Dr. Haydar Dümen Geç kalan da çok üzülüyor
HABERİ PAYLAŞ

Geç kalan da çok üzülüyor

Cinselliği yaşamanın bir yaşı var, kişi kendini hazır hissetmeli diyoruz. Ama çok geç kalmak da sıkıntıya yol açıyor. Belli yaşlarda yaşanmayan heyecanlar bir süre sonra erkeğin başına dert oluyor. Çünkü bu durumda erkek kadınlardan korkuyor, gün geçtikçe uzaklaşıyor.

Deneyemedim

30 yaşındayım, hiç ilişkiye girmedim. Birkaç kez denedim ama olmadı. Başarısız olunca bir daha da denemek istemedim. Ne olur bana yardımcı olun.

CEVAP

Değerli okurum, denesen başarılı olamayacaksın. Çünkü kuşkulusun ve korkuyorsun. Ama deneme olayının da zamanı gelmiş. Bence iyi bir koşulda, iyi bir ortamda dene. Kendine güven kazan.

Haberin Devamı

Şap yüzünden mi?

20 yaşındayım. Askerlik yapıyorum. Dört aydır şaplı yemek yiyoruz. Mastürbasyon yaparken cinsel organımın sertleşmesi epey zaman alıyor. Sizce bu şap yüzünden ileride sorun yaşar mıyım?

CEVAP

Okurum, şaplı yemek olduğuna ben ne inanıyorum ne de biliyorum. Ama bütün askerdekilerin aklı fikri şaplı yemekte. Bu nereden kaynaklanıyor, onu da bilmiyorum. Ama inancım şap map yok. Keyfine bak. Bir sorun yaşamayacaksın.

Nasıl uzatırım?

18 yaşındayım. 1.78 boyunda ve 87 kiloyum. Penisim 10 santim. Penisimin boyunu uzatmak için ne yapmam gerekir?

CEVAP

Değerli okurum, bekle. Biraz kilo ver. O dertlerin sürerse evlendiğinde eşine sor. O da “Evet” derse 1-2 santim uzatılır. Ama onun da hiçbir yararı olmaz. Çünkü 10 santim penis yeterli ve normal sınırdadır.

Orgazm olamıyorum

25 yaşında kadınım. Erkek arkadaşımla sevişirken zevk aldığım halde orgazm olamıyorum. Arkadaşlarım “Kendimi sıktığın için oluyor” diyor. Eskiden kendimi tatmin etmek için mastürbasyon yapardım, boşalamamamın sebebi bu olabilir mi?

CEVAP

Sevgili okurum, klitoris orgazma alışmışsın. Şimdilik böyle idare edeceksin. Evlendiğinde sorun yaşarsan yeniden gözden geçirilir. Ve yeni teknikler öğretilir.

Geç boşalıyorum

Cinsel organım 10 santim. İdeal penis boyu nedir? İlk defa geneleve gittim ve kadınla birlikte oldum. Ama boşalamadım. Sizce heyecandan olabilir mi? Çok sık mastürbasyon yapıyorum ve epey geç boşlıyorum. Benim sorunum ne olabilir?

CEVAP

Değerli okurum, kendini çok denetleyip gözlüyorsun. Bu sorgulamalar sırasında heyecan da devreye giriyor. Penise gelince; anatomi kitaplarında ereksiyon hali 15 santim diye yazar. Bunun birkaç santim büyüğü ya da küçüğü normaldir. Nedense erkekler sınır ötesi ölçüler istiyor. Oysa o boylar kadında kasık ağrılarına neden oluyor. Kafa yorun, cinselliği öğrenin.

Haberin Devamı

Kız vazgeçti

28 yaşındayım. Bir yıldır kız arkadaşım var. Onunla birlikte olmak istiyorum. Beni sevdiğini söylüyor ama birliktelik istemiyor. Bir hafta önce bir şeyler yaşamaya karar verdik ama son anda vazgeçti. Ne yapmalıyım?

CEVAP

Okurum, istemiyorsa istemiyor. İstemediğin bir şeyi yapar mısın? Dokunma kıza.

Hareketsiz

44 yaşındayım, benimki 2 yıldır hareketsiz. Bu yüzden eşimle aramız kötü. Piyasadaki o haplardan kullansam faydası olur mu?

CEVAP

Okurum, üzülme. Erkekliğinin ve evliliğin en iyi yıllarını yaşıyorsun. Ben ciddi bir bozukluk olduğunu düşünmüyorum. Mutlaka kan tahlili yaptır, şeker var mı diye baktır. Piyasada satılan 3 hap var, onlar denenebilir. Dene, sonuç almadığın zaman bana yeniden yaz, tedavi yolunu göstereceğim.

Haberin Devamı

Hasta mıyım?

28 yaşındayım ve hiçbir kadınla ilişkiye girmedim. Acaba ben hasta mıyım?

CEVAP

Değerli okurum, çekingenlik, acemilik, yetişme tarzın ve namus duyguların. Belki de daha önemlisi kendine güvensizliğin. Her neyse. Zamanı gelmiş. Birleşmeye kendini hazırla. Bence dene.

Çok kan geldi

20 yaşında kızım. İlk kez ilişkiye girdim, ikisinde de benden çok kan geldi. Acaba kanamanın çok olmasının nedeni nedir?

CEVAP

Sevgili okurum, belirli bir sebebi yok, bundan korkmayın. Genelde ilk ilişkiden sonra genelde 1-2 gün cinselliği yaşamamak daha iyi oluyor. Aynı şekilde sen de 3 gün ilişkiye girme. Partnerinin de bu konuda rolü var. Önlemler alabilir, 5’inci, 10’uncu ilişkilerde de kanama sürerse bir jinekoloğa gitmen gerekir.

Çok erken boşalıyorum

19 yaşındayım, çok erken boşalıyorum. Sevgilim bu durumdan çok rahatsız oluyor. Ne yapmalıyım?

CEVAP

Okurum, heyecanlarını gidermen gerekir. Bunlar bu yaşta görülür. Ne var ki alışkanlık haline dönüşüyor, bünyeye yerleşiyor. Bu konunun tedavisi var ama evlilik koşullarının olması iyi oluyor. Yani bir partnerle ortalama 6 ay birlikteliği sağlarsan gerisi uzmanlara kalır. Telaş etme, dikkatini kendine yoğunlaştırma.

Alay ediyorlar

25 yaşındayım. Penisim 13 santim. Arkadaşlarım küçük diye alay ediyor. Ne yapmalıyım?

CEVAP

Okurum, penisin normal.

Yoruluyorum

19 yaşındayım. Penisim 13 santim. Partnerimi tatmin edemem diye düşünüyorum. Günde 2 kere mastürbasyon yapıyorum. Bu beni çok yoruyor. Sizce normal mi?

CEVAP

Okurum, penisin normal. Mastürbasyonun fazla. Bu açıdan korkmadan göğsünü gere gere cinsel ilişkiye girebilirsin.

Böyle soru yok!

Eşim ikinciyi istiyor, olmuyor Ben ilişkiye girdiğimde ikinci defa yapamıyorum. Eşim istiyor ama olmuyor. Acaba neden olabilir?

CEVAP

Dünyadan bihaber okurum, bir düşün bakalım eşin neden istiyor ikinciyi? Söyleyemez misin? Kadın ilk ilişkiden hiçbir şey anlamadı da ondan. Bir anda oldu bitti her şey onun için. Onun ateşini yakabilmiş olsaydın, ikinci defayı istemeyi bırak, senden önce kafayı devirir horlaya horlaya uyurdu.

Karşılıklı ve aynı anda orgazma ulaşmak bu işin altın kuralı. Bunu başarmak için de erkeklerimizin bencil yaklaşımlardan uzaklaşıp cinselliğin teknik konularında kendilerini geliştirmeleri mutlaka gerekiyor. Kendilerini kurt sanan erkekler, bakın kırmızı başlıklı kız ne diyor: “Oofff! Hey yiyeceğim... Hep yiyeceğim... Bin senedir aynı masal! Bir tane de başaranınız yok mu yahu aranızda!”

Günün soruları

Vajinismus mu?

Yaklaşık 5 aylık evliyim. Eşim ilk günden beri her birleşmemizde penisim vajinasına girerken ağrı çektiğini söylüyor. Birkaç dakika sonra hoşuna gittiğini belirtiyor. Acaba karım vajinismus olabilir mi?

CEVAP

Okurum, gözün aydın vajinismus değil eşin. Rahat bir ‘ohh’ çekebilirsin. Vajinismus, kadının istem dışı kasılması ve girişe izin vermemesiyle olur. Mailinde bunun aksi bir durum olduğunu yazmışsın. Eşinin canı birazcık acıyabilir, bunda kaygılanacak bir şey yok. Kayganlaştırıcı kullanmanın size faydası olabilir.

Kan gelmedi

Nişanlımla ilişkiye girdik. Bir yerde takılacağını düşünüyordum ama penisim vajinada kayboldu ve kan gelmedi. Daha önce ilişki yaşamasına imkan vermiyorum. Kan gelmemesi normal mi?

CEVAP

Genci, yaşlısı tümü daha fazla mutluluk peşinde, cinsellikte bilgisizliğin eşiğinde, dorukları düşlüyorlar. Penisin, içeride bir yerlerde takılacağını, kanın şart olduğunu sanıyorlar. Bak okurum, uçmaya yeni başlayan bir martı, “Anne koş, iki kişi kavga ediyor, alttaki uzun saçlı acıdan bağırıyor” deyince, annesi “Acıdan değil, mutluluktan. Hani sana büyük balık getirdiğimde, boğazından geçerken zorlandın ya işte onun gibi” demiş. Yavru martı “Ama anne” deyince, anne martı “Gerisini babana sor” diye cevap vermiş. Anladın değil mi yavrum?

Günün sözü

Duygusallık aklın maskesidir. Fazla kullanıldığında akıl maskenin altında kaybolur. H.D.

Sıradaki haber yükleniyor...
holder