Dr. Haydar Dümen Evlilik köprüye benzer
HABERİ PAYLAŞ

Evlilik köprüye benzer

Evlilik ve cinsellik köprüye benzetilebilir. Ancak iki tarafın iş birliğiyle ayakta durur. Evlilikte köprünün iki ayağından biri sağlam değilse, beklentileri karşılamıyor, sorunları büyütüyorsa onarmak gerekebilir. Sorunlar özveri ve sevgiyle çözülebilir. Eşler isteksizse ilişki dipsiz kuyuya döner.

Neden kaçıyor?

22 yaşındayım. Nişanlım da 20 yaşında. Ne zaman nişanlımı öpmek, sarılmak, elini tutmak istesem benden kaçıyor. Çok sıkıldım. Ne yapmalıyım?

CEVAP

Okurum, nişanlın klasik rolünü oynuyor. Neyini yadırgadın bilemiyorum? Tam tersini de söyleyebilirdin. “Nişanlımla öpüşüyorum” da diyebilirdin. Kızın seçimi bu. Elbette bir parça el ele dokunmalar olsa iyi olur. Yine de sen zorlama. İstek ondan gelsin.

Haberin Devamı

Boşalamadım

Geçen hafta kız arkadaşımla seviştik ama ben bir türlü boşalamadım. Sonunda mastürbasyon yaptım. Acaba neden böyle?

CEVAP

Değerli okurum, alışamadın. Mastürbasyon alışkanlığını cinsel birleşmeye transfer edemedin. Sakin ol, takma kafana. Mastürbasyona pek yanaşma. Olayı akışına bırak. Sorun çıkmayacak.

Cinsel organım büyür mü?

18 yaşında olmama rağmen penisim 10 santim. Hep böyle mi kalacak yoksa büyüyecek mi? Evlenince ne yaparım?

CEVAP

Değerli okurum, evlilikte kötü bir durum yaşamayacaksın. Penisin de büyümeyecek. Tek yapacağın enerjini iyi kullanmak. Kilo almaman ve bu işi kafana takmaman.

Sertliğini kaybediyor

27 yaşındayım, 3 aylık evliyim. Daha önce deneyimim yok. Eşimle 3 aydır ilişkiye giremedik. Sevişirken her şey yolunda. Elbiselerimizi çıkarıp tam cinsel ilişkiye gireceğimiz sırada benim penisimdeki sertlik gidiyor. Hastalığımın tedavisi var mı?

CEVAP

Değerli okurum, birçok erkeğin başına geleni anlatıyorsun. Özellikle dürüst ve deneyimsiz gençlerde daha çok rastlanır. Korku ve heyecan, önyargılar özellikle ilk birleşme için kulaktan dolma bilgiler, ‘ya başaramazsan’ kuşku ve korkuları beynin alarm düğmesine basar.

O da böbrek üstünden adrenalin hormonunu salgılatır. Bu da ereksiyonu bitirir. Kim olursa olsun, cinsellik sınava girer gibi düşünüldüğünde başarısızlık kapıdadır. Çok kesin ve anında çözülecek bir sorundur bu. Hem kalıcı, hem senin erkeklik gücünle ilgili değildir. Hemen bir hekime başvur.

Haberin Devamı

Pişman oluyorum

18 yaşındayım. Sorunum erken boşalma. Ayrıca mastürbasyon yaptıktan sonra isteksizlik ve pişmanlık. Tedavisi nedir?

CEVAP

Değerli okurum, bunun tedavisi derslerine çalışmak, işine, gücüne yoğunlaşmaktır. Evlendiğinde erken boşalma tedavi olunur. Her erkekte boşalmadan sonra isteksizlik de olur. Doğrusu da budur.

Zevk almıyorum

27 yaşında kadınım, üç defa nişanlandım. Üç nişanlımla da ilişkiye girdim. Şimdi evliyim ama ilişkiden zevk almaz oldum. Ne yapayım?

CEVAP

Sevgili kızım, senin çiçeğin biraz fazla solmuş. Çünkü gelen koklamış, giden koklamış. Burada tenini kastetmiyorum. Psikolojinden bahsediyorum. İnsanlar özellikle kızlar, bütünüyle hazır olmadığı zaman cinsellikte düş kırıklığına uğruyorlar. Bazı çiçekler vardır kokladıkça açılır.

Yediveren güller gibi biri solar, biri biter. Şimdi evlisin. Yeni heyecanlar mı arıyorsun? Eşinle ilişkin monotonlaştı ya da o titreşimleri mi bulamıyorsun? Otur oturduğun yerde, çok karanlık labirentlere girmek üzeresin gibi geliyor bana. Bebeklerini doğur. Kocanla yeni fanteziler keşfet.

Haberin Devamı

İkinci kere kan gelir mi?

19 yaşında kızım. Kızlık zarı dikili olan birinden ikinci kez kan gelir mi?

CEVAP

Sevgili okurum, bu zarın dikilişine bağlı. Bir damla da kan gelebilir, dikildikten sonra zar dikiş atmışsa kan gelmeyebilir de. Bunlar hayali ihracat gibi hayali kararlardır. Hem zar gitsin hem dikilsin hem de kan gelsin. Nerede bu bolluk? Hiç kan gelmeyen kızlık zarlarının olduğunu burada defalarca yazdım.

Herkes aklını kana takarsa evliliğin özü de kan temellerine atılır ki kan kavramı da hiç hoş bir kavram değildir. Ucunun nerelere varacağı hiç belli olmaz. Beyninize, ruhunuza iyi bakın.

Doyuramıyorum

Üç yıllık kız arkadaşım her buluştuğumuzda beraber olmayı istiyor. Benim gücüm yetmiyor. Kız arkadaşımı nasıl doyurabilirim?

CEVAP

Değerli okurum, niye dert ediyorsun ki? İnsanları her yönüyle doyurmak kolay mı? Kimi yemeğe doymaz, kimi paraya, kimi de cinselliğe. Bu istekli ikili yan yana gelse 24 saat yataktan çıkmazlar. Ya yemek ya çoluk çocuk ya iş, hani nerede kaldı aş? Eğer seni bırakıp gitmezse sonra sevdiğine koş.

İlaçsız iyileşir miyim?

21 yaşındayım, erken boşalıyorum. Korkudan ilişkiye giremiyorum. Bu durumdan ilaç kullanmadan kurtulmanın bir yolu var mı?

CEVAP

Değerli okurum, bir araban var korkudan test etmiyorsun. Elbette kaza yaparsın. Otur şu direksiyonun başına birkaç ay kullan bakalım. Sonunda sen arabaya ne kadar hakim olacaksın? Araba ne kadar yoldan çıkacak? Yani sana itaat edecek mi? Buna göre senin ya da arabanın onarım işi ustasına kalır.

İstek duymuyorum

29 yaşında, 6 yıllık evli kadınım. Artık cinsellikten zevk almıyorum. Eşim dokununca sinirleniyorum. Onu öpmek bile istemiyorum. Buna rağmen bana, ‘Bu senin görevin’ diye hatırlatıyor. Ne yapmam gerekiyor?

CEVAP

Sevgili kızım, cinsellik üzerine yorum yapmak çok zordur. Çünkü bir ucunda sen, öteki ucunda erkeğin var. Bir köprünün iki ayağı gibi. Biz sadece iki ayaklı köprü kurmakla görevliyiz. Bunun için de iki ayağın sağlam olması gerekir. Biri sağlamsa ötekini onarırız. Erkeğin haklı.

Haftada 1-2 kez onun isteklerine karşılık vermek durumundasın. Yolunuz uzun, köprü sallanıyor. Ciddi ve profesyonel yardım alabilirsiniz. Önce yardım alın, sonra bana yeniden yazarsın.

BÖYLE SORU YOK!

Başıma iş açar mı?

33 yaşında, 6 yıllık evliyim. Eşimle bir sorunum yok, cinselliği yaşıyoruz. Ama ben mastürbasyondan kurtulamadım. Acaba ileride bu iş benim başıma dert açar mı?

CEVAP

Evet değerli okurum, hem de çok ileriye kalmadan bu derdi başına geçirir ve bir daha çıkarıp atamazsın. İleride mastürbasyon alışkanlıkları, porno seyirleri ve de erotik fanteziler olmadan eşinle başarılı olamazsın. Yaşın 50’ye gelince, erkekliğin doruk noktasındayken partnerinle ilişkilerinde bazı haplar kullanmak zorunda kalabilirsin.

Mastürbasyon işini eşin biliyor mu? Bence bilsin. Ortak bir çözüm bulun. Bazı teknik uygulamalarla olumlu sonuçlar alıyoruz. Daha işin başındasın. Bir çıkış noktası var, sen de elinden gelin yapmalısın.

GÜNÜN SORULARI

Ya mutlu edemezsem?

26 yaşındayım. Penisimin boyu 13 santim ve ince. Evlendiğimde eşimi mutlu edemem diye korkuyorum. Penisimin boyunu ve kalınlığını nasıl büyütebilirim?

CEVAP

Değerli okurum, penisinin boyutunu değiştiremiyoruz. Ayrıca gerek de yok. Çünkü anatomik olarak normal. Evlendiğinde eşini organla değil, ruhunla yani psikolojik yapı ve kimliğinle mutlu edeceksin. Kısacası tensel doyumun yanında ruhsal doyum da gerekli. Ruhsal doyum da sevgi, saygı, hoşgörü gerektirir. Bildiğiniz gibi seks sadece bir imzadır.

Ailem tehlikede

39 yaşındayım, evli, 1 çocuk babasıyım. Şu an ilişkiye girmeyi çok istememe rağmen penisim ilişkiden önce sertliğini yitiriyor. Değişik ortamlarda denedim, sonuç hep aynı. Aile saadetim tehlikede.

CEVAP

Değerli okurum, şeker hastalığın var mı? Ailede böyle bir sorun yaşanmış mı? Bu tür bilgilere gerek var. Olay psikolojik de olabilir. Fizyolojik dediğimiz damar sistemi ile ilgili olabilir ki renkli doplerle bakılması gerekir. Bunu da büyük bir laboratuvarda ya da hastanede yaptırabilirsin.

Sonuç sağlam çıkarsa, geriye psikolojik olan kalır. O da bazen zamanla, kendiliğinden, daha çok dert edinmemen koşuluyla düzelir. Gerekirse tedaviye de başvurabilirsin.

GÜNÜN SÖZÜ

Acele edip koşmak yerine tempolu ağır adımlarla gitmek insanları hedefe daha çabuk ulaştırır. H.D.

Sıradaki haber yükleniyor...
holder