hiçbir kız senin yüzüne bakmaz. Zaten o kızlara bakışların onların ruhunu parçalıyor. Yani delip geçiyor. Bütün kızlarla? Bu ne demek ula? Kızlar senin neyin? Ayıptır.

Oysa bir arkadaşınla duygusal, insancıl ve öğrencilik koşullarında dostluk kursan en azından ruhun eğitilir. Ve kadınları öğrenirsin. İlk dersin bu.

GÜNÜN SÖZÜ

Eleştiri kabul etmeyen insan olgunlaşamaz. H.D.

Sıradaki haber yükleniyor...
holder