Dr. Haydar Dümen Evlilik çıkmaza giriyor
HABERİ PAYLAŞ

Evlilik çıkmaza giriyor

Erkeğin mastürbasyon tutkusu evlilikte her şeyi zora sokuyor. Erkek ya alışkanlığından vazgeçemiyor, banyoya koşuyor ya da boşalamıyor, ne yapacağını bilemiyor. Kadınlar ise korkulu, tedirgin, nasıl davranması gerektiği konusunda şaşkın. Evliliğinizi çıkmaza sokmayın.

İki yıldır birlikte olmadık

Beş yıllık evli, 32 yaşında kadınım. Bir yaşında çocuğum var. Eşim de 41 yaşında. İki yıldır eşimle ilişkiye girmiyoruz çünkü istemiyor. Aşırı ilgisiz. Hamilelik öncesinde de mastürbasyon yapıyordu. Ne yapmam gerekiyor? Gün geçtikçe ondan uzaklaşıyorum. Bana yardım edin.

Haberin Devamı

CEVAP

Sevgili okurum, gebelikte ve ondan sonraki dönemlerde bazı erkeklerde cinselliğe karşı soğukluk oluşuyor. Sizdeki sanıyorum daha çok eşinin mastürbasyona alışkanlığından kaynaklanıyor. Bundan vazgeçmesi lazım. Bir uzmanla konuşmasında yarar var. Sen çok gençsin ama kocan da çok genç.

Genelde bu tip şikayetler erkeklerden gelir. “Karım ilgisiz” diye yakınırlar. Hayat böyle geçmez. Bir yerde yol biter, herkes kendine yeni bir yol arar. Şu anda onun ihtimali de yüzde 50’den fazla. Bunu eşinle çok açık konuş. Her ikinizin önünde de 40-50 yıl var. Bu gemiyle bu okyanus aşılmaz.

Nasıl küçültülürüm?

19 yaşındayım. Penisim uzun. İlişkiye girince can yakıyormuş. Aktarlardan ilaçlar aldım ama işe yaramadı. Bir türlü cinsel organımı küçültemedim. Ne yapabilirim?

CEVAP

Değerli okurum, o küçülmüyor ama tıbbın getirdiği yeni olanaklarla ileriki yıllarda belki yeni ufuklar açılır. O zaman senin paran olur umarım, bir çaresi bulunur.

Kilodan mı?

28 yaşında bir erkek arkadaşım var. Sevişirken çok terliyor. Biraz kilolu. Kilodan mı terliyor yoksa başka problemi mi var? Henüz tam olarak cinsel ilişkiye girmedik. Bu durum ilişkide de devam eder mi?

CEVAP

Kızım, büyük ölçüde kilodan. İkinci neden ise heyecan. Kendini zorladıkça terliyor, terledikçe performansı düşüyor. Bu kısırdöngüde sen onu sakinleştir. Çünkü terlemeye fazla çare bulamıyoruz. Fazla kilo hayatı için çok önemli. Heyecan gereklidir ama ölçü aşılmamalı. Olayın öteki boyutunu bilemediğim için fazla önerim olmayacak.

Nasıl engellerim?

20 yaşındayım, penisim 17 santim. Karşı cinsle ilişkiye girmek istiyorum ama bunu nasıl yapacağımı bilmiyorum. Bu yüzden bazı zamanlar kendimi zor tutuyorum. Birine bundan dolayı zarar vermekten korkuyorum. Bunu nasıl engelleyebilirim?

Haberin Devamı

CEVAP

Değerli okurum, nasıl yapacağım kuşkularını kafandan at, partnerine de öyle sandığın gibi bir zarar vermeyeceksin.

Erkeklerden tiksiniyorum

18 yaşında kızım. İki yıldır erkek arkadaşımla sürtünme yoluyla ilişkiye giriyorduk, ben çok zevk alıyordum. Şimdi ayrıyız. Başka bir erkekle birlikte olmak istemiyorum. Tiksiniyor, zevk alamıyorum ve sıcaklık bulamıyorum. Evlendiğim zaman da böyle olur mu?

CEVAP

Sevgili okurum, nereye koşuyordun? Kimi kafesleyip emrine amade yapacaktın? Ya da evdeki baskıdan kurtulup hangi maceracı erkeğin kafesine girecek ve oradan çıkmayacaktın? Yiyemeyeceğin bir kazan yemeğin başına oturmanın bedeli vardır. Kendi kendine başına bela almışsın, sevdiğin kişi de oyunu kuralına göre oynamış, uçup gitmiş. Ve sıkıntısı sana kalmış. Eğer bu yolda gider kendini karanlıkta bulursan, seni ben bile kurtaramam. Uslan, akıllan.

Haberin Devamı

Yeterince sertleşmiyor

32 yaşındayım, yeni evlendim. Daha önce cinsel ilişkiye girmemiş, hep mastürbasyon yapmıştım. Şimdi eşimle ilişkiye girdiğim zaman boşalamıyorum ve yeterince sertleşme olmuyor. Acaba ne yapmalıyım?

CEVAP

Okurum, her organın kendine has özellikleri vardır. Kullanmasını bilmezsen onlar da erken bozulur. Tüm organlar, göz, mide pek çok öteki sistem de bozulabilir. Ancak cinselliğin bozulmasını genellikle bizler yaratırız. Yani sen mastürbasyon yapa yapa kadına, kıza uzak dura dura, denemeyi bile merak etmeden, sistemi doğanın elinden alıp kendi eline teslim ettin. Böylece yılların mastürbasyon şartlanmasına boyun eğdin. Normal cinsel ilişkiye acemilik ve isteksizliğinden “Hayır” diye diye de bugüne geldin. Elbette tedavi edeceğiz. Biz hekimler bugünler için varız.

Mutlu olur muyum?

29 yaşındayım ve artık evlenmeyi düşünüyorum. Ama beni bu işten caydıran bir korkum var. Penisim ereksiyon halinde 9.5 santim. Bu uzunlukla mutlu bir evlilik yaşayabilir miyim? Bu durum çocuk sahibi olmama engel olur mu?

CEVAP

Değerli okurum, vakit kaybetmeden evlen. Çıkabilecek sorunlar çözülebilecek nitelikte. Niye mutlu olmayasın ki? Mutluluğun ölçüsü santimetreler değil, yürekte arşınlarla ölçülecek enginlikler. Çocuğun da olacak ve sen de bizi gülerek hatırlayacaksın. İçin rahat olsun, onun fonksiyonlarını bozmamaya çalış. İhtimali var mı? Sevgilimle sevişirken cinsel organıma boşaldım. Kız arkadaşım bakire.

Hamile kalma olasılığı var mı?

Altı gün sonra koyu kahverengi bir akıntı başladı. Acaba nedeni nedir?

CEVAP

Değerli okurum, kız arkadaşın hamile falan değil. Ama bunu sonradan değil de önceden düşünseniz.

İlişkiye girmiyoruz

Kız arkadaşımla öpüştüğüm anda cinsel organım sertleşiyor. Onu çok sevdiğim için onunla ilişkiye girmeyi aklımdan bile geçirmiyorum. Sevgilimin yanından ayrıldıktan sonra sertleşme geçince cinsel organıma darbe yemiş gibi oluyorum. Bu sorunumu nasıl çözerim?

CEVAP

Sorun yok ki çözelim değerli oğlum. Penise kan doldu, gerildi. Sertleşme o dur işte. Sonra gevşeyince acı duyuyorsun. Hani idrar yollarında acı duysan başka bir şey düşüneceğim ama bu durumda aklıma bir şey gelmiyor. Bir şey gelmeyince de sana bir şey yazamıyorum.

Böyle soru yok!

Ya orgazm olamazsam?

Bekar bir kızım. Mastürbasyonla boşalıyor, haz duyuyorum. Tek korkum evlenince orgazm olamamak. Bedenimi tanıdığım için orgazm oluyorum. Ya kocam ne yaparsa yapsın orgazmı sağlayamazsa?

CEVAP

Yavrum, ağzın dilin yok mu? Nelerden hoşlandığını, neyin yapılmasından zevk almadığını ifade edebilecek kelimeleri bir araya getiremez misin? Öyle bir getirirsin ki partnerin seni senden daha iyi tanır. İşin sonunda çikolata kaplı çilek var yani. Vajinal orgazm ve klitorisin uyarılmasıyla meydana gelen orgazm birbirlerinden farklıdır. Mastürbasyonda klitorisini uyararak orgazm oluyorsun. Evlendiğin zaman vajinal orgazm hendeğini aşarız sevgili okurum. Henüz meydana gelmemiş sorunları, kafaya takıp stres faktörlerini artırmaya değmez.

Günün soruları

Erken boşalır mıyım?

24 yaşındayım, ilişkiye girmedim. Ama sevişme ve sürtünme sırasında hemen boşalıyorum, isteğim gidiyor. Öpüşünce bile boşaldığım oluyor. Evlendiğimde ya da ilişkiye girdiğimde bu sıkıntı ile karşılaşır mıyım? Nedeni mastürbasyon mu?

CEVAP

Düzelir acemi yavrum, merak etme, yürür bu tekne. Sağlam ve doğru tutarsan dümeni, dalgaları aşarsın, limana da ulaşırsın. Çare denizde değil, dümende. Dümeni fazla oynatma, ani dönüşler yapma. Öyle çivilenmiş gibi de durma. Tecrübeyle doğru orantılı bunlar. Ancak böyle kendi teknenin usta kaptanı olursun. Mastürbasyonu haftada 1’e indirmeye çalış. Yavrum ne desem boş, aç karnına ne yesen hoş.

Yırtılma yok, çentik var

20 yaşında kızım. Erkek arkadaşımla 5 ay önce ilişkiye girdik, kan gelmedi. 15-16 saat sonra peçeteye bir pembelik geldi ve sistit olduğumu anladım. Baktığımda yırtık gözükmüyor sadece çentiklenme var; saat bir yönünde. Jinekoloğa gideyim mi? Bunu kafamdan atamıyorum.

CEVAP

Sevgili okurum, ben de kızlık zarını nasıl görüp bir de yönüne ve çentiklenmesine kadar nasıl anlatabildiğini kafamdan atamıyorum. Görülüyor ki, zaten bir jinekoloğa gitmişsin ve muayene olmuşsun. Şu anda kafana takılan soruları, jinekolojik muayene olduğun doktoru arayarak sor. Böylece çok daha net cevaplar alırsın.

Günün sözü

Umut ışık gibidir. Karanlıkta kalmamak için düğmesini dengeli kullanın. H.D.

Sıradaki haber yükleniyor...
holder