Dr. Haydar Dümen Evlilik derinden sarsılıyor
HABERİ PAYLAŞ

Evlilik derinden sarsılıyor

Her evlilik büyük hayallerle başlar. Mutlu olmayı, çocuk büyütmeyi isteyen ve birbirini seven iki kişi buluşur. Aradan geçen yıllar, çocukların sorunları eklenince cinsellik yara alıyor. Yatak odaları ayrılıyor, sevgi ve saygı bitiyor, evlilik derinden sarsılıyor.

Çok kıskanıyorum

19 yaşındayım. Arkadaşlarım hepsi cinsel deneyim yaşadılar ama ben bir şey yapamadım. Onları çok kıskanıyorum. Ben de cinsel ilişkiye girmek istiyorum. Ne yapmam gerekiyor?

CEVAP

Ben bilmem okurum, paşa gönlün bilir. Yavaş yavaş ilişki sınırına girmişsin. Ancak daha yolun başındasın. Her şey uygun olsa, (Genelev olayı özen ister) bu yaşta ya da 1-2 yıl içinde girebilirsin. Yeter ki önüne konulan sofranın görüntüsü, tadı tuzu midene uygun olsun, bulantı yapmasın ve midene oturmasın. Kaldı ki yemekler iştah açar türde olsun ki sonrası için ‘Olsa da yesem’ dedirtsin. Bunlar emir ya da görevle olmaz, insanız. Farkımız, ruhumuz yani psikolojimiz var. O doymadan, beklediğini bulmadan ilişkiler uzun vadeli olmaz. Dikkatli ol, kendini yıpratma.

Haberin Devamı

Kızlığım bozuldu mu?

18 yaşında kızım. Erkek arkadaşımla sürtünme yoluyla birlikte olduk. Çok acı hissettim. Penis vajinaya girmedi ama bir müddet sonra kan geldi. Sizce kızlığıma bir şey oldu mu?

CEVAP

Okurum, biraz zedelenmişe benziyor. Bu işleri yaparken ‘Ya kızlık giderse’yi de düşünmek gerekir. Giderse de ‘Kendim ettim kendim buldum’ diye olayı içinize sindirmelisiniz. Uzaktan gazel okumak pek doğru olmuyor.

Ayrı yatıyoruz

Ben 33, eşim 29 yaşında. Evliliğimiz 4 yıllık, 2 yaşında çocuğumuz var. Eşimle hiçbir zaman doğru dürüst ilişkimiz olmadı. Uzun zamandır ayrı yatıyoruz yani cinselliği paylaşmıyoruz. Son 6 ayda 3 kez ilişkimiz oldu. Bu evliliği gözden çıkarayım mı?

CEVAP

Okurum, evlilik bitmiş sinyalleri aldım. Vereceğin karar salt cinsellik üzerine oturmuyor. Bütünüyle bozulmuş denge ve düzen. Bu tür kırgınlıklar unutulup yürünse bile yürekte iz bırakıyor. Sizinkisi onu da aşmış. Çocuğunuza yazık ama çözüm yolu ayrılık olacak gibi. Ama ayrıldığınızda ekonomik ve sosyal durum, aile ilişkileri ve senin ayaklarınızın yere basıp basmaması gibi birçok şeyi hesap etmekte yarar var.

Haberin Devamı

Sadece acı hissediyorum

23 yaşında kızım, 1 yıldır nişanlımla ilişkiye giriyoruz. Ben acıdan başka bir şey hissetmiyorum. Bu normal bir durum mu? Kurtulmak için ne yapabilirim?

CEVAP

Değerli okurum, tedavilik bir sorun. Önce bir kadın doğum uzmanına gideceksin. Orada iltihap yoksa iş bize düşecek. Keşke evli olsaydınız da bir an önce çözümüne gidilseydi. Sosyal şartlarınız uygunsa hemen doktora başvurun derim.

Acaba mümkün mü?

Kız arkadaşımla ilişkilerimizde ben en fazla 3 ya da 4 kere orgazm oluyorum. Kız ise, 6-7 kere olduğunu söylüyor, mümkün mü?

CEVAP

Değerli okurum, mümkün de bundan sana ne? Dokunma kıza, elleşme. Canlı, ateşli ve hiperaktif bir kız. Evlenirsem, ileride ne yaparım diye kara kara düşün. Aslında bulunmaz bir nimet, rahat edersiniz Dediğim gibi ilerisi rahat.

Enerjisi hiç bitmiyor

Ev arkadaşım 32 yaşında ve bekar. Ne zaman evde tek başına kalsa günde en az 4 defa mastürbasyon yapıyor. Enerjisi hiç bitmiyor. Kilosu da var, bir gün kalpten gidecek diye korkuyorum. Ne yapabilirim?

Haberin Devamı

CEVAP

Vah vah yavrum, sen üzüldüğün kadar ben de üzüldüm ama benim üzüntüm uzaktan ve doktorca. Tabii sana da görev düşüyor. Arkadaşını koruman, kurtarman gerekiyor. Anladığım kadarıyla o da söz dinlemiyor. Kalpten gitmeyecek ama bu yaşta ikinizin bekarlığı beni biraz düşündürdü. İkiniz de harekete geçip güzel birer kız bulsanız, evlenip yuva kursanız.

Neden başarısız oldum?

Arkadaşlarla geneleve gittik. Kadınla beraber olacakken sertleşme sağlayamadım. Kız arkadaşımla ilişkiye girerken hiç sorun yaşamıyorum. Neden böyle oldu?

CEVAP

Değerli okurum, lokantaya gittin, servis önüne geldi. Görüntü berbat, tabak kirli, masa rezalet. Tabii o yemeği yemeyeceksin. Bunu bana niye soruyorsun? Üzülme sakın, uygun ortamda işler düzelecek.

Kız penisimden korktu

18 yaşındayım, kız arkadaşım var ve 3 senedir birlikteyiz. Biraz ileriye gitmeye karar verdik. Ama penisim büyük olduğu için kız korktu. Onu nasıl ikna ve mutlu edebilirim?

CEVAP

Değerli okurum, asla ikna etmeyeceksin. Bu yaşta böyle bir sorumluluğun azabını ileri yaşlarda çok çekersin. Ben bu vicdan azabının ortağı olamam.

Gebelik olursa?

Kız arkadaşımla ilişkiye girdik, sanırım vajinasına boşaldım. Şimdi doğum kontrol hapı kullanmayı düşünüyor. Gebe kalmış mıdır, gebe kalmışsa bizi yaşatmazlar. Ne yapmamız gerekiyor?

CEVAP

Değerli okurum, bugünkü olayı unutun. Olan olmuştur. Ama ilişkiye girmeden önce birlikte bir kadın doğum uzmanına gidin. Bu soruları ona sorun. Onun vereceği önerilere uyun ya da ilişkiye girmeyin. Çünkü ben uzaktan kontrol yetkisine sahip değilim. Sonunda da sorumlu olurum.

Bir saat gerekiyor

20 yaşındayım. Yaşıtlarıma göre cinsel organımın boyu ufak ve ince. Kızlar benimle alay ediyorlar. Bir kez boşaldıktan sonra ikinci kez ilişkiye girmek için 1 saat beklemem gerekiyor. Ne olur derdime çare bulun.

CEVAP

Değerli okurum, penisin boyunu yazmamışsın. Derdin ikinci birleşme mi? Niye bunu dert ediyorsun? Adam akıllı bir birleşme yeterlidir. İkinci ilişki için bedenin elveriyorsa 1 saat kısa süredir.

BÖYLE SORU YOK!

Kısır olur muyum?

20 yaşındayım, 5 senedir mastürbasyon yapıyorum. Cinsel organım yaşıtlarıma göre epey uzun. İleride kısır olur muyum?

CEVAP

Yavrum, cinsel organını kendi haline bırak. Yaşıtlarınınkini aklından geçirme bile, ne yapacaksın ne kadar uzunmuş, kısaymış, santimlerin çetelesini mi tutacaksın? Mastürbasyona da biraz ara ver, 15 yaşında azan oyunbozan okurum. Gelelim kısırlık korkuna, nasıl bir bağ kurdun arada anlayamadım. Boydan kurdun desem olmaz, mastürbasyondan kuşkulandın desem aklım almaz. Eğer böyle kısır kalınsaydı, ülkede doğum oranı sıfıra inerdi. Kısacası ne üzül ne de böyle şeyleri kafana tak. Ben kısır olmayacaksın derim, ancak böyle mantıksız soruları bir daha tekrarlarsan, sana da dersini veririm.

GÜNÜN SORULARI

İlişkiye girmediğim için mi böyle?

21 yaşındayım, günde 3-4 kez mastürbasyon yapıyorum. Ciddi bir doyumsuzluk hissediyorum. Daha önce hiçbir kızla beraber olmadım. Sizce bende mi sorun var yoksa bir kızla ilişkiye girmediğim için mi böyleyim?

Okurum, günde ortalama 3-4 defa mastürbasyon yapılmaz. Yapılırsa ayarı bozar. Yol uzar, benzin biter, yaya gidersin, ayakların şişer. Eski alışkanlıkların az gelir, doyumsuzluk verir. Sen de mastürbasyon diye delirdikçe delirirsin. Sonunda da Hanya’yı Konya’yı öğrenirsin. Mastürbasyon bağımlılığı bu, sınır tanımaz. Haftada 3-4 kereyle dayan yavrum diyorum. Ancak söylediğime kendim de inanmıyorum.

Evlenince sıkıntı olur mu?

23 yaşındayım, bekarım. Günde 4 kez mastürbasyon yapıyorum. Dört yıldır da hayat kadınlarıyla ilişkiye giriyor ama geç boşalıyorum. Kadınlar acı çekiyorlar. Evlenince sıkıntım olur mu?

Değerli okurum, hayat kadınları nasıl acı çekmesin ki, ekmek parası peşinde koşturuyorlar. Üzerlerinde zatı aliniz, yapılı mı yapılı. Sap saman derken işler karışıyor, iş bir an önce bitsin diye gözünün içine bakıyorlar. Her gülen neşeli, her ağlayan dertli değildir. Her ikisinin de sahtesi vardır. Anlayacağın yavrum, mastürbasyonu günde değil, haftada 4’e indir. Hayat kadınlarından vazgeç. Evlenene kadar durumu idare et derim.

GÜNÜN SÖZÜ

Gülümseme yüreğin gözle görülen resmidir. H.D.

Sıradaki haber yükleniyor...
holder