Dr. Haydar Dümen Evlilikte ihanet çıkmazı
HABERİ PAYLAŞ

Evlilikte ihanet çıkmazı

Haberin Devamı

Erkek, evlilik eskidikçe gözünü dışarıya çeviriyor, heyecan peşinde koşuyor. Bazen de hata yapıp karısını aldatıyor. Kadın ihaneti içine sindiremiyor, cinsellikten soğuyor. Dikkatli olun ve günübirlik heyecanlar için yuvanızı dağıtmayın, kadınınızı yarı yolda bırakmayın...

BÖYLE SORU YOK!

Yakında takım bulamayacağım

46 yaşındayım. Hafta içi antrenmanlarda çok iyi. Hafta sonu rakip takımlara karşı yapılan ortaları gole çeviremiyorum. Yakında maç yapacak takım bulamayacağım, ne yapmalıyım?

CEVAP

Değerli okurum, yaş olarak doruktasın, bunu hiç unutma. Şükür karnın tok, hafta için antrenmanlarda kale senin emrinde.

Kaleci gelen topa tekme atmıyor. Üstelik davetiye çıkarıyor. Hafta sonları arkadaşlarla lagaluga oyunlar pek değişmez. Ama kaleciler neyin nesi belli olmaz. Saha farklı, oyun kurmaya uygun, şatafatlı ama şikeli mi yoksa akçeli mi? Bunlar da bilinmez.

Tabii ki tadına bakılmayan yemeği ruh içine sindirmez. Top ortada döner durur. O da nesi? Kaleci ya nara atıyor ya da topa ilgisiz kalıyor. Değerli okurum, anlayacağın olanlar oluyor, olmayanları da sen unut. Ne var ki her zaman hayırlı ve dengeli olsun attığın şut!

GÜNÜN SORULARI
Sprey kullansam olur mu?

18 yaşındayım, daha önce 2 kez ilişkiye girdim, erken boşalıyorum. Acaba sprey kullansam olur mu? Başka çaresi var mı?

CEVAP
Değerli okurum, güler miyim, ağlar mıyım? Gülerken gözyaşlarımı da akıtır mıyım bilemiyorum. Fol yok, yumurta yok. Yumurta olmadan ya menemen yapıyorsun ya da civciv büyütmeye kalkıyorsun. Olayın heyecanda ve deneyimsizlik halinde görülür. Organ alışıp tecrübe kazanınca 100 metre koşusuna çıkmış gibi olur.

Daha sonra maratona çıkma hesapları yapar. Bu iş bir tür sempati yaratarak olacak. Eve kapattığın kızlar ve hanımlarla ise hiç olmayacak. Spreyi duymuşsun, ufak bir araştırma da yapmışsın. Ama o sprey partnerini de uyuşturursa o zaman ne yapacaksın?!!! Şimdilik düşünme bunları, evlilik ortamı oluşunca uzmanına koşacaksın.

Hiçbir kadına istek duymuyorum

23 yaşındayım, hiçbir kadına istek duymuyorum. Acaba bu durum normal mi? Ne yapmalıyım?

CEVAP

Normal değil değerli okurum. Her organ ve yapısı kendine özel görevinin bekçisi ve habercisidir. Örneğin; mide açlığı ve sussuzluğu haber verir. Açlık olmadan yemek yenmez. Mide lokmaları kabul etmez ve eritmez. Cinsel yaşamda tüm organlar bu işin alt yapısını oluşturur.

Eylem duygudan ve beyinden başlar, organda son bulur. Doyum böyle sağlanır. Cinsel iştah kişi dinamizminin ve yaratıcı gücünün ateşi gibidir. Bu ateş yanmaz ve canlı tutulmazsa, kişide fiziksel ve ruhsal çöküntüler başlar. Bu dengede bir aksaklık olursa ya organik ya da psikolojik mekanizmaya bakılır. Yapacağın şey: Mekanizmayı revizyona sokmaktır.

10 dakikada boşalıyorum

21 yaşındayım. İlişki sırasında çabuk boşalıyorum. Kızlar benimle alay ediyor. Çok denedim ama 10 dakikada boşalıyorum. Ne olur bana yol gösterin.

CEVAP
Değerli okurum, 10 dakika iyi bir süredir. O azgın kızlara söyle daha fazla azıp kudurmasınlar. Evlendiklerinde ya kocaları 1 dakikada boşalıverirse ne olacak? Kocayı mı terk edecekler? Biraz zor. Hem nikah hem de izbandut gibi bir adam olacak karşılarında dikkat etsinler. Pabuç pahalı. Pabucu deldirmesinler.

Eşim ilişkiden korkuyor

24 yaşındayım. Yeni evliyiz, eşim ilişkiye girmek istediğimde kaçıyor, kortuğunu söylüyor. Eşimle nasıl ilişkiye girebilirim?

CEVAP
Değerli okurum, eşin vajinismus. Tedavisi var, birkaç ay geçsin, çözemezseniz uzmana başvurursunuz.

Konuşurken geliyor

26 yaşındayım. Cinsel ilişkiye girdim. İlk kez aşık oldum, sesini duyduğum an ereksiyon oluyorum. Son zamanlarda konuşurken bile zevk suyu geliyor. Bunun nedeni nedir?

CEVAP
Değerli okurum, tek sebebi var: Sağlıklı ve doğal olmasıdır.

Dış gebelik olabilir mi?

18 yaşındayım. Kız arkadaşımla ilişkiye girdim. Şimdi hamile olduğunu iddia ediyor. İçine boşalmadım, vajinaya yakın bir yere boşaldım. Bu dış gebelik olabilir mi?

CEVAP
Değerli okurum, gebe mi, değil mi diye test yaptıracaksınız. Bir hastaneye danışın.

Kız arkadaşım hamile mi?

Kız arkadaşımla ilişkimiz var ama korunmuyoruz. 2 haftadır onda bazı değişiklikler var. Sanırım hamile. Mide ağrısı ve bulantısı çekiyor. Sürekli yorgun, iştahsız. Akıntısı var. Ne yapmalıyız? Çocuğu düşürmesinin bir yolu var mı?

CEVAP
Değerli okurum, anlattığın bulgular gebelik değil, yalancı gebelik bulguları. Psikolojik kaynaklı. Ama yine de çok düşük de olsa risk var. Adetini görmez, aradan 15-20 gün geçtiği halde kanama olmazsa gebelik testi yapılır. Gebelik kesinleşirse sadece kürtajla sona erdirilir.

Uzun süre ilişkiye girmezsek canım yanıyor

24 yaşında nişanlı kızım. 2 yıldır nişanlımla birlikte oluyoruz. Uzun süre ilişkiye girmezsek, denediğimizde bende acı, yanma ve kuruluk oluyor. Orgazm olup olmadığımı anlayamıyorum.

CEVAP
Sevgili okurum, cinselliğin kadından yana püf noktası evlilik ortamının düzeni ve güvenilir olmasında düğümleniyor. Evlilikte bile bu tür dengesizlikler cinselliğin dinamiğini bozuyor. Örneğin, erkeğin işi gereği her zaman kadının yanında olmaması gibi. Bildiğin yolda yürümek zorundasın. Sen mastürbasyon yap. Ama klitoris orgazmda saplanır kalırsan vajinal orgazma zor geçersin. Bunu da zaman belirleyecek. Şimdilik telaşlanma diyorum.

Yara oluyor, neden?

17 yaşındayım. Ben çok mastürbasyon yapıyorum ama her seferinde penisim yara oluyor. Bunun çaresi yok mu?

CEVAP
Yaralı yavrum, penisini yaralarken ruhunu da yaralama. Korkum o. Bu ne hız ula? Ne kaçıyor ki? Önünde dağlar gibi yıllar. Dağlar gibi kaşıklanacak pilavlar var. Sen şimdiden kaşığı kırmaya yönelmişsin. İrade, denge akıl, iş okul ve aile köşeleri arasında mekik doku. Arada bir de mastürbasyona selam ver.

Eşim beni aldattı

30 yaşındayım. Eşimle ilişkiye girerken çok isteksizim. Çünkü eşim beni aldattı ve cinselliğe isteğim kaybettim. Ne yapayım?

CEVAP
Sevgili okurum, eşinin ruhunda açtığı yarayı yine eşin iyileştirecek. Yaptığı şeyin bedelini en az 1 yıl çevrende pervane olup dönerek ödeyecek. Seni kırmayacak. Ancak o zaman diliminin sonunda sen bağışlayıcı olacaksın, takmayacaksın. Bir kere affedilir. Hadi gel el ele verelim. Bir kerelik af edelim, unutuverelim. Ve yaşama sevincimizi de yitirmeyelim.

Zevk alamıyorum

27 yaşında kadınım. Erkek arkadaşımla isteyerek ilişkiye giriyoruz ama ben zevk almıyorum. Acaba cinsel gücü artıran haplar işe yarar mı? Benim zevk almamı sağlar mı? Neden böyle oluyor?

CEVAP
Sevgili okurum, alışamadın. Beynindeki baskıları atamadın. Çünkü onlar bilinçaltına kök salmış. Alışacaksın ama olaylara cinsel açıdan değil, estetik, erotizm ve duygusal açıdan bakarsan belki cinselliğine bir kapı açarsın. Önünde uzun bir yol var. Karamsarlığa kapılma.

Evlenirsen de umarım usta bir adamın eline düşersin. O sana anyayı Konya’yı öğretir.

Penisimden sıvı geliyor

17 yaşındayım. Şu ana kadar ilişkiye girmedim. Ama seks filmi seyrettiğimde penisimden bir sıvı geliyor. Bir de cinsel organım 14 santim. Acaba normal mi?

CEVAP
Değerli okurum, her şey normal. O sıvı da gelecek. O sıvı gelmezse anormal.

GÜNÜN SÖZÜ
Acele edip koşmak yerine tempolu ağır adımlarla gitmek insanları hedefe daha çabuk ulaştırır. H.D.

Sıradaki haber yükleniyor...
holder