Dr. Haydar Dümen Evlilik kolay iş değil
HABERİ PAYLAŞ

Evlilik kolay iş değil

Erken yaşta yapılan evlilikler çiftin başına sorun çıkarıyor. Gençlik heyecanı ve cinsellik aşkıyla ayaklarınız yere basmadan evlilik kararı veriyor ama bir süre sonra sıkılıyorsunuz. Evlilik zor bir sınava benzer. Çok fedakar ve gayretli olmak, eşi kırmamak gerekiyor. Özenli olun, kalp kırmayın.

Ya soğursam?

20 yaşında kızım. İlk ilişkiye girdiğimde vajinamda çok sancı oldu, kan geldi. Doktor “Bakiresin, zarın bozulmamış” demişti. Yine de aklımda soru işaretleri var. Bir ay sonra düğünüm var. Kandan vazgeçtim, yine sancı olur diye korkuyorum. Cinsellikten soğumaktan endişeliyim. Ne yapmam önerirsiniz?

Haberin Devamı

CEVAP

Sevgili okurum, her acı kendinden soğutsaydı, hiç kimse Adana kebap, çiğ köfte, acılı kuru fasulye yemezdi, bu bir. İkincisi; kızlık zarı sağlam ya da yırtılmış, artık sen bakire değilsin. Çünkü o tatlı mamayı yemişsin. Zar kesin bir kanıt değil. İkinci kez kanar ya da kanamaz, o onun bileceği iş. Ama eşin birazcık uyumlu, uslu olursa acıyı az duyacaksın. Sen de kasım kasım kasılmayıver çocuğum.

Kızlar terk ediyor

23 yaşındayım. Birlikte olduğum kızlarla 1 saat içinde 6 kez ilişkiye giriyorum. Bu yüzden kızlar beni terk ediyor. Bende bir sorun mu var?

CEVAP

Değerli okurum, senin organa gerekiyor sağlam bir el. Tuttu mu başını ezsin ve bu kadar kızın canına okuma diye dersini versin. Bana göre sen daha kızın nefesini, kokusunu bile bilmezsin ama havaya girmişsin, rüzgar gibi esersin. Hadi biraz işinin başına dön.

Kan geliyor

25 yaşında kadınım. Cinsel ilişki sırasında bazen kan geliyor, acı hissediyorum. Bu durum beni ve sevgilimi rahatsız ediyor.

CEVAP

Sevgili okurum, idrar tahlili yaptır. Doktor kontrolü gerekiyor. Bir araştırsınlar bakalım. Sonrasını düşünürüz.

Memnun olur mu?

Penisim çok küçük. Ereksiyon hali 11-12 santim. 1.84 boyundayım, 86 kiloyum. 24 yaşındayım. Evlenirsem eşimi memnun edebilir miyim?

CEVAP

Değerli okurum, evlenirsen hiçbir şey olmaz. Hayat güzel güzel gider. Karın neden sorun çıkarsın, sorun yok. Ama sen fazla kilo almamaya çalış. Aklını olumsuz ortamlara salma. Mutlu olacağına ben inanıyorum. Ama ruhunu, aklını biraz geliştir. Kadının ruhunu keşfetmeyi de hemen öğren.

Haberin Devamı

Zar patladı mı?

18 yaşındayım. Kız arkadaşım da 18 yaşında. İlişkiye girdik, kan gelmedi. Sevgilim 2 yıl önce adet gününden farklı bir günde darbe aldığını ve kanaması olduğunu söyledi. Kızlık zarı o zaman mı patladı mı?

CEVAP

Değerli okurum, ne yapacaksın? Kız arkadaşının namusunu ya da zarını madem o kadar koruyacaktın, neden onunla yattın? Evleneceksen sineye çek. Ama evlenmeyeceksen bu kızla oynama. Üstelik de suçlama. Ortada bir suçlu varsa birincisi sensin, ikincisi de garip düşüncelerin.

Çekiniyorum

22 yaşındayım ve penisimin boyu 11 santim. Uzatılamadığını biliyorum. 11 santim bir kadını mutlu eder mi? Bu yüzden kimseyle ilişkiye girmek istemiyorum.

CEVAP

Değerli okurum, ben burada boşuna mı yazıyorum, beni okumuyor musun? Tıbba göre 11 santim yeterlidir. Kadını da mutlu eder, dert etme.

Sözlüm inanmıyor

21 yaşında kızım. Sözlümle sürtünme yoluyla cinselliği yaşıyoruz. Bir seferinde acı hissettim, tam birleşme olmadı. Ben peçeteyle kontrol edince kan geldiğini gördüm. Ertesi gün de adet gördüm. Sözlüm bana inanmıyor. Sizce kızlığım bozuldu mu?

Haberin Devamı

CEVAP

Sevgili okurum, beklemede kal. Burada mantık yürütelim. Bir ihtimal zarın zedelendi. Yani zedelense, yırtılsa, hiçbir şey olmasa ne yazar. Önemli olan sizin sevginiz. Umarım evlenirsiniz ve mutlu olursunuz. Sen kime, neyi kanıtlamak derdindesin? Zamanı gelince yeniden bir değerlenme yapılır. Bence zar biraz esnekti.

Evlilikten sıkıldım

20 yaşındayım. Deli gibi aşık olup evlendim ama yürümüyor. Evlenmek bana göre değilmiş. Her şeyi büyütüyor, sorun yaratıyorum. Cinsel hayatımız çok güzel ve renkli ama ne yapacağımı bilemiyorum.

CEVAP

Değerli okurum, kesinlikle çocuk yapmayın. Senin kimlik yapından ve yerine oturmamış duygularından, cinselliğinden bu evliliğin süreceğine pek inanmıyorum. Çok acele karar verilmiş. Yanlış orada başlamış. Evlilik kolay bir iş değil, sevgi, fedakarlık şart. En azından kızın önünü kapatma. Sana en kısa zamanda kesin bir karar ver diyorum. Ve ayrılık olursa ikinizden de 30 yaşından önce evlenmeyin diye rica ediyorum.

Fanteziler kuruyorum

18 yaşındayım. Çevrede gördüğüm bütün kadınlarla ilgili fantezi kuruyorum. Günde 7-8 kez mastürbasyon yapıyorum. Çok mastürbasyondan zevk alamaz hale geldim. Şimdiye kadar ilişkiye girmedim.

CEVAP

Değerli okurum, bir bölümüne yardımcı olabilirim. Zaten bu yardımlarım lafta kalan yardımlar. Ama bilimsel yani tıbba uygun. İlk yardım; mastürbasyonu azalt. Kadın arkadaş bulamayacağına göre tabii ki bekleyeceksin. Bu yaşta bu azgınlık niye? Yavrum, biraz daha büyük. Geleceğin cinselliğini yapılandırmak bize kalsın. Ama sen şimdiden temellerini çürük atma. Fazla yalnız kalma.

Kan gördüm

21 yaşında kızım. Genital bölgedeki mantar yüzünden kaşıntım var. Uyurken kaşındı. Sabah çamaşırımda biraz kan vardı. Kızlık zarı zedelendi mi? Adetim o gün bitmişti.

CEVAP

Sevgili okurum, zar duruyor. Gelen kan mantarın tahriş ettiği, incelttiği dokudan da olabilir. Ya da adet kanının son kalıntılarıdır. Mantarı hemen tedavi ettir.

BÖYLE SORU YOK!

Acaba büyür mü?

18 yaşındayım, yaşıma göre büyük gösteriyorum. Penis boyundan şikayetçiyim. 1.87 boyunda, 84 kiloyum. 13 santim yeterli mi? Büyüme devam eder mi?

CEVAP

Değerli okurum, şu anda olgun görünse de büyüdükçe yaşında göstereceksin. Bu penis yeterli ve seni mutluluğa götürür. Burada iş penisini benimsemek, boyutunu beğenmek. Açık açık söyleyeyim penisin beynini yıkıyorsun. Bu işi onunla konuşma. Yoksa hiçbir zaman zevk hedefine ulaşamazsın. O senin varlığın ve ölene kadar da böyle kalacak. Kırma, incitme, üzme, küçümseme ve en önemlisi komplekse girmeden kullan. Bunlar manevi iletişimdir. İkiniz birbirinize sahip çıkın. Bu akşam masaya otur, ona “Sen benimsin, ben de seninim” de, onu onurlandır.

GÜNÜN SORULARI

Kan geldi, neden?

Erkek arkadaşımla cinsel ilişkiye girdik, kan gelmedi. Kıyafetlerimi giydikten sonra yarım saat sonra kan geldi. Sebebi nedir?

Sevgili okurum, kaç yaşındasın? Çalışıyor musun? Meslek sahibi misin? Annen, baban yaşıyorlar mı? Sorumlu olduğun birileri var mı? Bunları bilmek cevabı doğru vermek için çok önemli kriterlerdir. Aslında benim ne demek istediğimi anladın sanıyorum. Bu işlere kalkışmadan aklınızı başınıza toplayıp düşünseniz, sonra böyle dertlerin peşine düşmeseniz olmaz mı?

Kız telefonu açmıyor

26 yaşındayım. Cinsel organım 22 santim. En son ilişkiye girdiğim kız, bir daha telefonlarımı açmadı. Acaba benden memnun kalmış mıdır?

Hayır değerli okurum, memnun kalmak bir yana hem kendisini hem de dokularını düşünmek zorunda kalmış olmalı ki telefonuna cevap vermemiş. O zavallı kızı zorlama, kendi haline bırak. Ruh yapısını allak bullak etme. Çamurlu derede kurbağa yakalamaya benzemesin. Bu konu evlilikte olsaydı sözlerimiz bilime ve tabii evlilik koşullarına uygun bir biçimde olurdu. Eğer bu hanım kızımızla evliliği düşünürsen tekrar yaz, birlikte çözüm bulalım.

GÜNÜN SÖZÜ

Kandan fayda uman umutlar daima çürük yumurta yumurtlar. H.D.

Sıradaki haber yükleniyor...
holder