Dr. Haydar Dümen Evlilik monotonluk sevmez
HABERİ PAYLAŞ

Evlilik monotonluk sevmez

Evliliklerde yıllar geçince cinsellik rafa kalkar gibi oluyor. Çünkü monotonluk, başlıyor, romantizm ve eşlerin birbirine ilgisi eksiliyor, sorunlar büyüyor. Burada kadın ve erkek el ele verecek, fantezileri devreye sokacak, yatak odasına renk katacak, sıkıntıları da açık açık konuşacak.

Hamile kalır mı?

18 yaşında kızım. Erkek arkadaşımla her hafta ilişkiye giriyoruz. Çok zevk alıyorum ama en son ilişkide canım çok acıdı ve vajinamdan kan geldi. Bu olaydan sonra hamile kalma ihtimalim var mı?

CEVAP

Sevgili okurum, kan ile hamileliğin ilgisi yok. Ama her zaman hamile kalma ihtimalin var. Kana gelince; bazen böyle akar. ‘Akacak kan damarda durmaz’ demiş atalar. Sık sık kanarsa, bir jinekolojik muayene gerekir.

Haberin Devamı

İçime sıkıntı geliyor

33 yaşında, 9 yıllık evliyim. Bir süre sonra sertleşme sorunu olmaya başladı. Ben psikolojik olduğunu düşünüyorum. Ne zaman eşimle yatağa girsek, beraber olmayı istesem içime sıkıntı geliyor. Bu hastalığın bir tedavisi var mıdır?

CEVAP

Değerli okurum, bana göre bir hastalık yok. Kendi kendine yarattığın kuşkular panik yaratıyor. Bu panik alarm düğmesine basıyor. Alarm düğmesinden çıkan akımlar böbrek üstünden adrenalin salgılıyor. Adrenalin de penisin sertleşmesini de önlüyor. Büyük sandığın bir dert, bize göre ne kadar basit bir mekanizmayla oluşuyor. Çünkü cinsellik sınava girer durumuna gelmişse, karnelerde kırık not artar. Zaman senin de ilacın olacak.

Gebe kalınır mı?

Kızlık zarı bozulmadan insan hamile kalır mı?

CEVAP

Sevgili okurum, kalabilir.

İlişkiyi istemiyorum

28 yaşında, 1 yıllık evli kadınım. Eşimi çok sevmeme rağmen iş cinsel ilişkiye gelince istemiyorum. Kocam da bunun farkında. Acaba neden böyle?

CEVAP

Sevgili okurum, beklediğin birçok şeyi bulamadığının kanısındayım. En başta gelen de duygusal iletişim. Belki eşinin erken boşalması var. Belki de o sırada yoz bir hareketi. Bilemiyorum. Evliliğin kavramı monotonluk ve bir tür sosyal tutsaklık, §aynı şeyleri yapmaya mecbur kalma gibi bir düzen seni soğutmuş olabilir. Tabii başka şeyler de. Çözüm nerede düğümleniyorsa onu görmeniz. Ve o düğümü çözmek için karşılıklı çaba harcamanız. Bu da ikinizin açık konuşmasıyla olur.

Haberin Devamı

Tam sertleşmiyor

19 yaşındayım. 2-3 kez cinsel ilişkiye girdim ama penisim tam sertleşmiyor. Mastürbasyon yaparken tam sertleşme oluyor ama ilişkiye girerken heyecanlanıyorum. Çok korkuyorum. Ne yapmam gerekiyor?

CEVAP

Değerli okurum, hiçbir şey yapman gerekmez. Erken başlamışsın ama neyse. Sabırlı ol. Tedirgin olma. Alışana kadar böyle aksamalar olur. Mastürbasyona yüklenme.

Kadına zarar verir mi?

İlk gece zar bozulduktan sonra ilişkiye devam etmek, boşalmak kadına zarar verir mi?

CEVAP

Değerli okurum, ikinci birleşme de yapabilir ama ilk sayıda kalmakta yarar var. Aceleniz ne yavrum? Daha önünüzde 50 yıl var. Bitmez tükenmez bir süre. Bıkıp usanacağız yıllar gelecek. Ağır tempo koşan hedefe her zaman ulaşır. Olayı doğasına bırakın.

Penisi sönüyor

27 yaşında kızım ve nişanlanmak üzereyim. Nişanlım ile cinsel hayatımız çok güzeldi. Son bir aydır çok istekli başlıyoruz ama onun penisi bir süre sonra iniyor. Nişanlımın psikolojisi bozuldu. Ne yapmamız gerekiyor?

CEVAP

Sevgili kızım, burada iş nişanlına düşüyor. Onun bana mail atması gerekir. Çünkü burada sana söyleyeceklerimin içeriğiyle, ona söyleyeceklerim farklı. Ana sorun ön yargıya kapılmadan işlemi başarmaktır. Bir zahmet nişanlınla doktorunuzu baş başa bırak.

Haberin Devamı

Nasıl hamile kalınıyor?

Hamile kalmak için penisin vajinaya girip boşalması mı lazım? Yoksa vajina üzerine boşalırsa ya da sperm ele bulaşırsa da hamile kalınabilir mi?

CEVAP

Sevgili okurum, birincisinde hamile kalma şansı her zaman var. Sorunun ikinci bölümünde hamile kalma şansı var. Ama oranı zayıf. Üçüncüsünde ise bu oran sıfır. Ama elinizi oraya buraya sürmenin ne anlamı var, anlayamadım. O ki işiniz bitti. Gidip temizlenin.

Erken boşalıyorum

22 yaşındayım. Sevgilimle çok güzel bir birlikteliğimiz var. Ama ben ilişkiye girince çok erken boşalıyorum. Bu da moralimi bozuyor. Ne yapmam gerekiyor?

CEVAP

Değerli okurum, tedavi gerekiyor. Ama ne zaman? Evlilik koşulları oluşunca. Yani evlilik ya da evlilik gibi sürekli birliktelik oluşunca.

Sevgilim yok

20 yaşındayım. Benim yaşımdakilerin hep sevgilisi var. Benim hayatım ev-iş arası geçiyor. Filmleri seviyorum. Hayattan bıkmış gibiyim. Ne olur yardım edin.

CEVAP

Değerli okurum, önce kafayı yeme. Sevgilin de olacak, kız arkadaşın da, tabii karın da. Yaşın çok genç. Ağır adımlarla ilerlemek çoğu kez yararlıdır. Anladığım kadarıyla biraz tutuksun. Korkuyorsun, çekiniyorsun, kendine güvenin yok. Bunlar zamanla kazanılır be yavrum. Ama bir yeteneğini geliştirirsen ilişkilerinde sana kapıları açar. Güzel konuşma, şiir ezberleme, sanatın bir dalıyla ilgilenme gibi.

Canım yanıyor

19 yaşında kızım. Sevgilimle düzenli cinsel hayatımız var. Ancak erkek arkadaşım çok geç boşalıyor. Bu durum bana acı çektiriyor. Sizce bunun nedeni nedir? Ne yapmam gerekiyor?

CEVAP

Sevgili okurum, genellikle böyle oluyor. Ne yazık ki geç boşalmalara kesin bir çözüm bulamıyoruz. Kendini denetlemesin, fantezilerini yüksek dozda kullansın.

BÖYLE SORU YOK: Test yapılıyor mu?

Kız arkadaşımla aram bozuldu. Kız başkasına gitti, sonra bana döndü. Benden sonra biriyle ilişkiye girmişse onunla olamam. Bunu öğrenebileceğim bir test var mı?

CEVAP

Kız kaç yaşında, sen kaç yaşındasın? Ne kadar süre birlikte oldunuz? Eğitim ve ekonomik durum nedir? Evleneceksen, kararına bir ön yargı ekliyorsan senin bileceğin iş. Evlilik yoksa tapu da yok, arsa da yok. Evlilik olacaksa, ciddi konudur.

Senin durumun kendine şapur şupur oh ne ala. İşi uzatma, kafanı böyle şeylerle yorma. Az kaldı, kızların beyinlerini okumamı benden isteyecek, rüyalarını yorumlatacaksınız. Olmadı dostum, bu durum böyle anlaşılmaz. Kuşkuyla da kimsenin hayatıyla oynanmaz.

GÜNÜN SORULARI

O kan nereden geldi?

Evlilik düşünüyoruz. Nişanlım bakire. Biz farklı günlerde 6 defa ilişkiye girdik, kan gelmedi. Ertesi gün kanaması olduğunu söyledi. Kanama 3 gün sürdü. Kızlığı bozuldu mu? Bozulmadıysa o kan nereden geldi? Nişanlım bakire değil miydi?

CEVAP

Değerli okurum, bakirelik makirelik kalmamış, bitmiş. 6 kez ilişkiye giriyorsun, hangi bakirelikten bahsediyorsun? Vajinanın 10 tane kızlık zarı yok ki. Hepsi yani tamamı 1 tane kızlık zarı var. Hangi akla hizmet ediyorsun anlayamadım. Nişanlınla cinsel ilişkiye gir gir ama bozulmasın. Yok böyle bir şey. Esnek kızlık zarı var ve kanamaz. Ama sizde kan gelmiş, zar kanamış, yorgan gitmiş, kavga bitmiş.

Bakire değilmiş

22 yaşındayım. Kız arkadaşım da 25 yaşında. Bakire olmadığını söyledi. Cinsel ilişki yaşamak istiyor. Niyetimiz yuva kurmak, aile sahibi olmaktı. Ne yapmalıyım?

CEVAP

Okurum, kız arkadaşına ne denli seviyorsun? Yıllarca bu dert senin içini kemirecekse, kıza hayatı zindan edeceksen hemen yolunu değiştir. Önce kendine güven. Bunu taşıyabilirsen sorun yok. Yolundan ve kararından şaşma. Kız dürüstçe içini dökmüş, her şeyi anlatmış. Ben kızdan yanayım. Seni kandırmamış. Güvenilir biri, yeter ki denklem, huy ve psikoloji açısından sağlam olsun.

GÜNÜN SÖZÜ

Mutluluk kimi zaman aklı da tutsak alabilir. H.D.

Sıradaki haber yükleniyor...
holder