Dr. Haydar Dümen Evlilik derinden sarsılıyor
HABERİ PAYLAŞ

Evlilik derinden sarsılıyor

Mutlu olmayı, geleceğe birlikte bakıp çocuk büyütmeyi isteyen ve birbirini seven iki kişi evleniyor. Aradan geçen yıllar, tahammülsüzlük, çocuk sorunları eklenince cinsellik yara alıyor. Yatak odaları ayrılıyor, sorunlar büyüyor, sevgi ve saygı bitiyor, evlilik derinden sarsılıyor.

Tatmin etmek istiyorum

Altı aydır nişanlıyım. Eşimi de erken tatmin etmek ya da ilişkinin uzun sürmesi için bir ilaç kullanmanın sakıncası var mı?

CEVAP

Değerli okurum, biraz acele etme. Hele bir evlen. Zamanı gelince düşünülecek ve çözümlenecek olaylar bunlar. Benim zamanın var ve sana yardım edeceğim. Siz de sabırlı olun. Şimdilik erken.

Haberin Devamı

Büyütmenin yolu var mı?

25 yaşındayım. Tek sorunum penisimin küçük olması. Penis büyütmenin bir yolu var mı?

CEVAP

Değerli okurum, ameliyatın dışında hiçbir tedavisi yok. Penis boyu 9-10 santimden uzun olanlara ameliyat gerekmez

Kızlara dayanamıyorum

20 yaşındayım. Kızlara çok ilgi duyuyorum. Bir kız gördüğüm zaman dayanamıyorum. Ancak onları ayarladıktan sonra hemen bıkıyorum. Bu nereye kadar böyle sürecek?

CEVAP

Değerli okurum, yapacağın bir şey yok. Yüreğinin sesine kulak vereceksin. İyi ki böyle oluyor. Öyle anlaşılıyor ki kızları tırpanlayacaktın. Birçok kişinin canı yanacaktı. Sanırım içeride vicdan denilen bir duygu, tam hedefe ulaşacakken önünü kapatıyor. Ama hep böyle devam ederse, akan nehrin önü kapanırsa ters tepme söz konusu. Ters yönde de nelerin olduğunu tahmin edersin. Bunun için bir kız arkadaş bul. Ona zarar vermeyecek ilişkiler içerisinde ruhunu ve bedenini eğit. En doğrusu budur.

Ayrı yataklarda yatıyoruz

Ben 29, eşim 34 yaşında. Evliliğimiz 7’nci yılını doldurdu. 6 yaşında bir çocuğumuz var. Eşimle hiçbir zaman doğru dürüst ilişkimiz olmadı. Uzun zamandır ayrı yatıyoruz yani cinselliği paylaşmıyoruz. Son 6 ayda 3 kez ilişkimiz oldu. Evliliği gözden çıkarayım mı?

CEVAP

Sevgili okurum, evlilik bitmiş sinyalleri aldım. Vereceğin karar salt cinsellik üzerine oturmuyor. Bütünüyle bozulmuş bir denge ve düzen. Bu tür kırgınlıklar unutulup yürünse bile yürekte iz bırakıyor. Sizinkisi onu da aşmış. Çözüm yolu ayrılık olacak gibi. Ama ayrıldığınızda ekonomik ve sosyal durum, aile ilişkileri ve senin ayaklarının yere basıp basmaması gibi birçok şeyi de hesap etmende yarar var.

Haberin Devamı

Sayım çok mu?

31 yaşındayım. Penisim çok büyük, kız arkadaşım korkuyor, ilişkiye giremiyoruz. Bu yüzden haftada 25-30 kez mastürbasyon yapıyorum. Bunun bana bir zararı olur mu?

CEVAP

Değerli okurum, büyük penis küçülmüyor ama haftalık mastürbasyon sayısını küçültebiliriz. Bu kadar büyüklük merakı seni uçuruma götürür. Hayaller de büyük olmamalı. Gerçeklerle hayaller de birbirine uymalı. Kendine göre bir eş seçersin ve idareli kullanmayı öğrenirsin.

Sperm kaçmış olabilir mi?

Adet dönemimdi. Erkek arkadaşımın üzerinde bir şey yoktu, bende pantolon vardı. Başka yere boşaldı. Ardından ben adet gördüm. İkinci adetimi görmedim. Sperm vajinama kaçmış olabilir mi? Psikolojik mi?

CEVAP

Sevgili okurum, kaçmaz, kaçamaz. O engelleri asla aşamaz. Sizi koruyan doğanın gücü öyle acımasız değildir. Yarı yolda kuyruklarını koparır atıverir. Psikolojik olabilir güzel kızım.

Azaltamıyorum

20 yaşındayım. Çok mastürbasyon yapıyorum. Azaltmaya çalışıyorum, olmuyor. Ne yapmalıyım?

Haberin Devamı

CEVAP

Değerli okurum, azaltacaksın. Yani biri gelip elinden mi tutacak? Ya da bazı ilaçlar vererek seni serseme mi çevirmek gerekir? İradesizliğin bir faturası olur.

Zarı yırtıldı mı?

Arkadaşımın başına küçükken bir şeyler gelmiş. Vajinasına penisin girip girmediğini hatırlamıyor ve çok korkuyor. Kızlık zarı yırtılmış olabilir mi?

CEVAP

Sevgili okurum, hiçbir şey olmadı ki kızlık zarı bozulsun. Kızlık zarları iskambil kağıtlarından yapılan kule değil ki? Dokununca yıkılsın. O yerinde duruyor. Yeter ki siz huzurunu kaçırmayın.

Çekiniyorum

18 yaşındayım. Aşırı derecede isteğim var. Ama bir şey yapamıyorum, çekiniyorum. Ne olur bana yol gösterin.

CEVAP

Değerli okurum, çekin biraz daha. Günün birinde çekinemeyeceğin bir fırsat olursa önce aklını sonra yüreğini defalarca tart. Dengele. Yanlış şeyi yapma. Başkalarına da zarar verme. Acemilik çekebilirsin. Bunu da dert etme. Oğlum biz her şeyi çözeriz.

Kızlar korkuyor

18 yaşındayım, penisim 17 santim. Kızlarla ilişkiye girmek istiyorum. Kızlar penisimden korktuğu için ilişkiye girmek istemiyor. Sizce ne yapmalıyım?

CEVAP

Değerli okurum, korkutma ve girmeyiver.

Bozulmuş olabilir mi?

İki yıl önce erkek arkadaşımla sürtünme yoluyla birlikte olduk. Erkek arkadaşımın organını vajinamda hisseder gibi oldum. Sevgilim “Korkma, kızlık zarı daha geride olur” deyince içim rahatladı. Ben o sırada acı hissettim. Çamaşırımda açık pembe kan vardı. Sizce zarıma bir zararı olmuş mudur?

CEVAP

Sevgili okurum, biraz zedelendiğini sanıyorum. Kızlık zarı kapıda olduğu için bir ölçüde ya da tam olarak yırtılmış da olabilir. Kızlık zarı konusunda paniğe kapılıyorsunuz. Bu çelişki sizin ruhunuzu karartıyor. Ne yapmak ve nereye gitmek istediğinizi bilmelisiniz. Bunun için de görevleriniz, aileniz, sorumluluklarınızı, olayın bir sonraki aşamasını ve boyutunu da Türkiye gerçeklerine göre düşünmeli ve ölçmelisiniz.

BÖYLE SORU YOK!

Benimki ilişkiye engel oluyor kestirmek mümkün mü? Cinsel organım çok ama çok büyük. Mutsuzum. Kızlarla ilişkiye girmeme engel oluyor. Çok korkuyorlar. Ne yapayım? Kestirebilir miyiz? Böyle bir şansımız var mı? Yardım edin.

CEVAP

Ah benim değerli okurum, kestiremiyorsun deli bozuk okurum. ‘Bir deli kuyuya bir taş atıyor, kırk akıllı çıkaramıyor’ atasözünde olduğu gibi biz hekimler bu durumu düzeltemeyiz. Bu delice kesme işini hemen unut.

Umarım bu soru hayal ürünündür. Bazı kişiler kendilerde olmasını arzu ettikleri şeyleri düşünür ve gerçekmiş gibi algılar. Neyse kızlarımızı incitme yeter. Gerisi senin sorunun. Vicdanlı bir delikanlı olmayı unutma.

GÜNÜN SORULARI

İdeal kiloma düşersem penisim uzar mı?

20 yaşındayım. Penisim 7-8 santim. Boyum 1.87 ve 150 kiloyum. Eğer ideal kiloma düşebilirsem penisim uzar mı? Ve ne kadar uzar?

CEVAP

Evet değerli okurum, normal boyutta olan penisin karın ve kasıktaki yağlar arasına gömüldüğü için 5-6 santim arada kalıyor. Penisinin uzama yaşı artık bitmiş. Hele bir 60 kilo verebilsen penisinin aslan gibi boy göstereceğini unutma.

Kilo vermen genel sağlığın açısından da gerekli. Hiç aksatmadan, azimle amaçlarına ulaşana kadar diyet ve spor yapman şart. Bu konunun uzmanından öneri alırsan inan bana çok zor değil. Zor olan iştahına dur demek.

Ayrılmak üzereyiz

47 yaşındayım. Evliyim sertleşme ve erken boşalma sorunu yaşıyorum. Eşimle ayrılma noktasına geldik. Ne olur yardım edin.

CEVAP

Değerli okurum, doğanın kurallarına göre yaşının problemlerini yaşıyorsun. Sorunlarının hepsinin çözümü var. Hemen uzmandan yardım almalısın ki bu eziyet bitsin. Sevgili yengemiz ayrılmayı aklından bile geçirmesin. Bu konuda teknik çareler ve hekimler var. Onlara başvurmayı deneyin. En iyisi ve doğrusu uzmana birlikte gitmeniz. Gerçek nedir, eşin de öğrensin.

GÜNÜN SÖZÜ

Yanlış ve doğrunun keşiştiği noktalarda yanlış yön gösteren tabelalara dikkat. H.D.

Sıradaki haber yükleniyor...
holder